tiistai 19. elokuuta 2014

Intohimoa etsimässä

Aikaisemmin kirjoittelin onnellisesta elämästä ja miten mielestäni yksi tärkeä osa sitä on oman intohimon toteuttaminen. Elämästä tuntuu uupuvan jotain vaikka kaikki olisikin ihan hyvin, jos ei ole intohimon voimaa opettamassa uusia asioita ja tuomassa nautintoa. 

Uuden oppiminen ja siitä nauttiminen ovat iso osa onnea. Siksipä ajattelin kirjoitella teille muutaman vinkin, joista toivottavasti on apua, kun pohditte sitä omaa juttuanne – mistä minä voisin saada lisänautintoa elämääni?


Eräs ystäväni on aina ollut sitä mieltä ettei hänellä ole omaa juttua – sitä mihin hän suhtautuu intohimolla ja ilolla, mitä tekisi vaikka kukaan ei maksa, ihan vain koska haluaa. Sitten kuitenkin hänellä on koti aina kauniisti laitettu ja esineet ovat selkeästi löytäneet paikkansa hyvällä maulla. Hän tykkää kotona puuhailusta ja tietää sen itsekin, mutta ei osaa ajatella sitä "omana juttunaan".

Äkkiseltään vaikkapa leipominen voi tuntua liian tavanomaiselta, jotta siitä voisi kehittää mitään sen erityisempää  – kaikkihan nyt leipovat, ei siitä voi tulla mitään erityistä tai pitäisi olla ihan superhyvä kondiittori. Katsohan kuitenkin vaikkapa Kinuskikissaa – hän aloitti leivontablogilla ja nyt hän elättää itsensä intohimonsa kohteella! Aika hienoa, vai mitä?

Minulle itselleni pieni intohimon kohde on blogin kirjoittaminen – nautin siitä kun saan kehitellä postausideoita mielessäni, kuvata ja kirjoittaa. Aivan taatusti suuri osa ideoistani jää kiireen jalkoihin ja  jos postaustahti on liian hidas, koen paineita siitä että pitäisi kirjoittaa. Kuitenkin etenkin näin kotona ollessa koen että blogiharrastus tuo minulle paljon uutta intoa ja energiaa elämään.


Jos sinustakin tuntuu siltä että et koe intohimoa mihinkään tekemiseen, elämä voi olla toisinaan yhtä pakkopullaa ja suorittamista.

Jos näin, niin kysyhän itseltäsi seuraavat asiat:

 • Mitä tekisin, jos saisin tehdä mitä vain? Tähän moni äiti huutaa että NUKKUA, mutta entäs sen jälkeen? 
 • Mitä teen mielelläni, vaikka kukaan ei maksa siitä?
 • Missä olen hyvä, missä huono? Moni usein kehittää itsessään asioita, joissa on huono, eikä siinäkään mitään, mutta jos haluaa olla erinomainen jossain asiassa, kannattaa panostaa siihen missä on jo entuudestaan hyvä. 
 • Millaisia lehtiä ja kirjoja luen, mitä googlaan ja mihin haluaisin käyttää rahaa, jos sitä olisi enemmän perheen kulujen, lomamatkojen ja muiden menojen jälkeen? 
 • Jos valitsisin ammattia nyt ja voisin valita mitä tahansa, mitä haluaisit tehdä? Tässä kohtaa moni valitsee mahdollisimman rahakkaan ammatin, mutta kuvittele että kaikesta työstä maksetaan todella hyvää palkkaa. Raha voi tietysti olla intohimo, mutta siinä tapauksessa kannattaa varmaankin perehtyä sijoittamiseen ja rikastumisen taitoon, eikös ;). 
Ei muuta kuin pohdiskelemaan! Kannattaa ottaa ihan kynä ja paperia esiin ja kirjata ylös omia aatoksia. Jokin hyvinkin simppeli juttu voi olla juuri se sinun juttusi, et vain tule ajatelleeksi sitä. Tämän vuoksi kannattaa näyttää listaa myös vaikkapa hyvälle ystävälle, sillä muut usein näkevät meidät eri tavalla kuin me itse. 

Taivas siis on rajana, kunhan vain ensin otat itseltäsi ne elämääsi rajaavat Kuningas Ei -rillit pois päästä ja teet asioita, joista nautit. Kaikkien ei tarvitse muuttaa elämäänsä ja toteuttaa itseään, mutta pienetkin asiat arjen keskellä riittävät tekemään siitä pikkaisen paremman. 

Intohimoa päivään murut!

Ps. Kuvat by inspiroiva Domi DMK Photographysta. Hän on loistava esimerkki siitä, miten oman intohimon seuraaminen voi muuttaa koko elämän – nainen aloitti koruharrastajana, nyt tekeillä on toinen toistaan hienompia korusarjoja, minkä lisäksi daami tietysti valokuvaa. Mää nostan peukkua tällaiselle upeudelle!


2 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä. :) Mulla on säilynyt intohimona muun muassa taide elämässä koko ajan, vaikka osittain se on välillä taka-alalla. Oon sellainen innostuja, että mulla on intohimojen kohteista ennemminkin runsaudenpula. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta toihan on superhyväjuttu, hyvä sinä! :) Olen usein pohtinut ihmisiä, jotka eivät innostu mistään – mikä siinä voi olla taustalla? Pakkohan jokaisella on olla joku juttu, josta tykkää erityisen paljon.. Veikkaan että taustalla on ainakin väsymystä ja rutiineihin kangistumista.

   Poista