lauantai 15. elokuuta 2015

5+1: Kiireisen naisen ruokaniksit – syö enemmän väriä!

Värikkään ruoan syöminen näkyy nopeasti niin kasvoilla kuin energiatasossakin, siksi hevi-osaston tarjontaan kannattaa luottaa aina kun mahdollista.

Kokosin kiireiselle naiselle vinkkejä, joiden avulla tulet syöneeksi enemmän väriä!

Lounassalaatin voi koota myös lasipurkkiin!

1. Tee aamusmoothie jääkaappiin valmiiksi


Aamulla on kiire, ainakin tässä taloudessa. Siksi teen aamusmoothien valmiiksi jääkaappiin odottamaan ja huitaisen sen naamariin vaikkapa meikatessani.

2. Muista välipalat!


Porkkanapussi työpöydälle tai muutama omena käsilaukkuun. Itse tulen ainakin todella kiukkuiseksi, jos nälkä yllättää ja välipala on loistotilaisuus syödä vähän hyvää. <3


3. Tee eilisistä tähteistä salaatti

Söimme eilen lime-katkarapu-risottoa ruoaksi ja sitä jäi paljon yli. Tänään pilkoin lautaselle nopeasti salaatinlehtiä, porkkanaa, tomaattia ja paprikaa ja lisäsin eilistä risottoa reippaalla otteella vihreiden päälle – nopeaa ja kätevää, etenkin jos ruokittavana on vain oma napa. 

4. Buffet-pöytä uuteen uskoon

Työpäivän aikana on usein kiire ja lounasruokalan buffet-pöytä on monelle se ainoa vaihtoehto. Sen valikoimat ovat usein melko rasvaisia ja salaattipuolen tarjonta rajoittuu raasteisiin ja tavalliseen vihreään salaattiin. 

Itse aloitan usein raaste- ja salaattipuolen antimista ja mätän ruokalautaselleni hyvän salaattipedin, jonka päälle laitan muita ruokia, kuten lihaa, kalaa ja riisiä. Sellaisia ruokia, jotka sopisivat salaattiin myös muuten, vaikka sattuvatkin tällä kertaa olemaan ns. lämpimien ruokien puolella. Näin tulee syötyä huomattavasti kevyemmin ja värikkäämmin!

5. Pilko kasviksia valmiiksi jääkaappiin


Kuorittuja porkkanoita vesiastiaan – siinä äidiltäni peritty vinkki, jota hyödynnän vieläkin. Valmiiksi pilkottujen ja kuorittujen hedelmien ja kasvisten tarjolle asettaminen tepsii muuten myös jälkikasvuun, vaikka he söisivätkin mieluiten hamppareita ;).


+1 Muista vesi!


Veden juominen on myös todella tärkeää! Työpaikalla minulla on jatkuvasti vettä pöydälläni, kotona yritän muistaa juoda aina, kun astelen keittiöön.

2 kommenttia:

  1. Löysin ensimmäistä kertaa blogiisi, täälähän olikin paljon kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista