lauantai 21. maaliskuuta 2015

Äänestä – lyhyet vai pitkät?

Nää on taas näitä maailman suurimpia keskustelunaiheita + ongelmia, mutta.... Olen pallotellut hiusteni leikkaamista nyt ainakin noin vuoden verran. Ja koska en osaa päättää, päätin että te saatte päättää. Ja tähän päätökseen mun on sitouduttava...

Äänestä kommenttiboksiin pitäisikö minun säilyttää hiukseni pitkinä, vaiko pätkäistä ne lyhyeksi – perustelut ovat plussaa!

Inspiraatiokuvia, joista jokaisessa hiukset on laitettu nätisti... Ei enää turvakampauksiani pikanutturoita, vaan väkertämistä joka_ikinen_aamu?
Minulla on ollut lähestulkoon aina pitkät hiukset, mutta muutama vuosi sitten pätkäisin ne polkaksi. Rakastin sitä ensimmäisen kuukauden, jonka jälkeen hiukset kasvoivat pois mallistaan ja vihasin, vihasin, vihasin päätäni sen jälkeen.

Nyt mieleni tekisi ihan hirveästi piristää yleisilmettä lyhyellä tukkamallilla. Olen aika täynnä tätä superpitkää mallia, koska hiukset ovat jatkuvasti takussa ja kyllästyttää. Mutta kadunko sitten taas hetken päästä? Pitkien hiusten etu on myös se, ettei kampaajalla tarvitse ravata jatkuvasti.

Pitkien hiusten plussa on näyttävyys ja helppous...

Lisäksi tykkään myös siitä, että voin tarvittaessa sipaista hiukseni nopeasti nutturalle tai ponihännälle – hiukseni ovat melkeinpä aina sillä tavalla. Jos polkkatukka haluaa laittaa nutturan tai ponihännän, se vaatii hiuslisäkkeitä tai jotain muuta yhtä rasittavaa. Selviänkö ilman turvakampauksiani tässä elämässä? Voi tehdä tiukkaa.

Ainoita minusta otettuja kuvia suunnittelemallani pituudella. Pahoittelen kakkamaista kuvalaatua, mutta saa siitä selvän sentään..

Polkan plussat ja miinukset:

+ Näytän pirteämmältä ja huolitellummalta
+ Vaihtelu virkistää
+ On se vaan niin kiva!
- Kampaajalla pitäisi rampata jatkuvasti, vähintään kerran kuussa. Hoitovapaalla raha on muutenkin tiukassa.
- Kitisenkö taas kohta pitkien hiusten perään?
- Hiukset pitää laittaa joka aamu, ei enää turvakampauksia...
- Jos leikkaan hiukseni nyt, pitkien hiusten kasvattamiseen menee noin kolme vuotta – kasvatanko niitä siis enää koskaan, vai ovatko pitkät kutrini iäksi mennyttä? Eli pitäisikö sinnitellä vielä muutama vuosi ja leikata vasta sitten?
- Polkkatukka on tällä hetkellä kaikilla...

Pitkien hiusten plussat ja miinukset:

+ Helppous, turvallisuus, näyttävyys, naisellisuus... Pitkät hiukset on mun tavaramerkki! :D Se tuttu ja turvallinen vaihtoehto, jota kaipaan sitten taas hetken päästä.
+ Pitkiin hiuksiin on ihana laittaa kiharat (toisaalta voihan sitä aina ostaa clip-onit, vaikka tekohiukset ovatkin vähän äh mielestäni...)
+ Turvakampaukset, jotka pelastavat paljon – mitä on elämä ilman pitkää ponihäntää, onko sitä? ;D
+ Tukkis tykkää niistä paljon.
- Kyllästyttää...
- Hiukset takkuuntuvat helposti, mikä on raivostuttavaa. Ei auta öljyt tai seerumit, hiuslaatuni vain sattuu olemaan sellainen...
- Vetävät kasvojani ehkä hieman alaspäin ja tekevät minusta väsyneemmän näköisen.

Eli kumpi vai kampi? Lyhyt vai pitkä? Mitä sanoo viisas ja mahtava lukijakuntani?

20 kommenttia:

  1. Entäs näiden ääripäiden välimuoto? Sen verran pituudesta pois, että tukka tuntuu uudelta, mutta saat sen vielä kiinnikin? Aivan varmasti pitkä polkka kaduttaa jonakin päivänä ;) Pähkäilyä, pähkäilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten hyvä idea, mutta ongelmana on just se että inhoan sitä keskipituutta :D Mun hiukset kasvavat varsin nopeasti, joten se "ei lyhyt, mutta ei kunnon pitkä" saavutetaan varsin nopeasti ja se on just se kiukutteluvaihe. Haluan joko lyhyet tai pitkät, ei mitään välimuotoja.

      Poista
  2. Mä leikkasin polkan syksyllä ja nyt kaduttaa :D Eli kasvattelen tässä taas pitkää tukkaa.. Minäkin ehdottaisin välimuotoa, 10-20 senttiä pituudesta ja kenties piristystä väriin niin avot ;) tai kenties voisit opetella turvanutturan tai -ponkkarin lisäksi jonkun muun helpon kampauksen?

    VastaaPoista
  3. Mä laskeskelisin ihan senkin puolesta, että paljonko sitten rahaa menee siihen hiusmallin ylläpitoon, kun talous on muutenki väliaikaisesti vähän tiukemmalla - että piristääkö se raha eniten siinä hiustenleikkuussa, vai oisko se kivempi olla käyttövarana johonki muuhun. Plus tuleva kesä, pieni ihminen jonka perässä touhottaa - oisko se nuttura yms kuitenki etenki kesän yli helppo ja kiva konsti saada hiukset pois niskasta kuumottamasta.

