sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Bikinikuntoon 30 päivässä

Bikinikunnon treenikausi on jälleen oven takana. Eilen postasin teille nopeasti 30 päivän vatsalihashaasteen ohjeet, mutta joku ihan oikeutetusti pyysi parempia ohjeita suomeksi. Lisäksi haastetta googletellessani löysin vatsalihashaasteen lisäksi peppuhaasteen ja voiko olla parempaa keinoa kuntoilla helposti?

Haasteet löytyvät 30 Day Fitness Challenges -sivustolta ja siellä on myös paljon muuta treeniä, käykäähän kurkkaamassa. Nyt siis voi vaikkapa katsella telkkaria ja mainostauolla tehdä liikkeet – syö kakku ja säästä se! :D

Muistutan muuten vielä että minähän en ole mikään kuntoilun ammattilainen, eli lukekaa vinkkejä se mielessänne. Tuolla kommenttiboksissa Rentus jo muistutteli selkälihasten treenaamisen tärkeydestä ja tosiaan vatsoja tehdessä on tärkeää hoitaa myös selän lihaksia.

Aloitin siis eilen ja ainakin tällä hetkellä liikkeiden tekeminen tuntuu aika pikkujutulta näin univelkaisenkin ihmisen silmin. Tosin sarjathan kovenevat paljon loppua kohden, eli tuskin näin helpolla päästään kovinkaan pitkään. Toisaalta, löysäily tuskin tuo niitä tuloksiakaan.

Aloitetaan vatsahaasteesta, jonka voisin selvyyden vuoksi postata tähän uudestaan.

30 päivän vatsahaaste

situps: istumaannousu crunches: rutistukset leg raises: jalkojen nostot plank: lankku


Alla vielä videoina ohjeet jokaiseen liikkeeseen:

Miten tehdä istumaannousut oikein: Miten tehdä rutistukset oikein: Miten tehdä jalan nostot oikein:Miten tehdä lankku oikein: 30 päivän peppuhaaste

Ja seuraavaksi sitten peppuhaasteen ohjeisiin... Tämänkin aloitin eilen ja vaikka liikkeet tuntuivatkin, niin olivat nopeasti hoidettuna. 

squat:kyykky bridge: silta/ pakaroiden nosto lunge: kyykky yhdellä jalalla


Miten tehdä kyykky oikein:


Miten tehdä yhden jalan kyykky:


Miten tehdä silta/ pakaroiden nosto:Eli seitsemän liikettä, ei ole paljon! Vatsalihastreenin pitäisi ainakin olla tosi tehokas, pepputreenistä en vielä osaa sanoa. Kuukauden päästä pitäisi siis olla kunnon tikissä *köh*. 

Ruokavaliota kannattaa toki kohentaa myös, jos tuloksia haluaa, terveisin eräs joka just tänään sortui suklaapatukkaan. HAHAA. Mutta tämänhän piti olla sellainen leppoisa elämänmuutosjuttu, joten ei hätää... ;)

11 kommenttia:

 1. Osaatko kertoa pitääkö liikkeet tehdä putkeen? 200 rutistusta putkeen kuulostaa pelottavalta :D Mietin että voiko niitä määriä jakaa pitkin päivää vai meneekö idea hukkaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni nuo pitäisi tehdä putkeen, sen vuoksi kai tuo loppuvaihe onkin aika tuskaa :D. Voihan niitä tehdä pitkin päivääkin, mutta ei se rasita lihaksia tietenkään samalla tapaa.

   Poista
 2. Mä oon tehny ton vatsalihashaasteen ja vaik se onkin tosi tehokas, samalla on pakko pakko PAKKO tehdä selkälihaksia. Itte en tehny ja työterveyslääkäri anto siitä pyyheitä kun kävin valittamassa universumin suurinta kramppia, joka tosta seuraa ilman niitä selkälihaksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, hyvä kun muistutit! Mun piti kans sanoa tuosta... Lisäänkin sen HETI postaukseen :).

   Kuule mites sun tulokset, oliko tehokas setti?

   Poista
  2. Oli. Todella. Varsinkin kun kuvas ennen/jälkeen, niin eron todella huomasi. Eli toimii!

   Poista
 3. Kylläpä tekisi mieli tarttua tähän...Selkä (kiero sellainen) on alkanut taas oireilemaan kun olen laiskotellut vatsatreenin kanssa. Hyvät nuo videoidut ohjeet tässä mukana, oikein motivoiva postaus kaikinpuolin, kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! :) Edellisistä kommenteista päätellen tää voi olla aika kova rutistus, eli olethan sitten tarkkana (tietty oot).

   Poista
 4. Mulla on juuri vatsalihashaaste meneillään. Loppusuoralla ollaan jo, onneksi. Sen jälkeen voisikin aloittaa tuon pakarahaasteen. :)

  VastaaPoista
 5. Pystytkö suomentamaan liikkeet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! :) Suomennokset löytyvät kummankin taulukon yläpuolelta, alapuolella videoklipiltä voi katsoa miten liike tehdään.

   Poista