Eilen teki aivan järjettömästi mieli makeaa! En sortunut siipan ostamaan Geisha-levyyn, vaan sen sijaan kokkasin näitä kookospähkinäisiä banaani-suklaa-keksejä, joiden ohjeen bongasin Vihreässä Keittiössä -blogista.
Pohjaan tulee muun muassa banaania, mantelirouhetta ja kaurahiutaleita sokerin ja vehnän sijaan. Tuunasin keksejä vielä kermavaahdolla, jonka makeutin stevialla ja tuoreilla marjoilla.
Keksien paistoajaksi sanottiin 10–12 minuuttia, mutta meidän kiertoilmauunissa nämä kaunokaiset pääsivät ihan hippasen verran palamaan 9 minuutissa. Ensi kerralla sitten tiedän paremmin, paistoaikahan on tietty aina uunista kiinni ja kokeilemalla onnistuu.
Hyvin maistuivat! Tosin makeutta olisi meille sokerihiirille saanut olla vielä vähän lisää.. Mieskin tykkäsi, vaikka sillä on suoraan sanottuna jokin kummallinen asenneongelma kaikkea terveellistä kohtaan :D.
Kookospähkinäiset banaani-suklaa-kaurakeksit (n. 15 kpl)
(resepti lainattu Vihreässä Keittiössä -blogista)
(resepti lainattu Vihreässä Keittiössä -blogista)
2 kypsää banaania
2 dl pikakaurahiutaleita (itse käytin tavallisia kaurahiutaleita)
1 dl mantelirouhetta
0,5 dl kookoshiutaleita
pikkulusikan kärjellinen vaniljajauhetta
1 tl hunajaa (me laitoimme kaksi ja silti makeutta olisi saanut olla vielä lisää, t: makeannälkä)
1 tl tummaa kaakaojauhetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paahda ensin kookoshiutaleita kuumalla pannulla minuutti tai pari niin, että ne saavat aavistuksen verran väriä (paahtamalla kookoksen maku voimistuu). Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Lisää sekaan kaikki muut ainekset. Mielestäni banaani on niin makeaa, ettei lisämakeutusta juuri tarvitse, mutta päädyin laittamaan tuon teelusikallisen hunajaa. Ilmankin pärjää. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää kaurahiutaleita.
Kaiva sitten esiin kaksi ruokalusikkaa ja nostele taikinasta pellille sopivan kokoisia mönttejä. Litistä niitä vielä lusikalla tai sormin niin, etteivät keksit ole liian korkeita.
Paista uunissa 200 asteessa n. 10-12 min.
Paahda ensin kookoshiutaleita kuumalla pannulla minuutti tai pari niin, että ne saavat aavistuksen verran väriä (paahtamalla kookoksen maku voimistuu). Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Lisää sekaan kaikki muut ainekset. Mielestäni banaani on niin makeaa, ettei lisämakeutusta juuri tarvitse, mutta päädyin laittamaan tuon teelusikallisen hunajaa. Ilmankin pärjää. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää kaurahiutaleita.
Kaiva sitten esiin kaksi ruokalusikkaa ja nostele taikinasta pellille sopivan kokoisia mönttejä. Litistä niitä vielä lusikalla tai sormin niin, etteivät keksit ole liian korkeita.
Paista uunissa 200 asteessa n. 10-12 min.
Pakko muuten vinkata Vihreässä Keittiössä -blogin reseptikoosteesta, jossa on paaaaaljon terveellisiä ja makeita herkkuja kokattavaksi. Ainakin suklaamuffinseja ja suklaakakkua pitää vielä kokeilla. Käykäähän tutustumassa!
Herkullista perjantaita!
Nam, kuulostaapa hyvältä. :)
VastaaPoistaJoo oli kyllä aika namia! Tosin nuo keksit paloi mulla vähän pohjasta, mikä vaikutti makuun. Ens kerralla on siis VIELÄ PAREMPIA :D
PoistaJust syön karkkia. :D
VastaaPoistaHahaa, no mutta kuule ei se väärin oo! Pitää sitäkin välillä syödä.
PoistaNää on ihania! Teen usein samankaltaisia keksejä. Nyt kehitteillä niistä whoopie versio. Muutenkin kivan oloinen blogi, pitää tutustua tarkemmin.
VastaaPoistaKiitos Liisa! Ja kehittele + vinkkaa mulle, tahon maistaa :).
Poista