torstai 3. joulukuuta 2015

Unelma saavutettavana?

Yksi asia, jonka tuleva esikoiskirjailijan tittelini on tehnyt minulle entistäkin varmemmaksi on unelmien tärkeys ja myös niiden saavuttamisen mahdollisuus. Viime viikolla joku viisas sanoi ettei ananastakaan voi syödä kokonaisena, vaan se pitää viipaloida ja nauttia pala palalta – sama pätee unelmiin.

Ajatus täydellisestä elämänmuutoksesta tuntuu mahdottomalta, koska se hyvin usein on sitä. Sen sijaan jos nappaa palasen kerrallaan, elämä muuttuu – niinhän kaikki on mennyt tähänkin asti. Teet pieniä valintoja ja yhtäkkiä huomaat niiden muodostaneen kaaren siihen, missä olet nyt.

Unelmahotelli Villa Honeg Sveitsissä on kuin tehty unelmointiin (ja unelman elämiseen)
Tämä on mielestäni tärkeää sisäistää: kaikki mitä teet vie sinua jonnekin, siksi sinun kannattaa itse määritellä minne olet menossa. Jos et päätä sitä, joku päättää puolestasi. On sulaa hulluutta pakottaa itsensä tekemään työtä, jota vihaa tai asumaan kodissa, jota ei voi sietää – vaikka tällä hetkellä ei olisikaan mahdollisuutta valita toisin, voi tehdä pieniä valintoja, jotka mahdollistavat muutoksen tulevaisuudessa.

Kuka olisi ikinä koskaan maailmassa arvannut että kirjoittamani tarina voisi ihan oikeasti päätyä kustannettavaksi? En minä ainakaan. Kirjoitin sen omaksi ilokseni ja lähetin eteenpäin, mutta tärkeintä oli että oikeasti tein mitä halusin, en vain ajatellut tai puhunut siitä.

Toinen unelmahotelli: The Ritz-Carlton Hong Kongissa
Uusi unelmani on että voisimme viettää muutaman kuukauden vuodesta jossain muualla kuin Suomessa – olisi ihanaa valita maa kerrallaan ja mennä sinne hetkeksi näkemään hieman erilaista elämää. Niin kauan kuin Tukkis ei ole koulussa tämä on ihan mahdollista, kesät kuitenkin vietän mielelläni kotona. Tosin mies pitäisi saada suunnitelman taakse myös, perheellinen ei voi eikä edes haluaisi lähteä yksin pitkäksi aikaa pois.

Santorini, Kakities Hotel – mää kuolen. 
Onko teillä unelmia, hullujakin? Ne hullut unelmat on just parhaita, sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu! Nyt otat ja viipaloit sen unelmasi, teet jotain mikä vie edes vähän sitä kohti <3.

2 kommenttia:

  1. Tämä teksti osui juuri nyt todella hyvin tähän hetkeen ja herätti ajatuksia. Kiitos tästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ihana kuulla :). Nyt vain hommiin <3.

      Poista