tiistai 6. toukokuuta 2014

Pukeutuminen synnytyksen jälkeen

Vauvamme laskettu aika on 21.5. ja luvassa on koko kesä aurinkoa, hellivää hellettä ja rentoa kesäpukeutumista (sateinen, kylmä kesä ei ole vaihtoehto – hiljaa siellä ;D). Hennes & Mauritzin kesäkuvasto tipahti tänään postiluukusta ja siitä inspiroituneena keräilin muutamia juttuja tulevaa kesää ajatellen, kun on otettava huomioon vielä kovia kokenut ja pullottava vatsa sekä imetyksen mukanaan tuomat haasteet.

Tietenkään minulla ei ole asiasta vielä kokemusta, mutta uskoisin itse hyötyväni muun muassa seuraavista jutuista:

1. High Waisted Bikini, Asos.com (18 euroa) Bikinit – auts. Ei mitään hajua nähdäänkö kaksiosaista uimapukua päälläni kesällä 2014, mutta nopeastikin palautuvat äidit varmasti kaipaavat vielä jonkinmoista suojaa vatsalleen. Korkeavyötäröiset bikinit voivat olla oiva apu niille, jotka mielivät rannalle kaksiosaisessa uimapuvussa (ja tähän väliin on todettava että en todellakaan väitä että maha pitäisi peittää synnytyksen jälkeen, mutta itse olen ainakin sen verran kriittinen omaa kroppaani kohtaan, etten aivan heti halua kaikkien katseita napaani...). Toinen vaihtoehto on tietysti ostaa kokouikkari, mutta ne eivät ole oikein mieleeni...

2. Havaianas High Light 2, noin 35 euroa. Mukavat kesäkengät ovat kaiken a ja o myös muille kuin tuoreille äideille. Suosittelen lämpimästi Havaianas-sandaaleja, jotka ovat kaikkien aikojen ainoat, joista en ole saanut yksiäkään rakkoja tai muita kipeäitä kesämuistoja. Vanhimmat versioni ovat vieläpä kestänee kuusi vuotta, joten kestävyydestä lisäplussaa. 

3. Shopper-laukku, H&M, 19,95 Kevyeen mutta suureen kesäkassiin mahtuvat niin äidin eväät kuin pikkutyypin tavarat vaipoista vaihtovaatteisiin ja hoitotarvikkeisiin.

4. Raidalliset chino-shortsit, H&M, 14,95 Shortsit ja muut napilliset vaatteet ovat käteviä vielä palautuvan masun pukemisessa – napin voi jättää auki ja vetää päälle mahatuubin, esimerkiksi tällaisena versiona. Itse ostin noita kaksi kappaletta H&M:n kivijalkaliikkeestä, hinta oli muistaakseni noin kymmenen euroa.

5. Rantakaftaani, H&M, 19,95 – jälleen avuksi ujomman äitiliinin rantapukeutumiseen.

6. Off shoulder -pusero, H&M, 19,95 Löysä paita on mukava vetää päälle ja off shoulder -malli helpottaa imetystä. Olkapäät paljaiksi jättävä malli tekee yläosasta myös siromman ja vilpoisamman.

7. Ohut neuletakki, H&M, 24,95 Imettäessä rinnat tulehtuvat helposti ja siksi on hyvä pitää lämpimälläkin säällä mukana kevyesti kannettavaa lisävaatetta – Suomen kesä kun on kuitenkin aika arvaamaton.

8. Off shoulder -pusero, H&M, 24,95 Välillä on mukava pukeutua hieman tyylikkäämmin ja tyköistuvammin. Uskoisin peplum-mallin olevan ainakin omalle kropalleni suht hyvä, vaikka masua onkin vielä jäljellä. Olkapäät paljaaksi jättävä malli on myös siron naisellinen, mikä miellyttää ainakin allekirjoittanutta. Imetys voi tosin tässä paidassa olla vähän haastavampaa...

9.–10. Toppi 4,95 ja tuubitoppi 4,95, kumpikin H&M. Aika moni mamma on kehottanut hamstraamaan tuubitoppeja ja vetämään niiden päälle löysän, väljemmän topin. Imettäessä tuubitopin voi vetää alas ja imettää väljemmän topin suojissa. Myös suuri huivi on hyvä ottaa mukaan kesäkassiin: itse ainakin olen sen verran ujo että haluan imettää katseilta suojassa ja suuri huivi antaa kivasti näkösuojaa silloin, kun sitä tarvitsee.

Kokeneet mammat varmasti tietävät paaaaljon vinkkejä kesäpukeutumiseen, joten antakaahan sanaisen arkkunne aueta! Jokaisellahan tietysti toimii ne eri jutut, koska jokainen nainen ja kroppa on erilainen – tätä listaa kokosin lähinnä itseäni silmälläpitäen :).

<3 Hannele


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti