torstai 9. lokakuuta 2014

Hyvää yötä!

Oi onnea – meillä nukutaan taas! Tosin tietysti nyt kun kirjoitan tämän postauksen, niin satavarmasti pikkumies ei nuku ensi yönä yhtään, yleensä siinä nimittäin käy niin mutta, noh... Kirjoitan nyt kaiken uhallakin.

Hotelliyön jälkeen yöhulinat yhtäkkiä loppuivat, vaikka poika on ollut hieman flunssainenkin. Ei mitään hajua miksi, mutta kaiketi jokin vaihe on ohitettu ja tuhina on jälleen kiinnostavampaa kuin mölinä – äiti tykkää!


Viime yönä ensimmäinen syöttö oli 03.00 ja seuraava hieman ennen seitsemää. Ihan mahtavaa. Annamme nyt kiinteiden lisäksi 4 kuukauden ikäiselle tarkoitettua velliä hieman yötä vasten ja sen päälle rintamaitoa, jotta masu on täynnä ja unille on hyvä mennä. Ilmeisesti meidän poika syö paljon ja ruokahalua riittää – ainoastaan parsakaali on tähän mennessä aiheuttanut yökkäystä. Ruokaa myös kuluu ihan mahdottomasti, rintamaito yksinään ei olisi millään riittänyt tälle pojalle.

Iltarutiinit meillä on aloitettu jo noin 2 kuukauden iässä ja ne menevät aina saman kaavan kautta: ensin iltapesu, sen jälkeen pyjama päälle, iltapusut ja ruokaa. Rauhoitan pojan sylissä ja odottelemme unen tuloa, jonka jälkeen kannan pojan omaan sänkyynsä tai jätän hänet viereeni hieman yöstä riippuen. Nyt kipeänä ollessaan poika on saanut nukkua äidin vieressä, mikä kieltämättä helpottaa myös minun öitäni, kun tuttia tai syöttöhetkeä varten ei tarvitse nousta ylös.

Yksi parhaita hetkiä äitiydessä ovat muuten uniset aamut, kun poika herää hymyilevänä ja tukka pörrössä vierestä tuhisemasta <3. Pikku menninkäinen.9 kommenttia:

 1. Ihana blogi! Löysin tämän blogin raskausaikana, kun piti virittyä uuteen elämäntilanteeseen ja lukea mahdollisimman paljon muiden kokemuksia. Täältä löytyi sopivasti päivittyen vihjeitä siitä, mitä mahdollisesti tuleman pitää. :) Oma pikkumies syntyi muutaman kuukauden perässä ja blogin seuraajana aion pysyä nyt jatkossakin. Kivoja päivityksiä, joista moniin on helppo samaistua, niin ilossa kuin uupumuksessa! :D Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tulipas hyvä mieli sanoistasi! :) Ihanaa että teillekin tuli pieni poika, on ne pojat vaan ihania (tosin onhan ne tytötkin – tässä arvonnassa ei voi kuin voittaa ;D).

   Toivottavasti pystyn jatkossakin kirjoittamaan kiinnostavia postauksia, kerro ihmeessä jos on toiveaiheita tmvs.

   Iloa sinnekin!

   :)

   Poista
 2. Ihanan oloinen blogi sulla, päätin painaa lukijaksi nappulaan ihan vain näin ensisilmäyksen jälkeen :) täytyykin tulla lukemaan juttujasi ihan ajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiitukatriina ja lämpimästi teretulemast! :)

   Poista
 3. Hei, mitä velliä ootte antaneet Tukka-Pojalle? Meilläkin voitais uudelleen tehdä vellikokeilu, nyt kun on todettu että korvikekin maistuu eikä aiheuta vatsavaivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni-velliä meillä on nyt juotu monena iltana ja siihen tietysti päälle vielä tissimaitoa, pitää pojan hyvin kylläisenä :).

   Poista
  2. Onnin maissivelli ei meillä kk sitten uponnut, mutta ehkä pitää testata ite tehdä vastaavaa, jos se vaikka uppois! :)

   Poista
 4. Hei, kiinnostaa tietää mitä teillä tuo iltapesu tarkoittaa? Kun meillä kylvetetään Mini max 3 kertaa viikossa ja oon aina ihmetellyt et mitä muut tekevät, kun puhuvat iltapesusta ennen pyjaman laittoa? Naamapesu? Pyllypesu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tyyppi käy joka ilta kylvyssä, siis ihan vaan vesikylvyssä. Neuvolassa kai suositellaan pesukertoja harvemmin, mutta me ollaan todettu tuo toimivaksi Tukkiksen kohdalla :).

   Poista