    Itse siis nyt vielä hiuksia kasvattamaan ja oman värin päässä pitämään oon näiltä pohjilta päätynyt, vaikka himottais naksasta hiukset lyhyeks - ja tarkoitan siis sellasta ei-todellakaan-saa-kiinni-vaan-oikeasti-lyhyeksi.. Se vaatis niin usein kampaajalla käyntiä, et päädyin siihen, et käytän sen rahamäärän toistaiseksi mieluummin johonki muuhun. Vaikka mun hiukset näyttääki huomattavasti sun hiuksia huonommilta (ohut suomalainen liiska) pitkinä :) Onpa aikaa opetella letittämään hiuksia..

    Mä nyt annan siis oman ääneni sulle käytettäväksi lopputilanteessa miten haluut, hahaa, saat yhden äänen verran pakoreittiä päätöksestäs antaa valta lukijoille ;)

    VastaaPoista
  4. Leikkaa ihmeessä! Mulla oli kanssa pitkään tosi pitkät hiukset. Tykkäsin niistä, mutta pitkät ja paksut hiukset vaati sit hoitoa ja oli painavat, plus niitten kuivaaminen vie aikaa enemmän. Sit leikkasin hiukset niin et ne ylti olkapäille ja en oo katunu. Musta on tosi helppo malli. Saa kiharaa, saa ponnarille ja auki ovat silti kivat ja kuitenkin kevyet. :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan pitkät hiukset :)! Älä leikkaa ainakaa iha polkkaa,entä jos värjäisit? Sais silläkin piristystä :).

    VastaaPoista
  6. Minä kannatan lyhyttä! Näyttää sinulla tosi kivalta noissa kuvissa! Ja kyllä ne hiukset kasvaa taas jos haluaa pidempää jossain vaiheessa. Itsekin leikkautin tänään lyhyet, tai sellaisen pitkän polkan. Ihanan piristävä tukka kevääksi ja kesäksi!! :-)

    VastaaPoista
  7. Täältä 1 ääni polkalle! Aina jos joku tuttu on leikannut pitkät hiuksensa lyhyemmiksi, se näyttää mun mielestä tosi pirteeltä ja tuntuu että koko tyyppi olis ihan uudistunu, siis hyvällä tavalla :D Varsinkin näin kevään ja kesän tullen polkka on tosi kivan näkönen. Ja ootkos ihan varma että se välimuoto on edelleen niin ärsyttävä? Entä jos vaikkapa äitiys olisi muuttanut sun mieltä... ;) Ja kyllähän tollasen polkan nyt ainakin ponnarille saa ja tarviiko nutturan aina olla niin kauheen iso ja näyttävä kasa? :D

    VastaaPoista
  8. Mä just leikkasin omat, lähes takapuoleen asti pitkät hiukseni myös noik vuoden harkinnan jälkeen pitkäksi polkaksi ja en vois olla tyytyväisempi!! :) Olen yllättynyt miten ihana fiilis voi tulla hiusten leikkaamisesta, suosittelen! Kyllä ne sit takasin kasvaa!

    VastaaPoista
  9. Polkka! Leikkasin juuri omani polkaksi ja rakastan näitä! Piristivät huomattavasti myös minun jo väsähtänyttä mamma-lookiani. Ihanan kevyet varmasti myös kesällä.

    VastaaPoista
  10. Äääläääää vaan leikkaa tuollaista ihanaa tukkaa! Tee sille jotain muuta kreisiä mieluummin :)

    VastaaPoista
  11. Pitkä näyttää ja vaikuttaa myös plussien ja miinusten kannalta paremmalta! :)

    VastaaPoista
  12. Yleensähän neuvotaan listaamaan plussat ja miinukset, joten kun sun listauksia katsoo ja laskee niin pitkät taitaa viedä voiton. Tosin sanoisin kanssa, että ehkä niille jokin kerrostus/kevennys vois tehdä hyvää.

    VastaaPoista
  13. Ehdottomasti lyhyet, sopii sun kasvojen muotoon ja on muutenkin jotenkin nuorekkaampi ja seksikkäämpi look.

    VastaaPoista
  14. Polkka näyttää paremmalta! :)

    VastaaPoista
  15. Kyllähän tuossa varmaan niin käy, että kun on jotain saanut päähänsä mitä himoitsee niin siitä ajatuksesta voi olla hankala luopua. :) Että pitkät olisi nimenomaan se helppo ja turvallinen ratkaisu. Sinun päätöksesi kuitenkin, että tyydyttääkö se. ;) Se värjäys voisi kyllä antaa lisäbuustia ja ryhtiä, jos et ole valmis leikkaamaan. Kyllähän tuollaisia pitkiä hiuksia kateeksi käy, toisaalta ne näyttäisikin polkkana myös ihan mielettömän upeilta kun Sinulla on noin tuuhea tukka. :) Itsellä napsaistiin 10cm juuri "mammatukkaa" pois ja kyllä freesasi tällaisen liiskatukan ilmettä kummasti. ;)

    VastaaPoista
  16. Entäs jos leikkauttaisit otsiksen ja jätät hiukset pitkiksi? :) Tai jonkinlainen kerrostus?

    VastaaPoista