perjantai 20. maaliskuuta 2015

5+1 Huijaa itsesi teholiikkujaksi

Olen todellinen innostuja-lannistuja liikuntaharrastusten suhteen. Tarkoitan tietenkin sitä että käyn esimerkiksi juoksemassa vaikkapa kolme kertaa viikossa kuukauden verran, sen jälkeen makoilen soffalla seuraavan kuukauden.

Onko kohtalotovereita?

Tiedän, että liikkuminen ei aina hotsita. Siksi yritän välillä huijata itseäni ja ajattelin antaa teillekin muutaman vinkin, joilla voitte kivasti puijata omaa takamustanne.

Muistattehan muuten taas etten ole liikunnan ammattilainen, eli haasteet raastupaan ym. kannattaa unohtaa – oletan että teette näitä vain, jos tiedätte mitä olette tekemässä. Jos haluatte ammattiapua kesäkunnon havittelussa, niin kokeilkaahan vaikkapa Alku.fin nettivalmennusta.

Kuvat ja tuotteet Ellos

1. Sohvakuntoilu


Tää on laiskan kuntoilijan kuningaslaji kuulkaas, koska voit sekä syödä että säästää kakkusi. Homman salaisuutena ovat tietysti mainoskatkot, joiden aikana ehtii vaikka mitä! Jos haluat kunnon treenin, niin kannattaa tehdä sarjaa samalla, kun katselee ohjelmaa. Vähän niinku huomaamatta ;).

Jaan tässä muutaman liikkeen, joita itse teen silloin kun siltä tuntuu. Nämä ovat aika perusliikkeitä, joten toivottavasti avautuvat kaikille. Jos ette ymmärrä hölkäsen pöläystä neuvoistani, kokeilkaahan vaikkapa Fit-lehden keskikroppatreeniä. Voitte myös valita itsellenne tuttuja perusliikkeitä vaikkapa kolme tai neljä ja tehdä niitä peräkkäin. Hyviä ideoita saatte myös tästä postauksesta.

Ja se joka sanoo ettei kotitreeni ole tehokasta, niin pah sanon minä! Jos tavallinen suomalainen katsoo televisiota keskimäärin kolme tuntia päivässä (lähde: Finnpanel), niin siihen mahtuu jo aika monta mainoskatkoa...


Hiki päälle -sarja:

- Hyppy ylös, siitä punnerrusasentoon ja punnerra (15 kertaa)
- Haaraperus-hyppy (15 kertaa)
- Kyykky (15 kertaa)

Tee kiertona mainoskatkon ajan ja istu takaisin soffalle. Jos olet kova muikkeli, niin tee vielä muutaman kerran telkkaria katsellessasi. 

Korsetti timmiksi -sarja:

- Peruslankku (laske itse kuuteenkymmeneen tai laula Tuiki, tuiki tähtönen – kestävät about saman verran ;D)
- Sivulankku (Tuiki, tuiki tähtönen - laulun verran kummallekin puolelle)
- Selkälihakset: Päinmakuulle ja nostat ensin ylävartaloa 15 toistoa ylös, sen jälkeen jalkoja 15 toistoa ylös. 

Kiertona niin kauan kuin ehdit ja takaisin sohvalle. 

Peppu pystyyn -sarja:

- Korotettu kyykky, eli taivuta toinen jalka taakse ja nosta se sohvalle, toinen jalka pysyy maassa (varpaat huom. samaan suuntaan kuin polvi!) ja kyykkäät 10–15 kertaa oman jaksamisen mukaan. Toista toiselle puolelle. 
- Jänishyppy: Mene kyykkyyn ja pomppaa sieltä niin ylös kuin kykenet (huom. älä jätä jalkoja suoraksi vaan pomppaa niin että nostat ne pepun alle samalla). Toista 15 kertaa. 

Niin monta kertaa jälleen ympäri kuin mainoskatko antaa myöten. 

2. Juoksijaksi huomaamatta


Enpä olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut sanovani, että juokseminen on ihanaa. Minähän nimittäin VIHASIN sitä hommaa, mutta pienellä itseni huijaamisella jaksankin nykyään juosta kymmenen kilometriä kuolematta!

Jujun nimi on tietysti helppo startti ja huiput musat. On äärettömän tärkeää että laitat korviisi soimaan jotain, joka saa tanssijalkasi vipattamaan (itsehän esimerkiksi tein lähtemättömän vaikutuksen viime syksynä uuteen naapurustoon, kun vahingossa hoilasin juostessani DUU JUU WANNA TAACH MIII THEEER, OOOOOOOOUJEEEEE).

Jos inhoat juoksua, aloita vauhdikkaalla kävelyllä. Sen jälkeen voit aina kokeilla juoksua hetken verran, vaikkapa seuraavalle katuvalolle ja kun kestät sen, pidennät matkaa aina hiukan. Juoksukunto muuten kasvaa todella nopeasti, kunhan vain jaksaa aloittaa. Huomaat varmasti eron jo toisella tai kolmannella kerralla.

Kuvat ja tuotteet Ellos

3. Kokeile jotain uutta ja sano itsellesi sen olevan hemmottelua...


Kokeilin yin-joogaa ensimmäisen kerran viime viikolla ja se_oli_ihanaa. Etenkin tällaisille ex-notkeille ihmisille tekee todella gutaa venytellä paikkoja auki kunnolla. Yin-jooga ei ole rehkimistä, vaan rentouttaa ihanasti ja tunnin jälkeen olo oli todella hyvä.

Lämpimät suosittelut etenkin enemmän treenaaville.

Joten: valitse jokin kiinnostava uutuus (tai vanhuus) ja heittäydy huviksesi. Se voi kannattaa.

4. Leiki, että auto on rikki


Jos kuljet paljon autolla, kuvittele että se on rikki ja mene kävellen tai pyörällä kaikki lyhyet matkat. Lyhyen matkan saat määritellä itse, minulle se on noin kaksi kilometriä.

5. Sosiaalista liikuntasi


Jos sinulla on tapana tavata ystäviäsi leffassa, menkää uimaan ja saunaan. Tai tehkää puolisosi kanssa pieni iltalenkki ennen kuin rojahdatte telkkarin eteen. Vauva nukkuu hyvät päiväunet vaunulenkin aikana ja työjuttujakin voi puida vaikkapa firman kuntosalilla.

Jos keksitte kivaa tekemistä yhdessä, liikkuminen on sivutuote ja tapahtuu huomaamatta.

+1 Älä aloita huomenna

Älä aloita huomenna, vaan tee jo tänään jotain aivan järjettömän pientä. Jotain, mitä et edes huomaa (vaikkapa ihan pikkiriikkinen lankutus mainoskatkolla). Koska pienistä jutuista kertyy isoja juttuja.
6 kommenttia:

 1. Nää oli tosi hyviä vinkkejä! Toimii totaalisesti, kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Nauroin kolmannelle kohdalle :D Mut se oikeesti toimii! Mulle tärkein vinkki on varmaan toi +1, koska tuppaan aina siirtämään kaiken huomiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee :D. No mutta hyvä että ainakin itse tiedostat sen? Se on jo enemmän kuin sata jänistä X).

   Poista
 3. Tosi hyvii vinkkei!:) sain paljon lisää potkua. Itsekkin teen aina tv:n ääressä, koska siinä niitä tekee hujauksessa :D Lisää tämmösii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kuules lisää tuli heti! Tuorein postaus aiheeta ruokavalio ja sen huijaaminen :D.

   http://www.rakkaudellahannele.fi/2015/03/51-huijaa-itsesi-syomaan-kevyemmin.html

   Poista