sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Vaatekaapin luottovaate: Musta bleiseri

On olemassa muutamia vaatekappaleita, jotka sopivat mielestäni melkeinpä naisen kuin naisen luottovaatteisiin. Yksi näistä vaatteista on musta bleiseri, joka sopii melkeinpä kaiken kanssa ja saa asusta kuin asusta hieman salonkikelpoisemman. Se myös sopii jokaiseen vartaloon aina omenavartalosta tiimalasiin, mitä ei taatusti voi sanoa jokaisen vaatekappaleen kohdalla.

Jos siis olet aikeissa ostaa jotain uutta, suosittelen lämpimästi mustaa bleiseriä, mikäli sitä ei vielä kaapistasi löydy.

Kuvat: Wendy's Lookbook  // Fashionsy // The Simply Luxurious Life (ei alkuperäinen lähde) // Harper's Bazaar
Musta bleiseri on kuin mustan neuletakin tyylikäs isosisko (= toimii kaiken kanssa ja suojaa kylmältä). Olkapäiden linja tuo ryhtiä olemukseen ja löysä, mutta hieman tyköistuva silhuetti antaa anteeksi minkä tahansa vyötärölinjan.

Bleiserin valinnassa tärkeintä on istuvuus ja tämä etenkin hartialinjasta. Muistathan, että nappien ei tarvitse mennä kiinni, joten valitse ennemmin takki, joka istuu hyvin hartioista – me pikkumöhömahat etenkin tiedämme, että nämä kaksi eivät välttämättä kohtaa samassa vaatteessa ;).




Jos löytää täydellisesti istuvan bleiserin, se kannattaa ostaa, vaikka hintaa olisikin hieman enemmän kuin mihin on tottunut. Tällaiset luottovaatteet kestävät vuosikausia, mikäli materiaali on laadukasta ja on huojentavaa, kun vaatekaapista löytyy ainakin yksi vaate, joka sopii ja näyttää hyvältä päällä aina, tunsi olonsa sitten millaiseksi tahansa. 

Ja sinä, joka siellä ruudun toiselle puolen mutiset, ettet ole oikein bleiserinaisia: Takaan, että olet, et vain tiedä sitä vielä. Moni kokee "jakkupuvun" itselleen vieraaksi ja kaukaiseksi jutuksi, mutta kokeilehan mustaa bleiseriä seuraavalla kerralla ja stailaa se itsellesi mieleisellä tavalla – lisää vaikkapa villit sukkikset, värikkäät korvikset tai astetta rokimmat kengät. Tykkäät taatusti.





9 kommenttia:

  1. Olipa hyvä että kirjoitit tästä juuri nyt. Mä en yleensä käytä bleisereitä mutta olen ajatellut ostaa sellaisen työkäyttöön. Hakusessa olisi hieman rockimpi malli, jossa on vetoketjuja ja kilkuttimia, vielä en vaan ole sellaista löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ni! Kiva että osui oikeaan saumaan :). Toivottavasti löydät sulle passelin version ja jos et, niin ehkä voit lisätä rokkia siihen vaikka kivalla rintakorulla? Niitähän on vaikka kuinka hienoja :). Nappejakin voi vaihtaa, jos siltä tuntuu.

      Poista
  2. No niin... Minullahan on tuolla kaapissa musta bleiseri ja enkä yhtään ensin tykännyt sellaisista kunnes löysin tämän rakkaan. Minä tykkään sellaista rennoista vaatteista siksi tämä olikin aivan ihana sillä siinä bleiserissä oli hihan suussa normaali hupparin resorit ja sitten siinä oli harmaa college huppu. Niin rennon näköinen. No, kuinkas kävikään. Pidin sitä pari kertaa kunnes muutuin sotanorsuksi raskauden myötä ja sitten on tullut pari raskautta nopeesti vielä perään ja tässä olen sotanorsuna edelleen ja bleiseri odottaa kaapissa. Nyt tästä painoo tippuu koko ajan hitaasti mutta varmasti, toivottavasti kroppa ei pahemmin ole menettänyt muotoaan ja saan vielä joskus bleiserin päälleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi että, eikö sitä löydy enää suuremmassa koossa? Toivotaan että suosikkivaate mahtuu taas pian päälle :).

      Poista
  3. Totta! Mulla on myös yksi musta bleiseri, mutta se ei oo ihan parhaiten istuva. Oon jo vuosia etsinyt täydellistä ja ehkä sellanen vielä jonakin päivänä löytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Mun suosikkibleiseri sanoi sopparinsa irti tuossa jokin hetki sitten ja ostin myös tilalle väliaikaismallin, koska en löytänyt sitä täydellistä ja musta bleiseri vaan pitää olla kaapissa :D. Toivomme onnea shoppailumatkalle.

      Poista
  4. Hei juuri mietin huomisen vaatteita, laitankin bleiserin tunikan päälle ;)

    VastaaPoista