maanantai 13. huhtikuuta 2015

Lankkuhaaste

Sekä mun peppuhaaste että vatsahaaste on menneet ihan plörinäksi, tunnustan.

Kaikki lähti siitä kun postasin vatsahaasteesta Facebookiin ja puolet seurakunnasta ryntäsi varoittamaan mua synnytyksen jälkeisestä liian kovasta treenistä. Tukkishan on jo 10,5 kuukautta ja siksi kuvittelin kaiken maailman varovaisuuksien olevan jo unohdettu juttu, mutta ilmeisesti näin ei ole.

Parempi katsoa kuin katua, joten jätin vatsahaasteen kesken. Samalla loppui jotenkin myös peppuhaaste, ihan kuin sanattomasta laiskuussopimuksesta.

Lankku on kuitenkin turvallinen liike synnyttäneelle, hyvin kevyessä muodossa sitä voi tehdä jo melko piankin vaavin jälkeen. Siksi uskallan revitellä lankulla hieman enemmän, kun ammattilaisapua kuntoiluun ei tällä hetkellä ole saatavilla.


Itselleni hyvä lankkuaika on tällä hetkellä noin 1,5 minuuttia, joten aivan retukunnossa lihakseni eivät onneksi ole. Jos lankkuhistoriaa on enemmän kuin tuo 20 sekunnin treenin verran, niin neuvona on aloittaa suht mukavuusalueelta. Siksipä itse aloitin minuutista, nyt mennään päivässä seitsemän, eli tällä hetkellä asennossa pitää pysyä 1 minuutti ja 25 sekuntia.

Treenin tehon kyllä huomaa tosi nopeasti! Etenkin itselläni on ollut aika pömppis tuossa edessä nyt synnytyksen jälkeen (tai kaikkien herkkujen jälkeen, mene ja tiedä), joten littanampi fiilis oli taattu jo muutamassa päivässä.

Lämpimät suositukset siis lankkuhaasteelle! Toivottavasti mä nyt tämän veivaan loppuun X).

1 kommentti: