maanantai 4. elokuuta 2014

"Ei suomalaiset osta poikien vaatteita"

Kävin tänään jälleen kerran kiertelemässä lastenvaateliikkeitä ja voi taivas sitä valikoiman määrää – eihän sitä ole! Liike toisensa jälkeen tarjoaa tytöille jos jonkinmoista vaatetta ja pojille tasan tarkkaan vihreää, sinistä ja harmaata auto- tai mörköpaitaa.

Tarkoituksena oli löytää vihdoin ja viimein ristiäisvaatteet Tukka-pojalle, mutta kuinkas kävikään – ainakaan yhtään ainutta kauluspaitaa tai rusettia ei tullut vastaan (ai eipäs kun löysin Stockmannilta rusetin, mutta sekin oli vaaleanpunainen...)


Stockmanin myyjältä kyselin syytä huonolle valikoimalle, mutta hän vain kierteli ja kaarteli. Accessorize-liikkeen myyjä puolestaan tokaisi, etteivät suomalaiset osta poikien vaatteita ja siksi he ovat päättäneet luopua poikien vaatevalikoimista kokonaan.

Mitä ihmettä? Miksi suomalaiset eivät muka ostaisi poikien vaatteita – mitä ne pojat sitten oikein pukevat? Ja äidithän niitä vaatteita ostavat, eikös me olla muka aika hyviä shoppaamaan?



En pahemmin välitä retrokuoseista, joita on uskomattoman paljon liikkeellä, enkä myöskään mielelläni ostele niitä vihreitä autopaitoja tai sinisiä monsterihousuja. Ne ovat ihan okei, mutta mielelläni ostaisin rahoillani sellaisia vaatteita, joita haluan ostaa.

Pojallahan ei vielä tässä 2 kuukauden iässä ole kovin vaativa maku, mutta äidillä saattaa olla.

Yllä esimerkkikuvia aivan mahottoman komeista tyylikolleista, joiden kaltaisia vaatteita äitikin ostaisi mielellään. Ovat toki aika perusvaatteita, mutta niitäkin tuntuu olevan kovin hankalasti tarjolla.

Paljastakaa oi tyylilyylit, mistä te ostatte poikalastenne vaatteet? Ja eikö pojille muka tarvita yhtä paljon vaatteita kuin tytöillekin? (Perustan kohta oman nettikaupan, jupinaajupinaa)






34 kommenttia:

  1. Totta! Kehnosti on pojille vaatteita. Niinpä minä(kin) olen siirtynyt tilaamaan netistä, esim. Gap ja Pompdelux. Pompilta ostin viime aleista enemmän meidän pojalle kuin tytölle, vaikka on profiloitunut enemmän tyttöihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikatsekkasin tuo Pompdeluxin, hyvältä näyttää! Kiitti vinkistä :)

      Poista
  2. Mustakin tuntui pojan ollessa ihan vauva, ettei tälle löydy mitään fiksua (okei, siis mun mieleistä) päälle pantavaa. Nyt kun tämä on hieman isompi (koko 74cm) tuntuu valikoimaa olevan vähän paremmin ja olen oppinut tinkimään. :D Meillä sattui ristiäisvaatteiden kohdalla helmikuussa mäihä ja Lindexistä löytyi tälläinen yhdistelmä: http://kaunisteltua.blogspot.fi/2014/02/ja-nimeksi-tuli.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ku nätit vaatteet! :) Musta on vaan niin outoa että poikien äidit joutuu penkomalla penkomaan valikoimaa, tytöille on vaikka mitä härpäkettä tarjolla.

