tiistai 13. tammikuuta 2015

5+1: Blake Livelyn jalanjäljissä – hyvästi lättänät hiukset!

Blake Lively on yksi ehdottomia tyyli-ikoneitani, myös Gossip Girl -sarjan ulkopuolella. Rento, mutta silti hienostunut pukeutumistyyli ja kuohkeat kiharat puhuttelevat allekirjoittanutta ja voisin kotouttaa vaikka koko rouvan garderobin – en ole tainnut nähdä hänellä koskaan vaatetta, jota en haluaisi omaan kaappiini!


En ole ainoa, joka jakaa tyttöihastuksen Blaken kuohkeisiin kutreihin, vai mitä? Omat hiukseni ovat pitkät ja paksut, mutta yksittäinen hius on melko ohut ja erittäin sileä, jolloin sen muotoilu on hastavaa.

Vuosien aikana olen kuitenkin oppinut tuntemaan oman hiustyyppini ja ajattelin jakaa vinkkini myös teille muille, joiden hiukset tuntuvat lässähtävän nopeasti ja ovat sileääkin sileämmät.


1. Pese hiuksesi ennen muotoilua


Ainakin omalla kohdallani esimerkiksi illalla pesty kuontalo ei vain ole sama asia – vaikka hius olisi puhdas, se on päättänyt makoilla päätä myöten ja siitä sitä on haastavaa nostaa. Siispä, pesulle ensin!

Aika moni tukkasisareni muuten varmasti tykkää seuraavasta vinkistä: pese hiuksesi ensin hoitoaineella ja vasta sen jälkeen shampoolla. Voi olla, ettei niksi toimi esimerkiksi karheaan, luonnonkiharaan hiukseen, mutta me silkohapset saamme tällä niksillä kivasti kuohkeutta sinne, missä sitä tarvitaan.

2. Jos et osaa föönata, luota lämpörulliin


Blake epäilemättä föönaa hiuksensa täydellisiksi, mutta niin vain sanon, ettei mun hermoni ja käsilihakseni kestä sitä käsittelyä. Tai tietysti voisin käydä halutessani kampaajan föönattavana, mutta on sitä tässä maassa edullisempiakin tapoja saada ilmavuutta kuontaloon.

Tällä piikkikihartimien ja suoristusrautojen aikakaudella aika moni on unohtanut vanhat kunnon lämpörullat. Tälle hiustyypille ne ovat kuitenkin kultaakin kalliimmat, sillä kiharan lisäksi ne tuovat ilmavuutta ja tuuheutta hiuksiin.

Huom. Anna rullien jäähtyä kunnolla ja nappaa ne vasta sen jälkeen pois hiuksista. Itse saatan pitää rullia päässä muutamankin tunnin, jotta kiharat saavat tekeytyä rauhassa. Alle on hyvä laittaa kunnollinen, tukeva muotoiluaine – esimerkiksi vanha kunnon kampausneste on toiminut omalla kohdallani aina hyvin.

3. Älä pelkää kiharoiden harjaamista


Kiharoiden harjaaminen kielletään lähes jokaisessa niksipirkassa, mutta kuulkaas minä olen eri mieltä. Jos mielit Blake Livelyn kaltaisia kiharoita ja hiuksesi ovat samanlaiset kuin minun, harjaa kevyesti lämpörullilla tehdyt hiukset kauttaaltaan.

4. Kuivashampoo, I heart thee!


Itse käytän Balmain-sarjan kuivashampoota, jota luottokampaajani Kampaamo Noirin Niina suositteli. Suihkutan sitä hyvältä etäisyydeltä ja suoraan tyveen, reippaasti. Paras muotoilutuote ikinä koskaan tälle kuontalolle, kiitos Niina vinkistä!

5. Unohda täydellisyys 


Tämän tukan on tarkoituskin olla hippasen sekaisin, joten unohda täydellisyyden tavoittelu. Ei ole niin väliksi, jos kiharat hieman suoristuvat, kunhan tukkaa riittää. Mukaan muuten kannattaa ottaa pieni kuivashampoopurkki, sillä sen avulla voit saada lisäkuohkeutta mahdollisen lässähtämisen uhatessa.

+ 1 Muista seuraavan päivän letit ja ponnarit!


Lettikampaukset ja ponihännät ovat myös Blaken tavaramerkki ja seuraavan päivän hiuksiin ne syntyvätkin todella helposti! Tarvittaessa ripaus lisää kuivashampoota, hippasen verran sorminäppäryyttä ja avot – kyllä tuli hieno!


5 kommenttia:

 1. Jes, taas hyviä vinkkejä! kiitos :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olehan hyvä Iina! Toivottavasti toimivat sinunkin hiuksillesi :)

   Poista
 2. Täytyypä kokeilla tuota shampoon ja hoitoaineen vaihtoa. Kiitos näistä! Tulee tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Inkeri! Tuo shampoo-hoitoaine-ruljanssin kiepsauttaminen ylösalaisin oli itselleni todellinen ylläri, niin paljon kuohkeammat hiukset! Toivottavasti toimii sinullakin yhtä hyvin :).

   Poista
 3. En ole koskaan kokeillut laittaa ensin hoitoainetta ja sitten vasta shampoota, nyt on kyllä ihan pakko kokeilla! :D

  VastaaPoista