torstai 21. toukokuuta 2015

5+1 vinkkiä: Miten kävellä korkokengillä?

Näin juhlakauden kunniaksi ajattelin kirjoittaa postauksen kaikille teille, joiden mielestä koroilla käveleminen on suurinta hanuria ikinä. Sinulle, joka juhlapäivänä vedät irvistellen kopokengät jalkaasi ja istut koko päivän, tai ehkä jopa kävelet ja irvistät ikävästi joka askeleella (polvet koukussa, tietty).

Nounou. Tämä postaus on sulle, irvikävelijä.1. Lättäpohjatkin voivat olla upeat!


Korkokengät vaikuttavat ainakin itselläni paljon fiilikseen, etenkin juhlafiilikseen. MUTTA jos vihaat ja inhoat korkoja, niin miksi ihmeessä vetää sellaiset jalkaan? Myös kauniit ballerinat ovat loistokengät juhliin ja niitähän saa kaikissa maailman väreissä – esimerkiksi kultaisina namnam.

Jos kuitenkin haluaisit käyttää korkoja, lue eteenpäin...

2. Valitse malli oikein


Korkokenkiä valitessa ulkonäkö on toki tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on lestin sopiminen juuri sinun jalallesi. Kun kokeilet useamman parin, tiedät mitä tarkoitan.

Tärkeää on siis sovittaa, sovittaa ja vielä kerran sovittaa. Erityisen hyvä merkki ainakin omaan jalkaani on Tamaris.

Lestin pitäisi tukea myös päkiän ja kantapään välistä aluetta, jalan kaarta. Tämä on tärkeää, sillä jos kaikki paino on päkiällä, niin ei ihmekään että jalkoihisi sattuu! En koe että koron korkeus on sinällään niin tärkeä tekijä kenkien mukavuudessa, vaan enemmänkin kyse on tästä tukevuudesta (tosin ei ehkä kannata aloittaa niistä 10 sentin koroista).

Vinkiksi että kiilakorot ovat astetta helpompi valinta, etenkin sellaiset jotka saa jalkaan mahdollisimman tiukasti (esimerkiksi erilaiset nauhakiinnikkeet toimivat just pop).

Niin ja ps. avokaskorkkarit pidentävät säärtä, sen sijaan nilkkaremmit lyhentävät. Tämä tiedoksi muille lyhytkoipisille.


3. Treenaa kävelemistä


Kaikki taidot vaativat opettelua – niin myös korkokengillä kävely. Itse opettelin jo ala-asteella, koska ihailin missejä ja malleja ja mitänäitänytoli, joten pitihän sitä pienen ihmisen osata myös kävellä catwalkilla ;). Jos sinulla on kuitenkin jäänyt lapsuuden roolileikit tällä saralla leikkimättä, niin muista ainakin nämä asiat:

1. Kävele jalat suorassa
2. Kanta osuu lattiaan ensin, ei päkiä
3. Kävele selkä suorassa (voit laittaa esimerkiksi kirjan pään päälle opetteluvaiheessa)
4. Ota ainakin aluksi suht lyhyitä askeleita
5. Älä jäykistele, vaan muista pitää kroppasi rentona. Etenkin lantion ja yläkropan rentouttaminen auttavat.

Vaikeaa? Noh, ehkä se voi näin kirjoitettuna vaikuttaa siltä, mutta opetteluun auttaa seuraava kohta.

4. Katso kävelyäsi peilistä


Kun katsot peilistä miltä kävelysi näyttää, pystyt parhaiten korjaamaan sitä. Uskoisin että kaikissa kehollisissa lajeissa omaa liikkumistyyliään voi muokata parhaiten, kun näkee lopputuloksen peilistä tai videolta.

Treenaa siis kävelyäsi peilin edessä, kuulosti se miten itserakkaalta hyvänsä. Treenilaji se on kuules tämäkin ;).

5. Hanki taitettavat ballerinat


Itse käytän usein töissä korkoja, vaihdan ne jalkaani kun pääsen perille. Samaa sääntöä kannattaa hyödyntää myös juhlissa, etenkin jos on hieman tottumattomampi korkojen käyttäjä.

Vaihtokengät ovat hyvä idea juhlissa kuin juhlissa. Etenkin valomerkin aikaan sitä osaa arvostaa kummasti. Taitettavat ballerinat mahtuvat hienosti juhlalaukkuun ja olet onnellinen, kun taksijonossa saat laittaa tossut jalkaasi.

Kannattaa ottaa mukaan myös esimerkiksi pieni, juhlalaukkuun mahtuva kangaskassi korkokengillesi. Muuten joudut kantamaan niitä kädessäsi.

+ Irvisteletkö vieläkin?


Jos vieläkin siellä ruudun toisella puolen on epäuskoinen naama, joka mutristelee suutaan puolelta toiselle, niin palaa kohtaan yksi.

Ballerinatkin voivat olla todella kauniit juhlakengät. Tennareita en suostu tässä mainitsemaan, vaikka osa porukasta niitä käyttääkin juhlissa – tennarit eivät ole juhlakengät, piste.

3 kommenttia:

 1. Kakkoskohdan neuvo on ainakin mulle huono: Koko Helsingistä löysin (noin miljoona kauppaa kierrettyäni) tasan yhdet mun kokoiset korkkarit D: Siinä ei paljoa soviteltu vaihtoehtoja.
  Muuten iso kiitos neuvoista, mun pitää seuraavat pari viikkoa kävellä ahkerasti peilin edessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho! Mikä sun kengän koko on? :( Aika erikoista, buu. Mutta tulee varmaan edulliseksi? ;)

   Poista