maanantai 25. elokuuta 2014

5+1: Makuuhuone, jossa nukut paremmin

Ikean tiedotteen mukaan 90-vuotiaana olemme nukkuneet 32 vuotta elämästämme – aika hurjaa, vai mitä? 

Itselleni makuuhuoneen sisustus ja mukavuus ovat kaiken a ja  o – kyllähän sinäkin tiedät, miten ihanaa on mennä nukkumaan puhtaisiin petivaatteisiin rauhoittavassa valaistuksessa? Jep, ne on niitä elämän pieniä parhaushetkiä. Siksipä ajattelin jakaa muutaman vinkin, joiden avulla voit rauhoittaa omaa makuuhuonettasi ja tehdä nukkumisesta vielä piirun verran parempaa touhua.

Kuva: Zara Home

1. Rauhoita makuuhuone ylimääräisestä tavarasta

Nukahtaminen on usein hotellissa helpompaa, miksi? Koska tekemättömät tehtävät ja henkilökohtaiset tavararöykkiösi eivät ole näköpiirissäsi – eivätkä siis myöskään mielessäsi.

Pyri pitämään pinnat mahdollisimman tyhjinä tavaroista ja piilota ne esimerkiksi ovellisten kaappien
taakse.

2. Pese peitot ja tyynyt säännöllisesti

Unikulman teettämän tutkimuksen mukaan kolmannes suomalaisista ei pese tyynyään ikinä koskaan – yööh. Ne keräävät paljon kosteutta ja mm. kuollutta ihosolukkoa sisäänsä ja voivat jopa homehtua – tyyny voi sisältää jopa kilon hikeä, rasvaa ja hometta, jolloin yllättävän sitkeä flunssa- tai korvatulehduskierre voi olla päänalusen syytä.

Nam.

Jos kuulut tähän kolmannekseen heitä tyynyt ja peitot pesuohjeen mukaisesti pesukoneeseen. Yleensä ne pestään 60 asteessa vähäisellä pesuainemäärällä ja tyynyt kuivataan tason päällä, esimerkiksi saunan lauteilla. Muista myös imuroida patja säännöllisesti, niin ei tarvitse aivastella.

Kuva: Zara Home

3. Älä tuo tietokonetta tai televisiota makuuhuoneeseen

Tietokoneen ja television "sininen valo" vaikuttaa unen laatuun ja nukahtamiseen. Siksi tutun säännön mukaan tulisi pysyä poissa ruutujen ääreltä noin puoli tuntia ennen unille menoa...

4. Tarkasta makuuhuoneen lämpötila

Useiden tutkimusten mukaan parhaat unet saa hieman viileässä makuuhuoneessa ja itsekin olen huomannut, että liian lämpimässä menee sekä hermot että unet. Motivan suositus on 18–20 astetta.

Kuva: Zara Home

5. Pornoile tekstiileillä

Paksut matot, muhkeat peitot ja ihanan raikkaat lakanat tekevät arjesta hitusen verran parempaa – ainakin minulle. Esimerkiksi puuvillasatiini lakanoissa on silkkaa rakkautta ja pehmeään tyynykasaan on ihana mennä loikoilemaan ennen nukahtamista.

Parisänkyyn kannattaa myös valita peitto ja tyynyt kummankin omien mieltymysten mukaan. Lisäksi moni nukkuu vanhalla, muhkuraisella tyynyllä yö toisensa jälkeen ja kärsii aivan turhista niskakivuista ja päänsärystä.

Arjen pieneen luksukseen kannattaa panostaa, sanon minä!

+ 1 Älä hanki lapsia, sillä a) ne herättävät monta kertaa yössä b) valtaavat koko sängyn, vaikka mittaa olisi vasta 63 senttimetriä ja mikä pahinta c) kakkaavat sun sänkyyn mokomat







4 kommenttia:

  1. Aijaijai, viiminen vinkki on paras ja a:sta c:hen todistetusti totta joka sana. :D Lisäksi ne pissaavat, puklaavat ja jopa hikoilevat sängyn märäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, kyllä! Taas täällä kuuntelen, kun joku nukkuu mun sängyssäni ja piereskelee aika paljon... Oumai :D

      Poista
  2. Hahaha, ihana postaus <3 ! Voin kertoa, että uniin nuo mokomat vaikuttavat sen jälkeenkin, kun lakkaavat kakkaamasta sänkyyn.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Voiei. Ulkoistan nukkumisongelmat siis uroolle ;).

      Poista