sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Mitä alennusmyynneistä kannattaa ostaa?

Olen kirjoittanut tästä aiheesta aiemminkin muutama vuosi takaperin, mutta koska alennusmyynnit ja etenkin ne virheostokset ovat nyt ajankohtaisia, ajattelin raapustaa aiheesta uuden postauksen. Nimittäin kun hintalappu näyttää vain muutamaa euroa, saattaa helposti iskeä hamstraushimo ja silloin tulee ostaneeksi myös niitä asioita, joita ei todellisuudessa tarvitse.

Ja sitähän me emme halua.

Jos koet tällaiset postaukset turhiksi niin onnittelut sinne ruudun toiselle puolen –  olet esimerkillisen vahva ihminen. Itseni on ainakin pysyteltävä kovana, sillä en halua turhia rättejä roikkumaan kaappiini ja jos en pidä kiinni periaatteistani, löytyy sieltä taatusti kaikenlaista ei tarpeellista, mikä sitten taas harmittaa jälkikäteen. 

Siksipä olen tehnyt itselleni säännöt, joita noudatan etenkin alennusmyyntien aikaan (tai ainakin yritän. Kovasti.).

Kuvat: Lauren Conrad Lookbook Spring/2014

Tärkeintä on tietenkin ensin tietää mitä haluaa. Muuten ostat sokkona "kaikkea kivaa", joka on vaarassa jäädä vaatekaappisi uumeniin ikuisiksi ajoiksi.

Aloita siis pohtimalla mitä kaappisi kaipaa ja hae inspiraatiota esimerkiksi Pinterestistä, muotilehdistä ja katukuvasta. Pohdi jo etukäteen asuja, joita mahdollisesti haluat käyttää tai asusteita, jotka yhdistyvät helposti eri asukokonaisuuksiin. Itse metsästän tällä hetkellä vadelmanpunaisia korkoja ja (edelleen) täydellisiä ylipolvensaappaita.


Toinen tärkeä asia on ostaa oikeaa kokoa – ei sitä tavoitekokoa tai väärää kokoa vain siksi, että oikeat ovat loppuneet. Kyllä – olen itsekin sortunut tähän, enkä koskaan laihtunut siihen mekkoon/ ärsytti että L-koon leikkaukset eivät taatusti sopineet 160-senttisen naisen mittasuhteisiin.


Kannattaa myös ehdottomasti käydä vaatevarastoja läpi ennen uusien vaatteiden hankkimista. Tärkeää on hankkia peruspuvusto, joka käy kaiken kanssa ja sopii keskenään yhteen, yhdistelit vaatteita sitten melkeinpä miten tahansa.

Kirjoitinkin aiheesta jo oman postauksensa aiemmin, käykäähän lukemassa se täältä. 


Alennusmyynnithän ovat tunnetusti loistava hetki hankkia juuri niitä tyyriimpiä vaatekaapin kulmakiviä kaappiin. Metsästän edelleen alennusten aikaan täydellistä mustaa ja harmaata neuletakkia, joiden hinta-laatu-suhde olisi kohdallaan. Valitettavasti ne oikeat antavat edelleen odottaa itseään.


Muistilista ennen alennusmyynteihin suuntaamista:

 • Mitä tarvitsen? 
 • Miten haluan pukeutua ensi syksynä/ talvena/ keväänä? 
 • Millaista pukeutumistyyliä ihailen, mitä voisin poimia sieltä myös omaan käyttööni?
 • Millaisia vaatteita ja värejä yleensä käytän mielelläni? 

Muistilista sovituskoppiin:

 • Sopivatko muut vaatteesi sovitettavaan vaatteeseen?
 • Ostaisitko tuotteen myös täysihintaisena, jos sinulla olisi siihen varaa?
 • Katso hintalapun lisäksi myös pesuohjeet ja käytetyt materiaalit
 • Tarvitsenko tätä, oikeasti? Siis ihan oikeasti? Ole varma, ettei ostoksesi jää heti käyttämättömänä kaappiin.
 • Kuinka pitkään voin vielä käyttää vaatetta? Kesämekkoa voi pitää talvellakin, jos siihen yhdistelee oikeat osaset. 
 • Eihän vaatekaapissani ole jo samanlaista? 
 • Kysy myyjältä myös palautusoikeudesta ja sovita vaatetta vielä kerran kotona poissa kaupan valosta ja hoikentavista peileistä. 6 kommenttia:

 1. Tämä tuli juuri sopivaan saumaan. Olen ollut vähän hamstraaja koska vaihdan työpaikkaa ja ala vaihtuu täysin. Toimistotyöhön soveltuvia vaatteita ei ollut kuin muutama ja nyt olen hamstrannut alesta yhteensopivia kokonaisuuksia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sittenhän alet osuivat sinulle juuri oikeaan aikaan, eivätkä nuo ole turhia ostoksia ollenkaan. Kiva jos vinkeistäni on hyötyä! :)

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! :) Onneksi itse olen oppinut jo suosiolla skippaamaan alennusmyynnit jos en tarvitse mitään. Tänä vuonna toki olen metsästänyt saappaita ja uutta takkia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä! Itse sorrun aina "katselemaan" nettikauppojen valikoimat läpi ja klikkailen ostoksia ensin ostoskoriin, mutta sitten tulen järkiini ja klikkaan itseni pois sivuilta :D. Ehkäpä vielä joskus pitäydyn tästä kylmäshoppailustakin täysin ;D.

   Poista
 3. Itse olen shoppaillut viime vuoden aikana todella vähän, vauvamahaan ja imetykseen sopivia lähinnä. Kotona tulee kuitenkin rötvättyä ihan luvattoman kulahtaneissa kamppeissa ja ihmisten ilmoillekin on toistaiseksi kaapista jotain löytynyt päälle. Silloin kun vielä kaupoille pääsi ilman vaunuja yritin noudattaa periaatetta, että vaatteen on oltava niin kiva ettei sen käyttöön ottoa malttaisi millään odottaaa ja vaate olisi saatava päälle mieluiten heti. "Ihan kivat" joutavat jäämään kauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten myös ihan superhyvä sääntö! Toisaalta sitä sitten tarvitsee myös niitä "täytevaatteita", kuten nyt vaikka mustia t-paitoja, kauluspaitoja yms., jotka ei ehkä yksinään ole niin kivoja, mutta sitten kuitenkin kokonaisuuden kannalta tärkeitä.

   Raskaus oli muuten ihan mahtava bonari shoppailulakon puolesta, kun hyvä jos sovituskoppiin mahtui! :D Ei siinä kunnossa oikein vaatteita tullut osteltua.

   Poista