maanantai 2. helmikuuta 2015

Samuji – Poimintoja

Shoppailu on nykyään ihan hemmetin hankalaa hommaa, kun tuotteiden valmistusmaat ja eettisyys on niin vaikeasti todennettavissa. Itse seikkailen huonon omatunnon ja unohduksen väliä – välillä yritän seurata ostoksiani tarkasti, välillä suuntaan surutta Mangoon ja unohdan koko ongelman täysin.

Menneellä viikolla uutinen norjalaisista muotibloggaajista herätteli jälleen omatuntoani henkiin. En halua ostoksillani tukea yrityksiä, jotka teettävät tuotteitaan tuollaisilla tehtailla, mutta sitten jotain aina tapahtuu – unohdan ja ihastun, näen kaupassa jotain mitä haluan ja ostan sen. Onko sielunkumppaneita?

Suomalainen Samuji on ehdottomasti yritys, jota haluaisin tukea. Suurin osa vaatteista on valmistettu Euroopassa, vain farkut ja puuvillatuotteet tehdään Japanissa. Vaatteet ovat klassisia ja laadukkaasti tehtyjä, materiaalit on valittu huolella. Lisäksi suuri osa vaatteista on helposti yhdisteltävissä toisiinsa ja klassisuudessaan ne ovat varmasti käyttökelpoisia usean vuoden ajan.


Hintaa on tietenkin vähän enemmän kuin ketjuliikkeiden valikoimissa, mutta ei mielestäni liikaa tavalliselle kuluttajalle. Tietysti sadan euron paitoja ei voi joka kuukausi ostaa, mutta onko tarviskaan? Ehkäpä näistä voisi kyhäillä itselleen sen paljon puhutun laadukkaan ja aikaa kestävän vaatekaapin, jota voi sitten täydentää muutamalla asusteella per sesonki ja loppujen lopuksi säästää rahaa, kun uutta ei tarvitse ostaa jatkuvasti.

Nykykuluttajalla on paljon opittavaa mummuilta ja papoilta, joilla oli vain muutama vaatekerta per vuodenaika. Juhlavaatteita oli yhdet ja niitä pidettiin tasan tarkkaan juhlissa. Nyt ihmiset hukkuvat vaatteisiin, mutta kenelläkään ei ole "mitään päällepantavaa" – itsekin kuulun tähän poppooseen edelleen, vaikka yritän parantaa tapojani jatkuvasti.

Onneksi Samuji tekee tapojen parantamisesta hieman helpompaa ;).






2 kommenttia:

  1. HYVÄ POSTAUS.Itsekkin näin mainoksen tuosta tv ohjelmasta ja kyllä kyynel vierähti poskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä. :( Suurten yritysten pitäisi todella tajuta vastuunsa näissä asioissa.

      Poista