torstai 8. tammikuuta 2015

Kipeänä

Sairauspäivä 11 alkoi tänään. Kyllä – meillä on kaikilla flunssanperhana.

Pahiten on kärsinyt Tukkis, josta olemme olleet todella huolissamme. Kovimmillaan 40 asteen kuumeella alkanut flunssa alkaa nyt vihdoin lähes kahden viikon (!) jälkeen helpottamaan, mutta silti esimerkiksi yöt ovat hankalia, kun yskänpuuskat herättävät pikkuisen. Yhtenä yönä hengitys teki niin tiukkaa, että kävimme Jorvin päivystyksessä aamuyöllä.

Ihan hirveää, kun sun sydän on yhtäkkiä ulkoa kehosta ja sille voi tapahtua pahoja asioita. Tai joku voi vaikka ottaa siltä verinäytteen ja pistää sitä sormeen, sekin jo riittää hirveyteen.

Äidin flunssa karkotetaan mustaherukalla, chia-siemenillä, spirulinalla ja naistenlehdillä. Varma resepti. 
 Lääkärissä olemme tietysti käyneet useaan otteeseen ja tropit on annettu, myös antibioottikuuri.

Olisin toivonut, että olisimme voineet ottaa ensimmäiset antibiootit myöhemmin, mutta eipä sille mitään voi – onhan tämä ehdottomasti pienempi paha ja luojan kiitos on olemassa lääke, jolla korvatulehduksen saa noin nopeasti pois kummastakin korvasta.

Olen aina ollut jotenkin tiukkis lääkkeiden kanssa ja etenkin noin pienen kehon kohdalla hirvittää, miten paljon lääkkeet vaikuttavat mm. suolistoon. Nyt on annettu antibiootin lisäksi mm. silmätippoja silmätulehdukseen (sekin vielä!) ja kipulääkkeitä – hirveää pumpata lääkkeitä 8 kilon kokoiseen pikkutoukkaan. :( Tosin kuten edellä jo totesin, olen onnekas ja onnellinen että lääkkeitä on tarjolla, eli en todellakaan valita.

Flunssalääke nro. 2: Downtown Abbey. Eka mä olin ihan että mitä kaikki kohtaa ja sitten mä olinkin jo koukussa. Huippu sarja. 
Flunssakierteessä on tosin jotain hyvääkin, ainakin yksi asia:

Koska uroo on ollut tässä jo muutaman päivän verran terveenä, leikin teinivuosia tässä yhtenä päivänä, kun oma kuumeeni nousi kunnon lukemiin: Ensin nukuin iltakasista aamukasiin (yösyöttö tosin välissä), olin kymmenen minuuttia hereillä ja jatkoin unia PUOLI YHTEEN ASTI PÄIVÄLLÄ. Sen jälkeen sinnittelin ehkäpä kolme tuntia hereillä ja menin taas nukkumaan, heräten just sopivasti Tukkiksen iltarutiinien aikaan ja pojan nukahdettua jälleen nukkumaan ja heräsin yöllä virkeänä valvomaan pikkumiehen kanssa.

JÄRETTÖMÄN MAHTAVAA.

Teininä tuollainen unimäärä oli melkeinpä vakio, nykyään taitaa mennä toisin päin ;D.

Mitäs siellä on touhuttu? Oletteko onnistuneet skippaamaan talviflunssat ja millä ilveellä?


16 kommenttia:

 1. Parempia vointeja teille! :) Täälläkin on kuume kaatanut sänkyyn. Sitä on liikkeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Toivottavasti sinäkin paranet pian, nyt vain lepoa ja Downtown Abbeya ;).

   Poista
 2. Meilläkin oli sitkeä flunssa useamman viikon minun ja Kukkiksen riesana. Ei onneksi äitynyt ihan noin pahaksi kun teillä mutta on kamalaa kun oma pieni voi pahoin :( ja sit kun on vielä ite kipeä (ja meillä mies töissä) niin oli kyllä voimat tiukilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, varmasti oli tosi raskasta. Meillä mies on muutaman päivän välein töissä aina 24 tuntia ja näin kipeänä sekin on jo helvettiä. Enpä tiedä miten jaksaisin, jos aina olisin aamuvuorossa :(.

   Poista
 3. Meillä on ollut lievänä flunssa, tosin tuntuu vähän tulevan pää kipeäksi... Pitäisiköhän katsastaa tuo sarja myös.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule pitäis! SE on ihan huippu. Ai paitsi että jos vain on muutakin tekemistä, niin ei ehkä kannata – jääpi hommat puolitiehen :D.

   Poista
 4. Meillä kesti myöskin pojan flunssa joulun aikaan sen 2 viikkoa, tuskaa! Hei silmätippoja et tarvi, äidinmaito silmiin tiputettuna hoitaa silmätulehduksen pois! :) Tosi juttu. Ja jos et viellä facebookissa oo imetyksen tuki ry ryhmässä niin liity ihmeessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kuulostaa hurjalta :D. Kävimme tänään (taas) lääkärissä ja sieltä saimme jälleen uusia silmätippoja. Inhottavia moiset silmäongelmat, buu.

   Poista
 5. Paranemisia sinne! Nyt on ollu tosi pitkiä flunssia liikkeellä :(

  VastaaPoista
 6. Ootko kuullut young living eteerisistä öljyistä? Googletappa:) meidän perhe saanu näistä paljon apua.

  VastaaPoista
 7. Meillä on 9kk ikäinen tyttö ja 6 kk täytettyään ollut flunssassa flunssan perään + tullut hampaita hampaiden perään. Neidillä ovat olleet yöt hyvin levottomia ja päivällä hän on välillä kuin tulta ja tappuraa. Ehkä viikko -pari on likalla hyvä olla ja taas.. Mutta olen kuullut sanottavan, että aina on jotain huolenaihetta näissä pienissä kullanmuruissamme (jos ei muuten niin ainakin minä ja hyvä mielikuvitukseni märehtivät välillä aivan hulluja asioita :D) Pikaisia paranemisia teille! -MS-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teilläkin on ollut varmasti aika raskasta elo, toivottavasti taas helpottaa. Kieltämättä huolen määrä on noussut potenssilla tuhat nyt jälkikasvun myötä, saapa nähdä onko tässä enää huoletonta päivää edessä ollenkaan :D.

   Poista
 8. Kamalalle kuulostaa, etenkin pienen osalta! Toivottavasti olette kohta kaikki taas kunnossa. Meillä ollaan vielä pahimpia pöpöjä onnistuttu välttelemään, pienen räkätaudin neiti sairasti reilu puoli vuotiaana, mutta siitä selvittiin ihan kotikonstein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että olette pysyneet terveinä! Vaavin kanssa sairastaminen on niin yhtä hanuria. Lääkäri muuten sanoi että tuo tautien tarttuminenkin (tai niiden rajuus siis) on esim. korvien rakenteesta kiinni. Ilmeisesti meillä on käynyt vähän huono mäihä.

   Poista