maanantai 26. tammikuuta 2015

Vapautus

Voi miten ihana viikonloppu! Vaikka olimme poissa vain yhden iltapäivän ja yön, olo on kuin pidemmänkin lomailun jälkeen. Kerron vähän enemmän aiheesta myöhemmin, mutta ensin on pakko avautua aiheesta rintaliivit.

Kuulkaas, minähän vihaan rintaliivien ostamista! Ensin raahaat tuhannet rintsikat koppiin, jossa ähiset ja puhiset ja inhoat peilikuvaasi ja puristaa ja ei purista ja nipistää ja voi helekkari vietä mitä hommaa. On hiki ja ärsyttää ja eiköhän tule pissahätä ja kohta pitää jo lähteä ja mitkä minä nyt näistä oikein valitsen?!

Nyt viikonloppuna suuntasin kuitenkin ostamaan uusia alusvaatteita Helsingin Stockmannille ja tein vahingossa elämäni parhaan jutun – pyysin myyjältä apua!


Koska alusvaatteiden ostaminen on jo valmiiksi täyttä perseilyä, en ole aikaisemmin edes ajatellut haluavani sovituskoppiin vielä seuraa. Nyt kuitenkin rintani ovat imetyksen vuoksi aivan uudet ja suoraan sanottuna olin vielä enemmän hukassa kuin aikaisemmin. Ilokseni sain avukseni Stockmannin rautaisen ammattilaisen, jolla oli peräti 18 vuoden kokemus rintaliivien ostamisesta.

Ja arvatkaas mitä, jos vain kehtaisin niin laittaisin tänne kuvan mun iloisista tisseistäni. Olo on vähän kuin olisi ikänsä kulkenut korkokengissä ja sujauttaisi ensimmäistä kertaa koipiinsa villasukat, tyypit hymyilee tuolla mun paitani alla.



Ensinnäkin a) kuppikokoni on ollut kaikki nämä vuodet väärä, tällä hetkellä rintani ovat eivät vain yhden kuppikoon vaan kahden kuppikoon verran suuremmat, kuin mitä olen aina luullut (voin kertoa että olin aika järkyttynyt aiheesta) ja b) osaan katsella jatkossa heti kättelyssä sellaisia liivejä, joiden kaaren muoto sopii rintoihin.

Hallelujah. Mikään ei näköjään tee naista onnellisemmaksi, kuin istuvat rintaliivit :D. Eli nyt tyypit jos ette ole käyneet koskaan asiantuntevan myyjän kanssa sovituskopissa, tehkää niin nyt. Stockmannin naistenvaateosastolta löytyy ainakin todella rautaista osaamista.  Myyjän mukaan etenkin kuppikoko on monella naisella aivan väärä ja liian pieni kuppi voi aiheuttaa muun muassa rintasyöpää.

Että hehkutusta sinne teille kaikille :D, toivottavasti maanantai on lähtenyt yhtä iloisesti kaikilla käyntiin ;).

Pus.











15 kommenttia:

  1. Nauti tisseistä nyt kun vielä voit. Itse lopetin imettämisen vuoden vaihteessa ja nyt tissien paikalla on nahkaa ja nännit! :P Sisko kyllä lohdutteli, että kyllä ne siitä hiukan palautuu, varsinkin jos sais jonkun kilon painoa lisää. Eli sitä odotellessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D

      Joo saa nähdä mitä tapahtuu, kun lopetan imettämisen. Myyjän olettamus oli, että jäävät yhtä kuppikokoa suuremmiksi, kuin mitä olen käyttänyt.

      Poista
  2. Suomalaisille on melko tyypillistä, että rintaliivit on vääränkokoisia; tyypillisimmillään liian iso ympärysmitta jolloin se kupin kirjainki on sit pienempi, ku oikeella ympärysmitalla varustetuissa. Ja mahdollisesti siihen päälle vielä liian pieni kuppi, niin että se kaari tuki painaa rintaa sen sijaan että tukis sitä. Ja eihän ne vääränkokoset sit tue päälle niin hyvin tai tunnu niin hyvältä, olkaimet tekee painaumia lihaksiin kun ne joutuu kannattelemaan rintojen painoa liivien väärän koon takia jne.

