keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kayla Itsines – ensimmäinen viikko takana!

Aloitin uudelleen paljon hehkutetun Kayla Itsinesin treeniohjelman, tällä kertaa ihan tositarkoituksella. Ostin siis sekä ruoka- että liikuntaohjelman ja voi että olen tyytyväinen! Vaikka takana on vasta yksi viikko, edistystä näkyy jo nyt.

Kuva: Kayla Itsines
Ohjelman voi aloittaa myös pre-training-ohjelmalla, jota suositellaan esimerkiksi huonokuntoisille ja tuoreille äideille. Aloitin elämäni fitness-kissana suosiolla tuolla helpommalla versiolla, sillä vaikka synnytyksestäni on jo vuosi, kestää keholla kuitenkin palautua sellaisesta rääkistä ja Kaylan varsinaiset ohjelmat ovat todella rankkoja (myös tuo pre-training on tosin aikamoista rääkkiä, että ei sen puoleen :D).

Pre-training-ohjelman ensimmäisen treenin jaksoin tehdä vain puoleen väliin, sitten jalat tärisivät niin pahasti ja heikotti, että oli pakko jättää leikki kesken. Nyt viikon jälkeen tein saman ohjelman uudestaan ja se meni kevyesti! Toki hiki lensi, mutta lisäsin jo toistoja. Kehon muutoksia seuraan valokuvien, senttien ja vaa'an avulla. Ensimmäisellä viikolla paino on itse asiassa noussut kilon verran, mutta olen ymmärtänyt tämän olevan aika tyypillistä treeniohjelman aloitusvaiheessa.

Naiset ympäri maailman ovat hullaantuneet Kaylan ohjelmasta, nämä muutoskuvat kyllä toimivat motivaattoreina!
Treenit tehdään circuit-tyyppisesti: yhtä sarjaa tehdään 7 minuuttia, jonka jälkeen pidetään 30–90 sekunnin tauko ja jatketaan toisella 7 minuutin ohjelmalla. Sen jälkeen tehdään kumpikin ohjelma läpi uudestaan samalla aikataululla, joten yksi treeni kestää noin puoli tuntia. Nopeaa, mutta todella tehokasta!

Lisäksi ohjelmaan kuuluu viikosta riippuen myös muuta liikuntaa, kuten reippaita kävelylenkkejä ja venyttelyä. Pääpaino on kuitenkin noilla 30 minuutin tehotreeneillä, joita tehdään 2–3 viikossa.Ostin myös ruokavalio-ohjelman, mutta en noudata sitä oikeastaan ollenkaan. En pidä siitä että joku muu sanelee syömiseni. Mikäli en saa tuloksia tällä tavalla, niin teen ohjelman uudestaan ja pilkuntarkasti, lupaan.

Päätin syödä perusterveellisesti ja kevyesti, tosin noudatan Kaylan ohjetta annoskoon ja syömisvälin suhteen. Olen toki ottanut paljon ideoita Kaylan ruokavaliosta, sillä joka päivä syödään eri ruokaa ja varsin makoisia sellaisia – esimerkiksi välipalaksi voi syödä omenapaloja maustamattomalla jogurtilla ja kanelilla, mikä on aivan älyttömän herkkua!

Herkkujen suhteen noudatan simppeliä kerta per viikko -kaavaa. Eli saan kerran viikossa yhdellä aterialla syödä mitä haluan. Tällä viikolla tarkoituksena on syödä lauantaina Tukkiksen synttärikakkua, mutta senkään kanssa en vedä överiksi.

Jännä nähdä mitä tapahtuu! Ohjelmaan kuuluu kerran kuukaudessa otettava valokuva, jota voi sitten verrata seuraaviin... Voin kertoa että mun "ennen"-kuvani on aika tehokas treenimotivaattori :D. Yksi Kaylan ohjelman suurimpia kannustimia onkin varmasti nämä asiakkaiden lähettämät muutoskuvat, joita löydät lisää täältä.

Kiinnostuneille tiedoksi että Kaylan sivuilta voi tilata yhden viikon treeniohjelman ilmaiseksi! Varaudu siihen että ohjelma on t o s i  r a s k a s, mutta kyllä sillä saa tuloksiakin aikaiseksi.

2 kommenttia:

 1. Heippa.

  Oli pakko käydä lataamassa tuo ilmainen viikko. En ole ennen kokeillut, mutta nyt pitää testata. ;) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa! Ja tee se ohjelma vielä toisenkin viikon verran, nimittäin itse ainakin huomasin eron heti ja tuossa itse ohjelmassa treenit pysyy suht samana aina kahden viikon verran :).

   Tsemppiä!

   Poista