perjantai 6. maaliskuuta 2015

Täydellisen vaatekaapin metsästys part. 3526

Haen pukeutumiseeni paljon inspiraatiota Pinterestistä ja siellä seuraan etenkin Olivia Palermon vaatekaappia – se on täydellinen! Vaikka moni Olivian asuista ei sovi sellaisenaan minun päälleni (ovathan vartalomme aika erilaiset), voin silti soveltaa niiden ideaa ja etsiä kaupasta vaatteita, jotka sopivat paremmin minun vartalolleni. 


Esimerkiksi tuo valkoinen paita ja värikäs hame -yhdistelmä (yllä vasemmalla) ei näyttäisi hyvältä päälläni, koska keskivartalosta pussittavat vaatteet tekevät minusta helposti paljon lihavamman kuin mitä todellisuudessa olen (tämä koska tissit ja takapuoli). Valitsemalla erilaisen leikkauksen, mutta pitämällä idean samana voin kuitenkin helposti pölliä saman asukokonaisuuden omaan vaatekaappiini.

Päivän sana on siis soveltaminen. Niin ja sen lisäksi tyylin suunnitteleminen. Ennen aika usein vain suuntasin kauppaan ja ostin mitä ostin, enkä todellakaan ajatellut vaatteen yhdistelemistä missään vaiheessa (tai ajattelin siinä vaiheessa, kun se oli liian myöhäistä – aamulla kiireessä). Siksi inspiraation hakeminen (ja ehkäpä jopa vaatteiden listaaminen ostoslistaksi) ovat hyödyllisiä juttuja.


Moni meistä muuten jumahtaa helposti samaan tyyliin, jonka on valinnut vaikkapa teini-iässä.

Vaatteiden ja ennen kaikkea tyylin pitäisi kuitenkin palvella nykyistä sinua ja nykyisiä vaatimuksiasi ja siksikin tyyli-inspiraation hakeminen on tärkeää. Jos 30-vuotiaana pukeutuu samalla tavalla kuin 15-vuotiaana, niin sehän on sama kuin käyttäytyisi samalla tavalla kuin silloin? Ihminen kun muuttuu elämänsä aikana aika paljon, siksi tyylinkin pitäisi päivittyä aika ajoin.

Itse pukeuduin aika pitkään melko samalla tavalla kuin aina ennenkin (lue= ehkä hippasen liian nuorekkaasti), mutta parin vuoden sisään olen päivittänyt tyyliäni vähän aikuisemmaksi. Ei suinkaan konservatiiviseksi tai tylsäksi, vaan ehkä enemmänkin klassisemmaksi. Sinällänsä tyylini punainen lanka ei välttämättä ole muuttunut niin paljon, muttta toteutan sitä hieman eri tavalla. Lisäksi kiinnitän enemmän huomiota asusteisiin kuin ennen.

Onko teidän tyylinne muuttunut vuosien saatossa ja miten? Mistä haette inspiraatiota pukeutumiseen, vai heitättekö päällenne sen ensimmäisen vaatteen, joka sattuu olemaan puhtaana ja saatavilla?

6 kommenttia:

 1. Mä elän vielä sitä nuoruuden tyylikokeiluvaihetta :D Joitakin vuosia sitten pukeuduin kokomustiin, mutta nykyään mun vaatekaappi on paljon värikkäämpi. Tällä hetkellä mun tyyli on jatkuvassa muutoksessa, mutta luulen sen muovautuvan koko ajan lähemmäs sitä ihan omaa tyyliä.
  Pinterest on muuten älyttömän kätevä, sieltä löytyy niin paljon inspiraatiota omaan vaatekaappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiluvaihe ei ole yhtään huono juttu, kyllä sitäkin pitää tehdä – tiedätpäs sitten ainakin (kohta) mitä haluat :). Mulla se kesti muutaman vuoden ja varsinkin joskus lukiossa olin välillä aika jäätävä näky :D.

   Poista
 2. Mie oon muuttanu tyylii osittain ja oon kiinnostunut vaatteista enemmän kun ennen :). Vaaleita värejä paljon enemmän kaapissa ku ennen ja rakastan merkkituotteita jossain asioissa,esim. Laukut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huomannut tykästyväni entistä enemmän merkkituotteisiin KAIKESSA, mikä on pahapaha esim. lompakolle :D. Toisaalta merkkituotteet on pääasiallisesti aika hyvä laatuisia, vaikka tietty susiakin mahtuu joukkoon. Esim. ostin Ralph Laurenin saappaat, jotka on kyllä aika paskasti suunniteltu, sillä jo parin vuoden käytön jälkeen nahka on huonossa kunnossa, kun saappaiden koristeet rispaavat matskua koko ajan (buu).

   Poista
 3. Itsekin olen vasta herännyt siihen, että mietin jo kaupassa mihin yhdistäisin minkäkin vaatteen. Näin olen oppinut välttämään selkeitä hutilyöntejä, eli vaatteita millä ei ole kaapissani mitään käyttöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee hyvä sinä! Mä yritän raahata kotiin myös vain niitä vaatteita, jotka on oikeasti täydellisiä rakastumiskohteita. Tosin aina välillä hairahdan täysin!

   Poista