maanantai 16. helmikuuta 2015

Sokeriton ja vehnätön ruokavalio – eka viikko takana!

Sokeriton ja vehnätön ruokavalio on sujunut yllättävän kivuttomasti! Tämä etenkin, koska sallin viikonloppuna itselleni ihan luvan kanssa syödä jos siltä tuntui ja kyllä vain kävinkin ennen perjantain juhlista kotiutumista hakemassa hamppariaterian.

Lisäksi söin eilen suklaata ystävänpäivän kunniaksi, mutta uskokaa tai älkää, se ei edes ollut enää erityisen hyvää! En tiedä mikä kumma geeni on hajonnut meikäläisen kropasta, sillä pelkän sokerittoman viikon tuskin pitäisi muutta näin nopeasti herkkutottumuksia.


Nyt kun olen jättänyt sokerin pois, huomaan miten vähän sitä oikeastaan käytän – en ole koskaan tykännyt limsasta erityisesti, vaan juon mieluummin vettä ja maitoa. Mehujakin nautiskelen harvemmin, ehkä noin kerran tai pari kuussa. Ketsupin ja sinapin lisäksi en käytä mitään valmiskastikkeita, koska teemme ne yleensä itse ja jogurtinkin syön tylsästi maustamattomana hedelmillä.

Jos herkuttelua ei lasketa, en varsinaisesti käytä sokeria arkiruoissani paljoakaan (paitsi jos kokataan vaikkapas kiinalaista, siihen sitä tarvitaan). Nyt kun herkut eivät ole sallittujen listalla näin pääasiallisesti, olenkin huomannut etten ole erityisen koukussa siihen. Leivonnaiset ja muut herkut taitavat olla enemmänkin tapa, joka sitten riistäytyy käsistä etenkin itse leipoessa...

Yksi parhaista lounaista, joka pitää nälän loitolla just sopivasti päivälliseen asti: lohisalaatti kurpitsansiemenillä, raejuustolla, kevätsipulilla, paprikalla ja viinirypäleillä. 
Vehnä on sen sijaan tuottanut vähän enemmän ongelmia, koska minähän rakastan leipää. Tai tuotti, kunnes hoksasin että esimerkiksi kauraleipää ja näkkileipää on runsaasti tarjolla vehnättömänä.

Leivän puputtaminen on kuitenkin vähentynyt reippaasti, koska olen kiinnittänyt huomiota hevi-osaston määrään lautasellani sekä ateriarytmiin. En ole aikaisemmin tajunnut, kuinka äärettömän tärkeää minun on syödä säännöllisesti!

Munakas kinkulla, raejuustolla ja kevätsipulilla <3. 
Pastaa kieltämättä kaipaan, se on mun parasta lohturuokaa – lasagnea, makaronilaatikkoa, kermaista lohipastaa jne. jne. Tarkoituksenihan ei kuitenkaan ollut natseilla asian suhteen, joten jos minun äärettömästi tekee mieli pastaa, syön sitä. Pääasiallisesti pyrin kuitenkin syömään muita juttuja.

Hedelmiä, soijajogurttia, chia-siemeniä ja pähkinöitä – kuningattaren aamiainen!
Aika kivasti toimii tällainen rento ruokavalion siistiminen! Suosittelen muillekin :). Loppujen lopuksihan ihmisen elämä koostuu pienistä valinnoista ja lopputulokseen riittää, että suurin osa valinnoista on toivotun kaltaisia. Tämän kun sisäistäsi myös muilla elämänalueilla.

Ruokavaliorempan lisäksi olen käynyt vaunulenkeillä, juoksemassa ja tehnyt lihaskuntoakin jonkin verran (Kaylan treenien jälkeen muuten koivet oli kipeänä about kuus päivää :D). Tuloksena heti ekalla viikolla oli noin kilon pudotus painossa, kaksi senttiä vyötäröltä ja hurjat neljä senttiä makkaran kohdalta! Epäilen tämän olevan jotain muuta kuin läskiä, mutta aikamoisia muutoksia näin pienellä säädöllä. Myös olo on ollut paljon virkeämpi ja parempi, hyvä ruoka tekee näköjään oikeasti hyvää ja hyvää oloahan tässä pääasiassa haetaankin.

Ihanaa viikon alkua sinne ruutujen äärelle! Kokeilkaahan tekin hevi-osaston antimien lisäystä, makes you feel good <3.



6 kommenttia:

  1. Ah, ihana piristävä postaus - kiitos. Itse täällä kohta lähdössä hampaita kiristellen salille, toista kertaa elämässäni... Toivon kuitenkin, että siitä tulisi tapa niinkuin on tullut joka iltaisesta herkuttelustakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Ja hyvä sinä jeejee! Siitä tulee tapa, mutta pikkuhiljaa. Kohta saatat olla jo kuules koukussa X).

      <3

      Poista
  2. Hei, on kaurapastaa sekä muita gluteenittomia pastoja: ainakin riisipastaa ja maissipastaa. Ilman pastaa ei siis tartte olla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin! Totta :). Tosin ne maksaa aika hulluna ja minähän olen tarkka sellaisesta X). Raaka"pastojen" kokeilu kiinnostaisi kovasti, esimerkiksi kesäkurpitsan tai porkkanasellaisen – onkos Haukulla tästä kokemusta?

      Poista
  3. Ahh itse nyt 7 viikkoo karpannut ja olo mitä mahtavin. Sokeri on niin turhaa ja ihminen ei sitä tarvitse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Paitsi että piru vie tuo miehen Geisha-levy näyttää aika hyvältä tuossa mun vieressä edelleen... Yritän nyt muistaa, ettei se maistunut kovinkaan erityiseltä ja että mulla on raakasuklaa-aineksia kaapissa :D

      Poista