maanantai 18. elokuuta 2014

Mitä imetys tekee iholle?


Koska muu poppoo nukkuu vaikeaa yötä pois, on mulla aikaa ja halua tarkastella tätä mun kertakaikkisen kauheaan kuntoon päässyttä ihoani tarkemmin (ja näyttää myös teille muutama meikitön, jäätävä otos tuosta kauhusta, jos vaikka joku osaisi jelppiä...)


Nythän on siis niin että loppuraskaudessa mun kasvoni olivat kuin vauvan peba, mutta nyt ihoni on yhtäkkiä sanonut sopimuksensa irti ja se on täynnä ihon väristä, punoittavaa ja kutisevaa näppyä. Nappasin antihistamiinia ongelmaan ja se helpotti, mutta edelleen posket ja otsa ovat täynnä tuota ärsytysnäppylää tai miliumeja – onkohan muilla ollut samaa ongelmaa imetysaikana vai voisikohan tämä johtua enemmänkin tästä pitkästä hellekaudesta?

Kuiva sekaiho ei ole se helpoin hoidettava ja ongelmat alkoivatkin kun kokeilin Fit me -meikkivoidetta, joka on öljypohjainen. Lily Lolo -mineraalimeikkeihin palaaminen on jonkin verran auttanut ja suoraan sanottuna olen nyt meikannut todella harvoin, koska en halua laittaa iholle yhtään mitään ylimääräistä. Tuntuu kuitenkin että olen aika hukassa hoitorutiinien suhteen nyt, kun ravintoaineita ei taida riittää vauvan ja äidin lisäksi myös äidin iholle asti.

Silmäpussit ja väsymyksen merkit lähtisivät pois kunnon yöunilla, valitettavasti se ei kuitenkaan taida nyt olla mahdollista... Meillä pikkumies on päättänyt nukahtaa yöunille noin puoli yhdeksän aikaan, mikä tarkoittaa että ensimmäinen syöttöhetki tulee noin kello kaksi yöllä ja seuraavan kerran herätään viiden aikaan ja sitten laitellaankin loppuyö tuttia suuhun ja pois... Tiedetään, tiedetään – olen onnekas että saan nukkua edes noin paljon, mutta nyt lähes kolmen kuukauden jatkuva yöheräily tekee tehtävänsä ainakin äidin ulkonäköön, vaikka olo onkin suht pirteä.

Olen menossa kosmetologille tai ihotautilääkärille kitisemään, mutta ajattelin keskustella aiheesta myös teidän kanssanne. Onko imetys vaikuttanut ihoonne ja jos, niin miten?
4 kommenttia:

 1. Ah. Onhan se. Näppyjä oli silloin keväällä aivan kamalasti ja kipeitä. Nyt kesällä rauhoittunut huomattavasti mutta näähän taisit tietääkin jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mulla ei ole semmoista perinteistä hormoninäppylää, eli kipeitä finnejä, vaan sellaista outoa röpelönäppyä. ÄRSYTTÄVÄÄ – jos ihminen on jo kärsinyt synnytyskipuja, voisi kaikki maailman muut kivut ja turhakefinnit unohtaa listalta :D.

   Poista
 2. Minkä takia mä en muista tämmösiä asioita yhtään? Ilmeisesti en halua muistaa.. :D Tai sitten ei ole kummemmin vaikuttanut. Sen ainakin osaan sanoa, että ennen raskautta ihoni rasvoittui paljon herkemmin, eikä ollut puhettakaan että olisin mitään tuhteja voiteita voinut käyttää. Mutta raskauden/imetyksen jälkeen iho on ollut paljon paremmassa jamassa siltä osalta, ei rasvoitu läheskään niin nopeasti eikä kiillä häiritsevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! :D Olisi kyllä kiva tietää hormonien vaikutuksesta ihon kuntoon enemmän ylipäätään, vai mitä? Itse uskon nyt herkistyneeni jollekin shampoon ainesosalle, sillä huomasin ihon kutiavan jälleen suihkun jälkeen... Hmm...

   Poista