keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Imetyksen lopettaminen ja väsymysmyrsky

Olen ollut jo monta päivää aivan äärettömän kovan väsymyksen uhrina – tuntuu kuin kaikkia jäseniä vedettäisiin alaspäin, olen äkäinen ja tiuskin pikkuasioista. Voisin vain nukkua, nukkua ja nukkua. Tukkiksen kiukuttelu vaikuttaa huomattavasti aiempaa enemmän, mieskin jo kommentoi ja vähän huolestuikin.

Lopetin imettämisen noin kuukausi sitten ja tänään kampaajani (tuli muuten ihana tukka, esimakua Facebookissa) vinkkasi että imetyksen lopettamisella ja tällä olollani voisi olla jokin yhteys? Että se olisi yleisempikin tapahtuma?

Äidin pieni taateli kesällä kerran...
Millaisia kokemuksia teillä on imettämisen lopettamisesta ja erityisesti jälkimainingeista? Käynnistyvä hormonitoiminta varmaankin vaikuttaa ja useinhan se vaikuttaa juuri näin, hassua etten ole osannut yhdistää näitä kahta asiaa toisiinsa. 

4 kommenttia:

 1. Tuttu juttu, olen huomannut samanlaisen väsymyksen joka kerta imetyksen lopetettuani. Olen päätellyt sen johtuvan siitä, että imettäessä tulee käytyä muutaman kerran päivässä "levähtämässä" itsekin, meilläkin kun ovat syöneet parhaiten makuuasennossa, niin sehän on suorastaan lepoa äidillekkin (rintaraivareistakin huolimatta). Kyllä se siitå pikkuhiljaa helpottaa, kun elimistö muistaa ettei aikuisen ihmisen tarvi pötkötellä (tai istuskella) vähän väliä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se imetyshetki ei ollut mikään lepohetki, joten en usko että ongelma johtuu siitä. :/ Tosi ärsyttävä homma kyllä, toivottavasti helpottaa pian.

   Kiva kuitenkin kuulla että jollakin muulla on ollut sama ongelma (tai noh, eihän se ole kivaa että muut kärsii, mutta kiva saada vertaistukea).

   Poista
 2. Hei, miten onnistuit lopettamaan imetyksen? Minulla samanikäinen poika ja ei toivoakaan, että ainakaan itse olisi vielä luopumassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tein niin että annoin rintaa entistä harvemmin, mutta syöttökerrat on korvattu pullolla. Tukkis saa edelleen ennen päiväunia ja yöunia tuttipullollisen maitoa. Poju sai kutsun hamppilääkäriin ja siellä kerrottiin että viimeistään 1,5 vuoden iässä sekä tutista että tuttipullosta pitäisi luopua... Kääk :D

   Toivottavasti saat imetyksen loppumaan, jos kerran siltä tuntuu. Olen sitä mieltä että jokainen äiti päättäköön itse imetyksen kestosta <3.

   Poista