      Poista
  3. Mulla ei poikia ole, mutta kommentoin silti. :)
    PompDeLuxin koot alkaa vasta 80->. Kurkkaa esimerkiksi Next, eBBe ja Papu. ;)

    VastaaPoista
  4. Ihan totta! Mulla on poika ja tyttö ja kyllä tytölle löytyy rekki kaupalla ties minkä nököstä vaatetta. Pojalle on ne parit hassut saman väriset t-paidat hyllyn perällä. Poikien valikoima on niin yksitoikkoinen ettie tosikaan. Mä oon lähinnä ostanut ihan lindeiltä ja henkkamaukalta, mutta nextiltä oon löyänyt myös ihania poikien vaatteita. Nimenomaan värejä ja vähän erilaisuutta mitä täältä ei kyllä löydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, mäpäs käyn tsekkaamassa sen Nextin – kiitos vinkistä! :)

      Poista
  5. Mä olen ostanut suurimman osan meidän tönttöjen vaatteista netistä. En edes muista, koska olisin ostanut varsinaisesti jostain myymälästä jotain. Käytän Orange mayonnaise -verkkokauppaa ja four monkeysiä eniten. Kotimaisista olen ostanut Gugguuta lähinnä. Mulla on kauheen simppeli maku, sekä värien että kuosien suhteen. Mustaa, harmaata, valkoista jne. Siksi tilasin aikanaan mustia kollegehousujakin kuudet aina kerralla kun satuin löytämään hyvän mallin. Odota vaan kun pääset kenkä vaiheeseen, kivoja kenkiä on pojille kotimaisissa kaupoissa tasan nolla kappaletta. Nekin olen tilannut netistä jo pitkään ja todennut, että Maá on meille hyvä merkki. Sen lisäksi suosin hunterin saappaita. Etsivä löytää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ani vinkeistä! Sä oletkin semmonen tyylimamma, että käyn tsekkaamassa nuo heti! :)

      Poista
  6. Ei oo vakioliikettä. Ostan vaatteen sieltä, toisen tuolta. Ihan täysin yksittäisiä ostoksia ja niitä yhdistelen sitten.

    Joskus kyllästyttää etsiä ja haen Lindexiltä ison nipun. Miksi poikien vaatetta on niin vaikea tehdä.... Argh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :(. Tuntus että aika monikin tykkäis niistä perusvaatteista, vähän vaikka sellaisista kuin isällä on mutta pienemmistä, söpömmistä ja tietty mukavammista. Eli mallit ois valmiina, niistä kun vähän vaaan muokkais, mutta ei...

      Poista
  7. Mun kaveri tykkää ostaa pojalleen just tuolta Pian suosittelemalta Nextiltä. Itse löysin vasta myös Bodenin, jossa oli mun silmään kivoja vaatteita myös pojille, vaikka tytölle itse katselenkin.

    VastaaPoista
  8. siis oot ihan oikeessa!! mun pojan suurin osa vaatteista on hankittu nettikirppiksiltä ku oon tehny ihania LÖYTÖJÄ!! koska yksinkertaisesti, kauppoihin kun meen niin useammin siellä törmään ihaniin juttuihin meijän tytöille, kuin pojille.. varsinkin h&m tän hetkiset poikien kuteet on aika yök! en tykkää! (mut kivoihin oon törmänny kappahl, lindex, name it :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa löysin Henkan vauvaosastolta eniten meidän näköstä kampetta :D. Tosi isommilla tais olla aika paljon mm. pääkalloja tarjolla, sattuneesta syystä en niitä niin vilkuillut :D. Minkä ikäinen sun poika on?

      Poista
  9. Lindex on yleensä aika ykkönen :-) mä oon taas lähiaikoina nähnyt enemmän kivoja poikien vaatteita kuon ennen! Ehkä nyt ki jätkä on isompi ni helpottunu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindexillä on muuten aika hälyttävän huono laatu, vai onkohan mulle vain osunut niitä huonoja.... Esim. yhdessä bodyssa oli jo muutaman pesun jälkeen reikiä, vaikka sitä ei oltu edes käytetty kovin paljoa.

      Poista
  10. Mä kyllä löysin pojalle ihania vaatteita ku oli vauva kokonen, mut nyt ku siirryttiin isompien puolelle ni nyt ne vaatteet on ihan urpoja :< tai noi 98-122cm on kamalia, sit 122-> vaatteet onki taas mun makuun ihan kivoja.. pakko tehdä taas vaateostokset netistä, että saan kivoja vaatteita pojalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( Tosi ikävää, tähänhän ois selkeä markkinarako! Ja toisaalta pojillekin varmasti löytyy kivaa vaatetta, mutta sitten ne onkin jotain designer-kuteita ja saa pulittaa yhdestä paidasta 50 euroa – lastenvaatteesta (joka jää kohta vielä pieneksi) en ihan vain periaatteesta maksa sen vertaa.

