tiistai 17. helmikuuta 2015

5+1: Miten pukea roiskeläppä tyylikkäästi?

Minihameen pukeminen tyylikkäästi voi olla hankalaa – tuplasti hankalammaksi homman saa tehtyä valitsemalla nahkaminihameen.

Omasta kaapistani löytyy tällä hetkellä Zaran todella ihana musta nahkahame, joka on kuitenkin nykyään hippasen liian lyhyt ja tätä myöten saan heittää sillä vesilintua. Ostin hameen hetken mielijohteesta villiksi kortiksi, mutta se onkin osoittanut olevansa yksi vaatekaappini käytetyimpiä vaatteita.

Kuvat: Stylelovely.com // PopSugar // Revolve Clothing
Jaa miksikö? No siksi, että sillä saa asusta heti mielenkiintoisemman erilaisen pinnan vuoksi, minkä lisäksi malli imartelee vartalomalliani. Onnekseni löysin tänään Nellyn verkkokaupasta* itselleni uuden hamosen, joka toivottavasti on nyt sitten pidempi helmaltaan. Tämän vaatekappaleen innoittaman ajattelin kuitenkin kirjoittaa teille postausta helposti vähän hutsah.. eikun siis räväköiden vaatekappaleiden pukemisesta tyylikkäästi.

Se on nimittäin taitolaji, eikä helppo sellainen ollenkaan. Allekirjoittanut on mokannut monesti.

Kuvat: Wendy's LookBook // Just a Pretty Style // What I Wore

1. Älä paljasta kaikkea!


Jos käytät paljastavaa vaatekappaletta, käytä vain yhtä sellaista kerralla. Tämäkin on toki sellainen nyrkkisääntö, jota voi rikkoa, mutta tee se hyvin harkiten (hyvänä esimerkkinä onnistuneesta tällaisesta on ylemmän kollaasin keskimmäinen kuva, jossa on käytetty sekä nahkaminiä että ylipolvensaappaita yhtä aikaa).

Jos paljastat runsaasti säärtä, valitse peittävämpi yläaosa ja päinvastoin.

2. Miten ranskalainen nainen valitsee kenkänsä?


Tiesitkö, että Ranskassa hyvin yleinen pukeutumissääntö on valita kenkä helman pituuden mukaan? Näin "ihoa" ei tule näytettyä liikaa. Jos ranskatar valitsee polven yläpuolelle ulottuvan hameen, hän laittaa jalkaansa matalat kengät, jos taas alapuolelle, on valinta korkeakorkoinen.

Varsin simppeliä, mutta itse ainakin rikon tätä sääntöä varsin usein – mielestäni polven yläpuolelle ulottuva hame, peittävä yläosa ja korot ovat ihana yhdistelmä!

3. Kiinnitä huomiota meikkiin ja hiuksiin


Jos tupeeraat itsellesi kunnon kiharapehkon ja maalaat koko naamasi siveltimen sijaan sudilla, voit olla varma että minihameesi ei erotu katukuvasta erityisen tyylikkäänä asuvaihtoehtona. Jos hutsaht... SIIS RÄVÄKKÄ hamosesi uhkaa viedä koko shown pidä hiukset ja meikki simppelinä. Esimerkiksi yksinkertainen nuttura ja klassinen, kevyt meikki ovat varmoja valintoja.

4. Valitse materiaalit mummun mieleen


Esimerkiksi villa ja muut pehmeät materiaalit tuovat asuusi arkisen kontrastin, jonka avulla sinun on vaikea ylilaittautua. Myös kodikkaat kuosit, kuten nyt vaikkapa tuossa yllä näkyvässä kollaasissa näkyvä ruutu, ovat hyviä valintoja.

5. Verhoa sääresi paksuihin sukkiksiin


Legginsit hameen alla? Huh. Paksut sukkikset sen sijaan toimivat taatusti ja tämä etenkin vähän viileämpinä ajankohtina.

+1 Asenne ratkaisee


Ihan sama vaikka koipi vähän vilkkuukin, siihen ei ole vielä kukaan koskaan kuollut. Anna suiden loksahtaa auki jos siltä tuntuu ja ihastele hamettasi joka näyteikkunasta – kuitenkin teet niin senkin nainen!


4 kommenttia:

 1. Voi että kun sä kirjoitat niin hauskasti! Ja taas tämä 5+1 -juttu oli ihan mainio. =)
  -Ciara

  VastaaPoista
 2. Leather shorts and skirts are always on the go.
  I love them :)
  XO

  http://thebandwagonchic.blogspot.ae/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me too Zarrah! Unfortunately we can't wear them here in Finland at the moment, cause it's freeeeeezing :D.

   Poista