perjantai 4. joulukuuta 2015

Mitä jos aamulla ei masentaisikaan?

 Unelmien saavuttaminen ja uran muokkaaminen mahdollisimman innostavaksi inspiroi minua todella paljon. Suomessa elää yllättävän sitkeänä ajatus ettei työn tekeminen voi olla hauskaa, tai voi, mutta silloin se ei ole työtä. Jos nauttii siitä mitä tekee, sitä pitäisi tehdä ilmaiseksi – työ on aina jotain epämiellyttävää, maanantai on paska päivä.

Kuvittele miten ihanaa elämä olisi, jos voisit herätä aamuisin intoa puhkuen tulevasta päivästä? Okei, tietysti aina on aamuja, jolloin haluaisi vain kääriytyä syvemmälle peittoihin, mutta että elämästä uupuisi se eeeeen jaaaaaksaaaa meeeennääääää töööööiiiihiiiiin -fiilis.

Ennen raskautta minulla oli hyvin usein tuollainen fiilis, mutta silloin jo päässäni iti ajatus elämän muokkaamisesta paremmaksi juuri työelämää silmälläpitäen. Mehän kuitenkin olemme töissä ison osan elämästämme, jos vihaamme sitä mitä teemme, niin onhan se hirvittävän sääli. Äitiyslomalla havaitsin että suunnitelmien selkiyttäminen vaatii ihan oikeasti asioiden pohtimista (niin ääneen kuin omassa päässäkin) ja tämän lisäksi vapaata aikaa. Jos raahautuu joka ilta töistä kotiin väsyneenä, ei hirveästi tee mieli pohtia yhtään mitään muuta kuin sohvaa ja karkkipussia.

Kuva: The Saks, Jo Malone
Unelmahommien jahtaaminen inspiroi minua kuitenkin todella paljon ja siksi olen päättänyt kääntää myös Rakkaudella, Hannelen linjaa entistä urakeskeisempään suuntaan. Uskon vakaasti siihen että iso osa onnea on se että voi olla innoissaan siitä mitä tekee työkseen ja toivon että pystyn jakamaan vinkkejä aiheeseen liittyen myös teille muille.

Toki kirjoitan edelleen myös pukeutumisesta, kauneudesta, oman talouden hallinnasta ja vähän näistä kirjailijan hommistakin (muutakaan elämää unohtamatta), mutta punaisena lankana on unelmahommien tavoittelu.

Jos aihe kiinnostaa, olen kirjoittanut jo muutaman postauksen unelmahommien tavoittelusta. Klikkaa alta siis lisää luettavaa:

Miten löydän uuden (unelmieni) työpaikan?

Miten unelmia saavutetaan?


Ps. Törmäsin eilen aivan törkeän hyvään ideaan: hoitovapaalla moni äiti kelpuuttaisi jotain lisätyötä ja mikäs sen parempaa kuin saada oman alan töitä keikkaluontoisena, vai mitä? Mamwork on äitien perustama yritys, joka välittää etätyötä hoitovapaalla oleville äideille. Jos kiinnostuit, lue lisää täältä. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on niin totta! Ihanaa kun kirjoitat näistä asioista. Itse otin vuosi sitten ensimmäisen askeleen unelman saavuttamiseen aloittamalla amk-opinnot, vaikka tiesin ettei se tule olemaan helppoa lapsen ja työn ohella. Mutta mitään ei saa ilmaiseksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! :) Mielelläni kirjoitan näistä. Kannattaa kyllä lähteä kohti omia unelmia, vaikka olisikin vähän raskasta – hyvä sinä!

      Poista