maanantai 16. maaliskuuta 2015

Hääpäivä

Aika moni siellä ruudun takana suunnittelee takuuvarmasti häitä, joten kerronpa muutaman sanasen meidän ihanasta päivästä, jota vietettiin 28.4.2012.

Huhtikuun loppu oli ihana aika viettää häitä! Alunperin olisimme halunneet juhlia toukokuussa, mutta Helsingissä juhlapaikat varataan todella aikaisin, joten jouduimme tyytymään huhtikuun loppuun. Onneksi ilma oli kuitenkin todella lämmin ja kaunis, eikä sisähäissä sillä nyt ole niin väliäkään :).

Kaikki kuvat: Tuukka Ervasti 

Hotellissa oli mukana kolme kaasoa ja tytärpuoli, joka oli silloin vielä ihan pikkutyttö – nyt hän on jo teini! Hänet piilotin yksityisyyssyistä, toivottavasti kestätte. 

Vihkiminen tapahtui Johanneksen kirkossa Helsingissä, bileitä vietettiin G18-salissa melko lähellä vihkimispaikkaa.

Jätimme muutamia juttuja juhlapäivälle, sillä pääsimme koristelemaan tilaa vasta aamulla (mikä oli kyllä aika ärsyttävää, koska aamu oli siten todella kiireinen hyvästä suunnittelusta huolimatta ja tästä onkin pakko antaa hieman noottia G18-väelle. Tilavuokra kun oli aika järkyttävä, kuten kaikissa Helsingin juhlapaikoissa ja kiireinen aamu vaikutti paljon juhlapäivän tunnelmaan – tämän olisi voinut järjestää talon puolesta jotenkin fiksummin). Juhlapaikalta suuntasin meikkiin ja Hotelli Katajannokkaan pukeutumaan ja rauhoittumaan.

Hotelli Katajannokalle annan puolestaan täydet kymmenen pistettä! Vietimme hääyön siellä ja meitä kohdeltiin kuin kuningasparia.


 G18-sali on todella kaunis, joten koristeluksi riitti vain muutama pieni juttu. Pöytiin väkersin hyvin simppelisti eleettömiä oksia, joihin tilasin Etsystä perhosia koristeeksi.

Voitte katsoa salin puolen kuvia täältä enemmän. 

Pöydissä koristeina oli pitkiä oksia, joihin kiinnitimme perhosia. 
Perhosia oli myös esimerkiksi kakkujen päällä, mikä oli mielestäni myös varsin onnistunut koristeluidea. Juustokakkubuffetista voisin tehdä vielä erikseen oman postauksensa, koska mielestäni se oli paitsi onnistunut, myös suht edullinen idea (eikä suinkaan vähiten siksi, että ihana äitini teki kaikki kakut <3). 

Esillä oli siis erilaisia juustokakkuja ja koristeina oli vain ja ainoastaan keväisiä freesioita maljakossa, perhosia ja nuo koivupölkyt, joiden päällä kakut olivat. Niitä haettiin ihan vain mökkikunnan naapurilta lainaan ja eivät maksaneet yhtikäs mitään. 

Kaiken kaikkiaan koristelut maksoivat siis vain noiden perhosten verran, plus sitten baariin tarkoitetut tavarat erikseen (sinne tilasin erilaisia baarijuttuja, kuten nimillämme varustettuja tulitikkuaskeja. Baaristakini voin tehdä vielä erillisen potauksen, jos hääaihe kiinnostaa?). Joka tapauksessa kekseliäisyydellä ja netin penkomisella pääsi todella pitkälle – muistaakseni koristelut kustansivat reippaasti alle 200 euroa. 


Ruoat tulivat Sweet Pepper -cateringista ja vaikka itse en maistanut oikein mitään koko juhlapäivänä (morsiamilta tuntuu katoavan ruokahalu & makuaisti aina jonnekin? :D), niin ruokakin sai paljon kehuja juhlaväeltä. 


Häävieraiden joukossa oli myös muuten maailman suloisin siskonpoikani, joka oli tuolloin saman ikäinen kuin Tukkis on nyt. Pojat ovat syntyneet samana päivänä, mutta eri vuosina. Aika hyvin olen saanut isosiskon kanssa tähdättyä nämä esikoispoikien syntymät ;).


Häävieraiden joukossa oli tietysti myös rakkaat lapsuudenystäväni, jotka olivat muuten näköjään pukeutuneet aika sävysävyyn haha :D. G18-sali oli siitä ihana että siellä saattoi kuvata missä vain, ei kerta kaikkiaan löytynyt rumaa paikkaa :D. Tämä on otettu kolmannessa kerroksessa, jonne oli järjestetty bändin taukotila muun muassa.


Bändinähän meillä oli bilebändi Gepardi, joka oli kyllä ihan huikea! Kannat kattoon vaan ja sillee. Itselleni oli tärkeää ruoan ja puvun lisäksi juhlapaikka, miehelle sen sijaan musiikki oli kaikki kaikessa. Panostimme siis näihin, mutta laitoimme vähemmän rahaa sitten niihin ei-niin-tärkeisiin juttuihin – tein esimerkiksi itse kimppuni, mikä olikin todella hyvä idea ja säästi monta sataa euroa.

Valokuvaajana meillä oli Tuukka Ervasti, joka on napannut luonnollisesti kaikki kuvat tähän postaukseen. Tuukalle annan enemmän pisteitä kuin täyden kympin, sillä hän oli täydellinen! Vaikka luontokin oli vasta heräämässä kukkaan ja jännitin etukäteen hääkuvien onnistumista, sai hän tallennettua todella näyttäviä otoksia. Juhlissa hän taas kyseli meidän toiveitamme, mutta tallensi myös paljon sellaista, mitä emme olisi hoksanneet pyytää – hyviä hetkiä ja kauniita muistoja. 

Jos siis kuvaaja on edelleen hakusessa, suosittelen lämpimästi Tuukkaa. 

Voi kun olisi ihanaa järjestää häät uudestaan... Suostuiskohan tuo siippa uusimaan valat heti näin kolmannen hääpäivän kunniaksi? ;D


2 kommenttia:

  1. Upea tuo teidän hääkuva! Molemmat postaukset kiinnostavat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selina! Ja laitanpa korvamerkin noihin postauksiin :).

      Poista