keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Hoitovapaalle, sittenkin...

Äitiysvapaan loppuminen tulee itselleni jotenkin puskista, vaikka olen koko ajan tiennyt sen loppuvan helmikuun loppuun. Aluksi olin ajatellut palata töihin huhtikuussa osa-aikaisesti, sillä mieheni ammatti olisi mahdollistanut kotihoidon äidin ja isän kesken vuorotellen, mutta noh – suunnitelmiin tuli muutos. 

Onhan se työvuorojen hinkkaaminen ja jatkuva aikataulujen pähkäily aikamoista hommaa. Laskin tiukan budjetin, jonka mukaan on nyt elettävä ja jään kotiin näillä näkymin kesän yli. 


Aika moni lähipiirimme teini-ikäinen on ollut ihmeissään, kun on kuullut että lapsien tekemisestä saa "lomaa" – SIIS EI OIKEASTI TARVI TEHDÄ MITÄÄN?! Hehee. Voipas olla että tyypeillä hymy  hyytyisi, jos pääsisivät testaamaan äitiyslomaa...

Olenkin pohtinut että mihin voi valittaa, kun joka aamu pitää herätä aikaisin? Eikös lomalla kuuluisi saada nukkua ;).


Kotona olemisen lisäksi nappasin muutaman kurssin valtiotieteitä Helsingin Avoimesta Yliopistosta, minkä lisäksi olen kehitellyt muutaman kiinnostavan kirjoitusprojektin – saapas nähdä, miten aikaa niille riittää. Jotenkin päivät aina vain kuluvat johonkin ja yhtäkkiä huomaan, että onkin ilta.

Toisaalta Tukkis vetelee välillä monen tunnin päikkäreitä ja hän on nyt nukkunut hieman paremmin, joten voin hyödyntää omiin juttuihini nuo muutaman tunnin pätkät.


Millaisia kokemuksia teillä on hoitovapaalle jäämisestä, etenkin taloudellisesta näkökulmasta katsottuna? Jäikö aikaa vaikkapa lisätöille, opinnoille tai uusille harrastuksille? 2 kommenttia:

 1. Itse olin ekan äitiysloman loppuajan/hoitovapaan töissä osa-aikaisesti..vedin jumppia ja hyvin riitti aika sekä tuntien suunnitteluun sekä ohjaamiseen. Itekin pysyi hyvässä kunnossa. Töihin tosin palasin pojan ollessa vuoden ikäinen. Toisen lapsen(eka oli myös kotona) äitiyslomalla/hoitovapaalla en tehnytkääm töitä ja olin kotona viime elokuun puoliväliin saakka, jolloin pienempi oli 1v7kk. Taloudellisesti pärjättiin hyvin..toki joihinkin isompiin eriin piti ottaa säästöistä. Lisäksi ostettiin kämppä ja rempattiin se. Toki nyt korjaillaan edelleen säästöjen yms budjettivajetta mikä silloin "lomaillessa" tuli.

  Tokalla lomailulla kävin tosi ahkerasti urheilemassa..5-6x/vkossa. Ja edelleen töiden aloituksesta huolimatta pyrin käymään 4-5xvkossa. Nyt jopa suunnittelen pyrkiväni jatko-opiskelemaan:)

  Hyvin siis riittää aika jos vaan osaa aikatauluttaa ja puoliso on mukana arkea pyörittämässä. Mun valinta ei ollut pitkä lomailu ja oon tosi tyytyväinen töihinpaluuseen! Nauti että saat olla kesän kotona, se on kotiäidin parasta aikaa:)

  T. Mrs L(se joka on saanut kaksi tukallista poikaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät säästöt on kyllä niin iso pelastus tässä tilanteessa, ei voi muuta sanoa! Ja ihan mielettömän paljon olet saanut aikaiseksi, vau! Tuskin tulisi olemaan aikatauluongelmia ihan vaikka "vain" hoitaisi lastakin, mutta jotenkin niistä omista jutuista saa niin paljon energiaa.

   :)

   Poista