sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

"Äithi"

Kolme viikkoa sitten se kuului ensimmäisen kerran, "äitti". Tyyppi otti oikein tutinkin pois suusta tätä tärkeää hetkeä varten. Sen jälkeen sanan keskelle on tullut pieni räkäpärräytys, jonka oikeaoppista kieliasua ei kyllä väännä meikäläinen eikä Erkki, mutta nyt se kuuluu yhä vain useammin ja useammin.

Nyt se on siis tapahtunut, minulla on uusi nimi ihan vain yhtä ihmistä varten. Se kaikkein tärkein nimi maailmassa, jota ei vielä vuosi sitten ollut olemassakaan ja joka ottaa hieman sydämestä joka kerta, kun sen kuulen.

Tukkis 1,5 kuukautta, kuva: DMK Photography
Silloin aivan alussa sitä hoivaa, peittelee, silittää, tuudittaa, imettää ja rakastaa täysin ilman vastakaikua. Muutaman kuukauden iässä löytyy hymy itkun sijaan, sitten jossain vaiheessa saa jo rutistuksia ja nyt jo pusujakin. Eilen sain pusua ruinatessani pusun sijaan puraisun (miksi se on ruvennut puremaan?!).

Muutaman viikon päästä minulla on edessäni ihan ensimmäinen äitienpäivä äitinä. Harmillisesti uroo on silloin töissä, mutta ehkäpä vietämme sitä sitten lauantaina. En kuulu niiden äitien joukkoon, joiden mielestä äitienpäivä on turha, eikä heitä tarvitse juhlia – kyllä tarvitsee!

Olen jopa kertonut toiveistani tärkeimmän (sillä jos on juhlapäivien suhteen tiettyjä odotuksia ja suuria toiveita, ne kannattaa kertoa ääneen). Minä haluaisin valkovuokkoja ja aamupalan sänkyyn laulun kera, kiitos. Se on omasta lapsuudenkodistani tuttu perinne, joka on mielestäni tosi ihana ja jäänyt itsellenikin ihanaksi muistoksi, kun vielä täällä Etelä- Suomessa asuessamme kävimme aamulla yöpaidat päällä poimimassa äidille kimpun (terveisiä Heidille <3).

Tarkoituksenani on jatkaa tätä perinnettä myös omassa kodissani syntymäpäivinä ja isänpäivänä – aamiainen, lahjat ja hieman huomiota sänkyyn laulun kera tietty. Oma äitini oli muuten viime vuonna omilla synttäreilläni täällä ja hän komensi miehenikin laulamaan, oli kynttilät ja kaikki :D. Ukkoa ehkä hieman hävetti, mutta eiköhän se tässä vuosien saatossa totu ;).

Ps. Blogilista lopettaa toimintansa 1.6. Jos haluat jatkossakin seurata meikäläisen juttuja, suosittelen lämpimästi Bloglovinia tai Facebookia.

8 kommenttia:

 1. Mäkin tarviin äitienpäivänä vaikka mitä :D aamusta iltaan!

  VastaaPoista
 2. voi apua miten ihana tyyppi<3 ja ensimmäistä kertaa sanat äiti on jotain niin liikkistä:) ja meillä arvostetaan juurikin samaisia perinteitä, joita odotan minä ja kierretään myös mummolat valkovuokkojen kera;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :). Jännä miten nuo valkovuokot on mullekin niin tärkeitä, vaikka muutimme täältä Etelä-Suomesta pois kun olin noin 5-vuotias.

   Nautinnollista äitienpäivää sinne kuules! :)

   Poista
 3. Gorgeous picture! You and your baby are so beautiful
  Dresses & Denim

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen äiti-sana oman ihmisen suusta on kyllä kaikista parhainta <3 Ja mä oon myös fanattiinen tuon kanssa:
  että merkkipäivänä, ehdottomasti aamupala ja lahjat laulun sästyksellä suoraan vuoteeseen <3 näin juhlitaan meillä aina, oli sitten lapsen tai aikuisen juhla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)!

   Perinteet ovat kyllä tärkeitä ja etenkin lapsena oli aivan ihanaa odottaa, kun muu perhe tuli laulamaan ja toi vähän herkkuja sängyn ääreen. Plus tietty lahjoja. Oma äitini aina muistelee, miten ihanaa oli kuunnella aamuisin meidän kuiskuttelua ja jännätä montako astiaa siellä tällä kertaa menee rikki XD.

   Perheet on parhaita <3.

   Poista