      Poista
  11. Zarasta ostan usein pojalleni 1,5v ja olen vauvasta asti ostanut. Löytyy etsimällä muistakin, mutta työtä saa tehdä. Minäkin juuri eilen päivittelin noita kamalia monsteripaitoja.. Ehkä sitten, kun hän itse vaatii niitä, mutta nyt päiväkodin kohta alkaessa olen pari autopaitaa ostanut ja niissäkin tyylikkyyttä edes vähän. ;) tuuliajoilla.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zarassa onkin ollut vaikka mitä kivaa, mutta nyt oli hyllyt ihan tyhjänä! :( Bongasin sieltä keväällä aivan ihanan takin, joka ei todellakaan ole kovin käytännöllinen, mutta aivan pakko ostaa se vaikka muistoksi ensi keväänä jos vielä löytyy samanlaisia :D. Kyse oli siis pienestä trenssitakista, aawwws. <3

      Poista
  12. Oi ihanaa en ole yksin! Aloin jo epäillä itseäni, kun en muka ikinä löydä pojille kivoja vaatteita. Aina, oikeasti aina, kun lähden ostamaan pojille vaatteita, mukaan tarttuu tytölle toinen toistaan söpömpiä mekkoja ja paitoja ja legginsejä jajaja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Voi olisin pulassa, jos meillä olisi vielä pieni tyttökin :D. Ne tyttöjen mekot sun muut ihanuudet vielä laitetaan aina niin hyvin esille, poikien vaatteet löytyvät jostain takanurkasta. Mur.

      Poista
  13. Meilläkin on aika monta takkia, joita on ostettu vain söpöyden takia.. :D

    VastaaPoista
  14. Täällä taas on voivoteltu, että miten sitä pojille tuntuukin olevan kivempaa vermettä kuin tytöille. :D Kuvien jannut ovat kyllä tyylikkäitä!

    VastaaPoista
  15. Totta, pojille ei meinaa löytää mitään ! Tytöille on vaikka mitä. Mutta meillä ostetaan sitten vaan niitä perusvaatteita H&M:ltä, Lindexistä, PompDeLuxillakin on ihan kivoja, ellos yms. Nettikaupoista etsimällä yleensä edes jotain vähän löytää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo PompDeLux vaikutti kieltämättä superkivalta, sinne pitää mennä vierailulle.

      Poista
  16. Lindexiltä mä useimmiten ostan. Pikkuvauvaaikana tuntui just et pojille ei ole mitäön! Nyt kun ovat jo taaperoita löytyy musta tosi hyvin! Enemmän oon sitä mieltä että tytöille ei ole kuin sitä pinkkiä ja poikien valikoima on monipuolisempi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voi olla että tytöille on vaan sitä vaaleanpunaista hörsylää tarjolla, mutta ainakin sitä on ihan mahdottomat määrät :D. Accessorizessa oli kyllä pienille tytöille aivan älyttömän ihania juttuja – onneksi on siskontyttö! :D

      Poista
  17. Indeed! Kaihoten on monen monta kertaa tullut vilkuilta tyttöjen runsasta, supersöpöä vaatevalikoimaa ja sitten taas lannistuttua niiden muutamien tylsien tai aivan liian kiljuvan kirjavien poikien kuteiden kohdalla :/ Tykkään silti KappAhlin Newbie mallistosta, ja aika usein sieltä tulee jotain mukaan napattua, kun mallisto vaihtuu :) Ja sitten Mini Rodini on uusin ihastukseni! ♥ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Newbie on kyllä kiva, mutta aika järkyttävän huonolaatuinen, vaatteet on jo lyhyen käytön jälkeen ihan huonona, mikä vauvojen vaatekaapissa on aika käsittämätöntä – yhtä vaatetta kun ei oikein ehdi käyttää kuin muutaman kerran.

      Mini Rodiniin pitääkin tutustua, kiitti vinkistä! :)

      Poista