perjantai 25. heinäkuuta 2014

Työhuoneen ja pukeutumishuoneen sekoitus

Tiedättekös, aina välillä mä ihmettelen tätä sairasta vitsiä naisen ja miehen välisestä vetovoimasta. Esimerkiksi tässä jokin aika sitten kun suunnittelin uuteen kotiimme mahtavaa koko perheen pukeutumishuonetta, halusi uroo laittaa sinne työpöydän.

Siellähän on jo vaatekaapit makuuhuoneessa. 

Mitä helekkaria.

Noh, koska se on senkin koti, on kai myönnyttävä ehdotukseen. Ja hetken aikaa Pinterestin inspiraatiokuvia selattuani tulin itsekin siihen tulokseen, että sehän voisikin olla ihan hyvä idea...

Alunperin suunnittelin väreiksi heleitä pastellisävyjä ja valkoista, mutta taitaa uroon pallit tippua jo ovella tuollaisella värikoodistolla, joten hitusen sukupuolineutraalimpi ote voisi olla tarpeen... ;)

Kyseessä on kodinhoitohuoneen ja pesutilojen vieressä oleva huone, joten pyykkihuoltokin pelaa loistavasti, kun ei tarvitse pyykkihuollon yhteydessä kuljetella vaatteita ympäri huushollia. Riittää että kävelee seuraavaan huoneeseen.

Huone on sen verran suuri, että sinne saa loistavasti toiselle seinälle työpisteen ja toiselle seinälle vaatesäilytystä – aluksi ylimääräiseltä tuntunut askarteluhuone pääsee siis kunnolla hyötykäyttöön.

Meillä minä yleensä säilytän vaatteita mielelläni henkareissa – niin arki- kuin juhlasellaisiakin, mies on tottuneempi käyttämään hyllyjä ja laatikoita. Itse inhoan vaatehyllyjä, sillä ne tuhannen kaatuvat paitakasat sun muut ärsytykset iskevät päälle aina silloin kun on a) vaatekriisi b) kiire. Henkareista vaatteet on helppo plärätä läpi ja säilytyskin on siistin näköinen.

Säilytysjärjestelmiä selailin mistäs muualtakaan kuin vanhasta kunnon Ikeasta – heillä on tämä homma kunnolla mietittynä pienen ihmisen puolesta. Täydellisessä maailmassa tietysti vaatteiden väritkin sointuisivat täydellisesti toisiinsa ja vaatteet pysyvät aina täydellisesti järjestyksessä, mutta koska elämä ei ole täydellistä niin avohyllyt kieltämättä mietityttävät siisteysnäkökulmasta katsottuna.

Tämähän ei olisi ongelma, jos tavaraa ei olisi liikaa ja kirjoitin muuten aikanaan aiheesta postauksen – jos sinä siellä ruudun toisella puolen painit myös sekaisten kaappien kanssa, katsohan ammattijärjestäjä Maria Laitisen vinkkejä täydellisesti organisoituun kotiin. *klik*

Ikean inspiraatiosivuilta löytyy muun muassa tällaisia säilytyskokonaisuuksia:

Toimistotilaan meillä on jo Ikean Bestå-hyllysarjaa kiiltävävalkoisena useassa eri koossa, joten sinne saa kätevästi mappi ööt sun muut piiloon. Tasoilla sen sijaan voi säilyttää esimerkiksi koruja ja kenkiä – loistohankinta toimistovaatehuoneeseen siis ;).

Tästä se uuden kodin suunnitelu lähtee! Meidän on tarkoitus toteuttaa asioita pikkuhiljaa, joten säilytysjärjestelmien sun muiden suunnitteluun on kunnolla aikaa – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikös se niin mennyt?2 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo työpiste pukeutumishuoneen yhteydessä! Koneella istuessaan voi samalla vilkuilla, kun "parempi" puolisko pukeutuu.

  Kiitos myös linkistä tuohon tavarakaaoksen selvittely postauksee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, enpäs tullut tuota ajatelleeksi ollenkaan! :D Monta hyötyä, jees...

   Poista