torstai 11. syyskuuta 2014

Vauvan iltakiukulle jäähyväiset?

Tukkis saa aina iltaisin kunnon raivarit ja sehän johtuu vain ja ainoastaan siitä, että väsyneenä imeminen ei huvita, vaikka nälkä on. En halunnut turvautua korvikkeeseen, joten meillä aloitettiin eilen tällainen peli:

Ja tämä siis kesken valmistuksen, ruoka tarjottiin toki kunnolla soseutettuna ja äidinmaitoon sotkettuna...
Ja hallelujah! Ei kiukkua lainkaan, unillekin nukahdettiin niin helposti. Aiettä. Ensimmäinen herätys tuli vasta kello 04:00 aamusella – jos tää jatkuu näin, niin I'm in heaven <3. 

Aluksi tarjottiin vain muutama lusikallinen, tarkoituksena olisi makustella yhtä makua noin viikon verran ja sitten siirtyä seuraavaan. Porkkana sai ainakin ensimutristelujen jälkeen hymyn huulille, taitaa tulla äitiinsä näissä syömähommissa tuo poika – meikälle on aina tuo ruoka maistunut ihan erityisen hyvin. 

Tänään meillä on taas tarjolla maalaushommia ja sensellaista. Remontti- ja muuttohommat kulkevat ikävän hitaasti, kun toinen on koko ajan sidottu Tukkikseen. Poika ei viihdy kuin hetken yksin lattialla, koska liikkumaan on jo kova kaipuu – minimies tykkää kävellä kainaloista nostettuna, leikkiä lentsikkaa ja pomppia ja himo on kova jo ryömimään, touhuamaan, istumaan, riehumaan ja menemään... Mä sanon että tuo poika pistää vielä joskus vauhtia meikäläiseen ;). 

Miten teillä aloitettiin kiinteät ja onko antaa vinkkejä jakoon?

Iloa päivään!




7 kommenttia:

  1. Meillä aloiteltiin sormiruoalla n.5kk ikäisenä ja lisättiin pikkuhiljaa soseet kehiin. Lisättiin soseita vähän suosituksia nopeammalla syklillä (n.parin pv välein) kun ei neidille tullut vatsanpuruja tai allergisia reaktioita. Syömme lounaalla ja päivällisellä jotain sormin ja jotain soseena. Olen itseasiassa ajatellut kirjoittaa aiheesta enemmänkin tässä kunhan ennätän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mä vähän pelkään tuota sormiruokailua, jos pikkumies kakoo ruokaansa (olen vähän ylihuolestunut äiti :D). Tarkoituksena olisi kyllä antaa pikkumiehen opetella itsekin, katsotaan missä vaiheessa äiti uskaltaa – hehee. Mekin olemme muuten antaneet valikoiman kasvaa nopeammin kuin suositukset sanovat, koska pikkumies tuntuu nauttivan niin kovin ruokailusta ja ongelmia ei ole tullut.

      Poista
    2. Se kakominen menee aika äkkiä ohi :)

      Poista
  2. Aloitimme soseisen syöttämisen meidän tytölle kun hän oli 4kk ikäinen. Tähän mennessä ollaan tehty bataatti-, porkkana-, peruna-, kukkakaali- ja päärynäsosetta. Ja hyvin maistuu ruoka, enemmän kun suositukset "määräävät".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin maistuisi vaikka huru mycket! :D Isä jo vähän toppuuteli lusikallisten määrää ja toinen olisi haukannut vielä vaikka kuinka paljon, mutta vatsaväänteiden pelossa annettiin tissimaitoa loppuruoaksi.

      Poista
  3. Meillä poika aloitti normaalisti rinnan imemisen kun syntyi. Poika oli 4kg syntyessään ja hänellä oli suuret ruokahalut, parin viikon ikäisenä jouduttiin jo antamaan korviketta lisänä. Korvikkeen jälkeen poika muuttui entistä iloisemmaksi, tuntui niinkuin olisi vihdoin saanut vatsansa täyteen, nukkui yönsä hyvin ja kokonaan. Vajaan 4 kuukauden ikäisenä poika oli jo pelkällä korvikkeella ja sitä sitten upposi reilu litra päivässä. Siinä vaiheessa ruvettiin miettimään soseita. Kun soseita maisteltiin ja alettiin kunnolla syömään niin elämä alkoi olemaan yhtä juhlaa, jaksettiin olla lattialla pidempiä aikojakin sekä viihtyi tosi kauan sitterissäkin kun vatsa oli täynnä. Eikä maitoakaan tarvinnut enää kaupasta kantaa selkä väärässä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä huojentavaa kun huomaa että kiukuttelu johtuu liian vähäisestä ruoasta ja että asiaa voi helpottaa. Toisen itkua ja kiukkua on niin surku kuunnella :(. Kiva että teillä on hyviä kokemuksia ja olette kuunnelleet omaa järkeänne, ette neuvolan suosituksia – jokainen pikkuihminenhän on yksilö ja kaikki kasvavat omaan tahtiinsa.

      Poista