tiistai 28. huhtikuuta 2015

Elämässä saa sen, mihin keskittyy

Tiesitkö, että saat elämässäsi sen, mihin keskityt. Tärkeä oivallus, joka on itsestäänselvyys, mutta jota harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi. 

Jos makaa sohvalla ja katselee televisiota, saa sohvalla katselua ja televisio-ohjelmia. Jos keskittyy mollaamaan muita ja puhumaan siitä, mitä muut tekevät, saa itselleen pahaa energiaa ja sivustaseuraajan roolin. Jos taas tarttuu hommiin ja tekee päivässä edes yhden pienen jutun joka vie kohti jotain parempaa, on jo matkalla – se on tuhat kertaa parempi vaihtoehto kuin se, että odottelee pysäkillä ja katsoo, kun junat menevät ohi yksi toisensa jälkeen. 



Esimerkki 1: haaveilet lottovoitosta ja lottoat joka viikko. Jep, ehkä sinulla on hieman suurempi mahdollisuus lottovoittoon lottoamalla kuin ei-lottoamalla, mutta sen sijaan että odottelet rahan tippuvan taivaalta, kannattaa sinun opetella käyttämään sitä rahaa, joka sinulla jo on ja pyrkiä kehittämään rahaideoita. Rahaideoilla tarkoitan asioita, joiden avulla voit hankkia lisää rahaa hyödyntämällä osaamiasi asioita. Voi kuulostaa hyvin vaikealta aluksi, mutta kun aloitat, pääset taatusti eteenpäin. Jokainen meistä kun osaa jotain, mistä joku toinen on valmis maksamaan. 

Muutaman vuoden kuluttua sinulla voi hyvinkin olla ainakin pienen lottovoiton verran rahaa, tai ainakin taloustilanteesi on paremmassa kunnossa. Tärkeintä on että aloittaa, ei vain istu sohvalla ja haaveile siitä lottovoitosta. 

Rahatietouden opiskeluun suosittelen muuten erittäin lämpimästi Terhi Majasalmen Totuus taloudestasi -kirjaa. Mullisti oman (haihattelevan) rahankäyttöni aikoinaan. 

Mitä siis tehdä? 

Neuvoisin varaamaan päivästä vaikkapa puoli tuntia ihan vain unelmaasi varten – oli se sitten rahatietouden opiskelua, piirtämistä, kirjoittamista, lenkkeilyä tai nakupelleilyä, niin anna sille aikaa ja aloita nyt heti. Jo pelkkä unelmajuttusi tekeminen tekee sinut hieman onnellisemmaksi, lupaan!

Lue kirjoja, tee sitä mitä ihailemasi henkilöt ovat tehneet ja paneudu intohimosi kohteisiin. 

Tosin ensin sinun pitää tietää, mitä tavoittelet. Sehän on tietenkin hankalampi juttu. Parasta on ensin tehdä ja opiskella niitä omia suosikkijuttuja ja pohtia asioita – idea kyllä juolahtaa päähäsi, kunhan annat ajatuksillesi aikaa. Lupaan ja vannon. 


3 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, nakupelleily nauratti! :D Unelmoinnille pitäisi ihan yhtälailla varata aikaa kalenteriin kuin muillekin harrastuksille, niin niistä unelmista tulee ainakin vähän lähemmäs tosia, hyvä neuvo, mutta kuinka käytäntö? En ainakaan itse osaa noudattaa vaikka tiedostankin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee. Mulla on kalenterissa aikaa ihan vaan sille haaveilullekin, se on niin kivaa! Tosin nykyään haaveilen myös öisin, mikä on ongelmallista, koska eihän siitä nukkumisesta tule sitten mitään :D.

      Mä olen kirjoittanut tavoitteita ihan paperille ylös ja sitten kun on hetki aikaa, tehnyt niitä asioita joita olen itselleni luvannut. <3

      Poista
  2. Moikka!
    Aivan ihana postaus ja niin totta!
    Jos kaipaat lisää inspiraatiota, vierailehan Unelma Onnellisuudesta sivustolla!

    Annetaan unelmille siivet!
    -Tiia

    VastaaPoista