lauantai 4. heinäkuuta 2015

Rakkaudella Hannele Lampela

Olen kirjoittanut blogiani anonyymisti jo useamman vuoden. Se on tuonut tietynlaista suojaa, koska osa jakamistani asioista ovat olleet suht henkilökohtaisia. Esimerkiksi synnytyskertomuksen julkaisua olisin varmasti miettinyt kahteen kertaan ilman suojanimen antamaa turvaa – olkoonkin, että bloggaajan nimi on yleensä hyvin helppoa selvittää ihan perus-googletuksella.



Nyt on kuitenkin tullut aika astua kaapista ulos ihan kokonimellä, sillä työrintamalla kuuluu sen verran upeita ja yllättäviä uutisia. Tämähän on justiinsa sitä ikävää vihjailua, josta keskustelupalstoilla purnataan, mutta valitettavasti en voi minusta riippumattomista syistä kertoa, miksi meikäläinen aina välillä räjähtää onnesta täällä ruudun toisella puolen. Paljastan ne uutiset lopullisesti syksyllä, kun on enemmän jotain näytettävää ja kerrottavaa – nyt on vielä tekemisen aika kyseisen projektin tiimoilta.

Mutta niin – Hannele on siis Hannele Lampela, toimittaja ja haihattelija, hauska tutustua ja päivää vaan kaikille. Blogia kirjoitan harrastusmielessä, toivottavasti se(kin) asia muuttuu joskus tulevaisuudessa.

Äitiysloma lähenee loppuaan, palaan töihin elokuun alussa ja voi herrajestas mikä kyyti tämä äitiysloma onkaan ollut! Olen oppinut miljoona ja kaksituhatta asiaa itsestäni, muista ja elämästä. Kävin tässä männäpäivänä toimituksessa keskustelemassa töiden aloittamisesta ja tuntui jotenkin niin oudolta istua siellä tutussa talossa pitkästä aikaa – miten siitä voi olla jo yli vuosi, kun lähdin?

Tämän postauksen jälkeen kerron myös Tukkiksen asioita täällä entistäkin vähemmän. Hänellä on oikeutensa anonymiteettiin ja nyt vauvavuoden loputtua en halua kertoa hänen henkilökohtaisia asioitaan tuhansille lukijoille (miten teitä onkaan niin paljon?).

Onko teille muuten se ja sama kirjoittaako bloggaaja blogiaan salanimellä vai ihka oikealla? Vaikuttaako se lukukokemukseen tai esimerkiksi tekstin uskottavuuteen ja jos, niin miten? Aika monihan nykyään jakaa kokonimensä blogin puolella. Ammatikseen bloggaavilla se on tietysti enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta meissä harrastelijoissakin on muutamia itsensäpaljastajia.

8 kommenttia:

  1. Onnea tulevaan työpaluuseen :). Mie en oo julkaissu sukunimeä blogissa mut facebookissa yms oon omalla nimelläni joten ei oo sinällään mikää salaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! :) Joo vaikea on nykymaailmassa varjella kokonimeään lukijoilta, tarkkana saa olla.

      Poista
  2. Mulla ihan sama kun Tiinalla! :) Itse luen mielummin blogeja joissa käytetään ihan oikeita etunimiä, tai ainakin kirjoittajan omaa! :) lapset saavat olla lempinimillä mutta on kiva tietää kuka ruudun takana hyörii. Vie jotenkin lähemmäs kirjoittajaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Lisäksi mun mielestä blogi on jotenkin uskottavampi, kun sitä kirjoitetaan ihan omalla nimellä – sisällöstä on enemmän vastuussa kuin nimimerkin takaa kirjoitettaessa. Toisaalta iso osa blogeista käsittelee sellaisia aiheita, että niistä haluaa puhua vain anonyymisti, eikä nimimerkki sinänsä vähennä blogista saatavaa hyötyä/ iloa lukijalle.

      Poista
  3. Mä otin jo ensimmäisessä postauksessa ikinä linjan, että etunimen kerron, koska sitä paljastamatta olisi ollut äärimmäisen kiusallista kirjoittaa omasta elämästä mutta ei sitten olisi kertonut itsestään mitään. Ei sekään toimi :b Jossain vaiheessa lisäsin tekijäinoikeuksiin koko nimeni ja nyt uudemman blogin kanssa jo blogin nimi tulee sukunimestäni, joten enää se ei ole millään tasolla salaisuus. Toki kun omalla nimellään ja kasvoillaan esiintyy, se tuo tiettyä vastuuta, mutta julkaisenkin vain materiaalia, josta voisin keskustella jonkun tutunkin kanssa ruokalassa. Kiva että säkin "paljastit" itsesi ;b

    http://denppu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös kirjoittanut pääasiassa sellaisia asioita, joista voisin keskustella esimerkiksi kahvilassa tuttujen kesken – seksiasennot ja nakukuvat on jääneet vähemmälle ;D.

      Ja pitääpäs käydä sun blogissa pitkästä aikaa!

      Poista
  4. Minun anonymiteettini taisi karista nyt jo molempia blogejani sivuavan yrityksen perustamisen myötä, mutta en ole ottanut siitä mitään erityistä stressiä. Näitä hommia ei kuitenkaan voi tehdä verhon takaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei varmasti! Ja se verho tuntuukin päivä päivältä turhemmalta, olen koko ajan entistä tyytyväisempi päätökseeni.

      Poista