    Mä siis olen käyny liikkeessä juttusilla myyjän kanssa palttiarallaa kymmenen vuotta sitten, jolloin katottiin oikea koko (ja leuka putos maahan iteltä, että eihän mulla NIIN isot rinnat ole - eiku kappas, kyllä ne on) ja myös itselle sopivaa mallia. Kunhan tässä imetys loppuu/vähenee reilusti, tarkoitus on kyllä mennä taas liikkeeseen myyjän juttusille, sillä vaikka se oma silmä onkin harjaantunut jo tuon visiitin jälkeen, niin sitä silti saattaa olla tietyllä tapaa vähän sokea oman kehonsa muutoksille kun niitä on tässä ollut taas enempi kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! Jos olisin ollut fiksu, olisin minäkin käynyt myyjän juttusilla jo aikaa sitten :). Ja todellakin suomalaisilla on varmasti aika monella väärän kokoiset liivit, koska en esim. itse pidä itseäni mitenkään ÄLYTTÖMÄN povekkaana, mutta mun kuppikokoni onkin ilmeisesti sellainen kirjain, ettei sitä ihan peruskauppojen valikoimista löydykään.

      Poista
    2. Jep, just sen takia että porukalla on vääränkokosia liivejä niin paljon, niitä oikeita kokoja ei sit löydy kaupoista - ja toisinpäin :D Miten ihmiset löytäiskään ne oikea koot, kun kokohaarukka jota peruskaupoissa tarjotaan, on suomalaiseen rintamukseen suhteutettuna väärä. Voi möh!

      Poista
  3. Kyllä oikean kokoiset liivit tekvät onnelliseksi! Ja varsinkin laadukkaat sellaiset. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti! Olo on kuin onnenmyyrällä :D.

      Poista
  4. Itellä on ongelmana, kun lähes joka paikassa ympärysmitat alkaa 75:stä ja olen jo ajat sitten tajunnut sen olevan ainakin 10cm liian paljon. Ainoastaan Cubukselta olen löytänyt elämäni ainoat 65 senttiset. Jos joku tietää, niin vinkatkaa ihmeessä mistä muualta näitä voisi löytää lisää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumingerie.fi (kuppikoot alkaa koosta D)

      Poista
    2. Oi ollapa noin kapoinen, onnekas sinä :).

      Poista
    3. Hei tuollahan oli valtava valikoima, kiitos! Eeen mä nyt niin kauheen kaponenka ole tai riippuu kuin kaukaa kattoo. ;) :D

      Poista
  5. Voi että, mä just kävin koko liivivarastoni läpi eikä yhdetkään mahtunut enää! Tilasin parit eri kokoiset ja malliset kokeiluun, kun ahdisti juurikin tuo ajatus edes liivien sovittamisesta jossain kaupassa.

    Mä kävin ennen raskautta just ihan liiviliikkeessä ja ostin ekaa kertaa elämässä kunnon, kalliit liivit. Vaan jäipä muuten käyttöikä aika lyhyeks :D Hitto kun harmittaa! Se oli kyllä ihanaa, kun joku katsoi kunnolla millaiset liivit sopii, mutta en tohdi vielä maksaa niin paljoa liiveistä, kun rinnat voi kuitenkin vielä vähän muuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ei :(. Stockan myyjä myi mulle ihan tarkoituksella suht edullisia liivejä, ettei sitten ärsytä, kun imetys loppuu ja rinnat onkin taas ihan erilaiset – kannattaisiko sunkin käydä siellä?

      Poista
    2. No pitääpä käydä katsomassa :)

      Poista
    3. No pitääpä käydä katsomassa :)

      Poista