Meillä vietettiin eilen hampurilaispäivää, nam! Minun on pitkään tehnyt mieli raskaana ollessa kaikkea raikasta ja terveellistä, mutta toki tuhmuusruokakin on maistunut – eilen oli ihana maiskutella kunnon rasvasuolapommikamaluutta pitkästä aikaa, aiai :D.
Perusreseptiä voi muunnella mielin määrin täytteiden ja kastikkeiden avulla, mutta ajattelin jakaa teillekin eilen haukkaamamme version. Tämä on hyvin simppeli ja käytimme esimerkiksi valmissämpylöitä – en ole mikään oikea ruokabloggaaja, joten tällaiset versiot hyväksyttäköön ;). Eikös äitien ole tarkoitus mennäkin vähän sieltä, mistä aita on matalin, eikä stressailla turhasta? ;D
1. Sekoita taikina puuhaarukalla ja muotoile käsin mojovat pihvit. Huomioi, että pihvit kutistuvat hieman grillissä.
2. Paista grillissä parilatasolla muutama minuutti per puoli.
Majoneesin voit ostaa valmiina tai valmistaa helposti itse. Me suosimme tätä itsetehtyä versiota, koska teko on todella simppeliä ja maku mielestäni parempi kuin kaupan e-koodi-versioissa....
Hampurilaisten perusohje grillissä
- 4 hampurilaissämpylää
- tuhteja jauhelihapihvejä (ohje alla)
- tomaattia
- suolakurkkua
- punasipulia
- majoneesia (ohje alla)
- cheddaria – me käytimme ihan vain muovitettua versiota, oikeat ruokabloggaajat suosittavat taatusti aitoa ja ehtaa cheddaria
1. Aloita majoneesin valmistuksesta, ohjeen löydät alta.
2. Leikkaa punasipulit, tomaatit ja suolakurkut valmiiksi.
3. Valmista pihvitaikina alta löytyvän ohjeen mukaan ja laita pihvit paistumaan grilliin. Kun pihvit ovat valmiit, laita niiden päälle viipale cheddaria, jotta juusto sulaa ihanasti (nam).
4. Heitä grilliin halutessasi myös punasipulit ja tomaatit, sekä sämpylät.
5. Kokoa, haukkaa ja vedä iloisesti koko komeus naamariin!
Hampurilaispihvien perusohje
- 400–600 grammaa jauhelihaa
- 1 kananmuna
- suolaa ja mustapippuria
1. Sekoita taikina puuhaarukalla ja muotoile käsin mojovat pihvit. Huomioi, että pihvit kutistuvat hieman grillissä.
2. Paista grillissä parilatasolla muutama minuutti per puoli.
Majoneesin voit ostaa valmiina tai valmistaa helposti itse. Me suosimme tätä itsetehtyä versiota, koska teko on todella simppeliä ja maku mielestäni parempi kuin kaupan e-koodi-versioissa....
Oisko tänään siis hampparipäivä? Meillä luvassa on ainakin lenkkeilyä tuossa ihanassa aurinkosäässä ja lisäksi saamme mukavia kahvitteluvieraita.
Ihanaista ja herkullista lauantaita!
<3 Hannele
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti