sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Keho synnytyksen jälkeen

Synnytyksestä on nyt likimain neljä kuukautta aikaa ja terveyden puolesta olo on kuin ennenkin – nyt voin juosta, pomppia, kantaa ja kulkea miten haluan. Silti olo on kovin erilainen, lonkat ovat oudon jäykät, niskaa ja selkää vihloo ja nivelet on kuin liimattu yhteen – auts. 

Esimerkiksi ennen tietyt venytykset eivät tuntuneet venytyksiltä lainkaan, sillä lonkat olivat niin vapaat ja aukinaiset. Nyt en edes pääse koko asentoon, joudun hilaamaan itseäni pois ja takaisin venytykseen hiljalleen ja lonkassa tuntuu venyttävä polte – aika hurjaa, vai mitä? Tämä on tietysti ihan luonnollista, sillä olen viettänyt paljon aikaa istuen, kun raskaus ei ole enää antanut periksi liikkumiselle ja lisäksi synnytykseen valmistautuessa keho muuttuu myös lantion osalta, luut pehmenevät ja siirtyvät hieman eri asentoon, jotta lapsi mahtuu tulemaan ulos (niin villiä, huhhei).

Kehoni on siis kokenut paljon ja se tuntuu. Töitä on luvassa, sillä en pidä siitä miltä kroppani tuntuu nyt – se on kankea, ahdas ja jumissa. Kaiken tämän jälkeen se on ansainnut hemmottelua, huomiota ja hyvää oloa.


Minulla on taipumusta yliliikkuvuuteen, joten esimerkiksi takareisiä en saa venyttää ollenkaan. Jalat kaipaavat ennemminkin lihasta tuekseen, mutta toisaalta lonkat taas ovat todella kireässä kunnossa.

Onko siellä ruudun toisella puolen kiinnostusta kehonhuoltoaiheen perään?

Raikasta sunnuntaita, tuolla on ihana auringonpaiste ja taidankin suunnata ulkosalle <3.






6 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta blogista! Lukisin todella mielelläni raskauden jälkeisestä kehonhuollosta juttua! Itselläni on laskettu aika joulukuussa. Ennen raskautta kävin tanssimassa n. 12 h viikossa, josta olen luonnollisesti joutunut nyt luopumaan. Jo tässä vaiheessa tapahtuneet muutokset omassa liikkuvuudessa hirvittävät, ja odotan innolla sitä päivää kun saan kehoni takaisin :D En tosin tullut ajatelleeksi, että kaikki kropassa ja liikkuvuudessa ei välttämättä tietenkään palaudu ennalleen synnytyksen jälkeen. Hurjaa. Kiva kun kirjoitit aiheesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos että tykkäät, hieno homma :). Kehonhuoltoa siis tilattu... Mähän en ole tanssinut enää vuosiin ja luonnollisesti lihasvoima/ venyvyys ovat senkin vuoksi vähentyneet jo ennen raskautta. Tanssitaustasta on muuten ihan älyttömästi apua synnytyksessä, etenkin rentoutusharjoituksista – kipua saa hallittua hengityksellä tosi hyvin.

      Tsemppiä sinne, elät ihanaa aikaa kuningatar! :)

      Poista
  2. Mä oon ollut aina huonosti taipuva, joten sitten joskus ei tule järkytyksenä venyvyyden huonomeninen raskauden seurauksena :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No ehkä sulle käykin niin että susta muokkautuu ihan supernotkea nainen? You never know... ;)

      Poista
  3. Miksi yliliikkuvuuteen taipuvainen ei saa venyttää takareisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, taisin olla tekstissä hieman epäselvä: itselläni takareidet ovat erittäin venyneet ja aiheuttavat jo ongelmia mikä yliliikkuvuuteen lisättynä aiheuttaa esim. polvivaivoja. Sitten taas lonkat ovat liian kireät, eli lihastasapaino ei ole kohdillaan :).

      Yliliikkuvuuteen taipuvilla ihmisillä suositus taitaa muutenkin olla lihaskunnon parantaminen, jotta tukea on enemmän.

      Poista