perjantai 13. maaliskuuta 2015

Salainen puutarha

Muistaako kukaan teistä F.H.Burnettin kirjoittamaa Salainen puutarha -lastenkirjaa? Rakastin, rakastin ja vielä kerran rakastin sitä lapsena ja erityisesti sitä kohtaa, kun salainen puutarha herää hellän huolenpidon ansiosta henkiin.

Vaikka meidän puutarha elelee todellakin ilman minkäänmoista huolenpitoa, täälläkin tapahtuu ihmeitä.

Omenapuun juurella kasvaa lumikelloja. Niin hentoja, mutta niin täynnä voimaa.Me kävimme Tukkiksen kanssa ihmettelemässä Luontoäidin upeaa taidonnäytettä, vaikka pikkumiesta taisi kiinnostaa enemmän nuo ympärillä rahisevat lehdet. Täytyy sanoa että en kaipaa tippaakaan kaupunkiasumista, en sitten yhtään – sen sijaan suunnittelen jo innolla kesäpuutarhaa ja selailen puutarhakuvastoja.

Hankintoja sille puolelle kyllä todella riittää aina ruohonleikkurista grilliin, puutarhakalusteisiin ja JUHLAVALOIHIN jotka on kyllä pakko saada (olen haaveillut puutarhajuhlavaloista about kymmenen vuotta, NYT on niiden aika ;D).


Blogiani vähemmän aikaa seuranneille tiedoksi että ostimme uuden kodin alkusyksystä ja sitä ennen olen koko aikuisikäni elellyt kerrostalossa. On siis sanomattakin selvää että olen ihan superinnoissani omasta tontista ja etenkin omena- ja kirsikkapuista, joita pihallamme kasvaa.

Toiveena on perustaa kasvimaakin johonkin päin tonttia. Meillä on onneksi tilaa 1 000 neliötä, mikä ei ole aivan selviö täällä Etelä-Suomessa, joten eiköhän se jonnekin mahdu. Pohjanmaalaisena naisena olen tottunut siihen että pihat ovat suuria ja "oma rauha" olikin yksi tärkeä kriteeri kotia etsiessämme. Tokihan meilläkin on naapurit, mutta silti meillä on suojaisaa aluetta riittämiin.

6 kommenttia:

 1. Mä taas rakastan kerrostaloasumista sen helppouden takia. En kestäisi sitä, että aina on joku asia kesken ja koti on ns. työmaa. Mutta näin me olemme erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no se on kyllä ihan mahtava puoli kerrostaloissa! Plus että ne ovat yleensä keskustassa, keskustaelämässä on ne omat hyvät puolensa myös (kuten esim. kahvilat ym.). Onneksi tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, niin jokainen saa valita omansa. :)

   Poista
 2. Niin meitä on moneen lähtöön :D Itse olen vähän kahtiajakautunut persoona tässä asiassa ;) Maalta kun olen myös kotoisin, niin oma piha ja perunamaa on aina ollut haaveissa!!! <3 Mutta nyt asuessani kerrostalossa, pidän juuri tuosta helppoudesta, ja perusluonteeltani kun olen todella laiska, niin tulisiko siitä omasta tuvasta ja perunamaasta todellakin sitten vain työleiri?! Mutta ei tämäkään mitään ihanuutta ole, kun mikään ei ole omaa (vaikka osake onkin) tai ainakaan siltä ei tunnu, ei piha eikä talokaan! :/

  t. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, joo mäkin täällä haaveilen siitä kasvimaasta, mutta kyllä mulla vähän takaraivossa kutittelee mielikuvat lapsuuden rikkaruohokitkentäsessioista (äiti pakotti :D). Toisaalta jos on esim. hyvä kuunteluohjelma saatavilla, niin sitähän tekee ihan ilokseen vähän samalla tavalla kuin vaikkapa silittämistä.

   Aika näyttää miten hyvin meillä jaksetaan hoitaa puutarhaa, nyt ollaan ainakin ihan intoa täynnä :D.

   Poista
 3. Hei Hannele

  Pakko nyt kommentoida ensimmäistä kertaa, vaikka blogiasi olen kyllä seurannut aika alkutaipaleelta lähtien! Me asumme myös väliaikaisesti täällä lähellä metroasemaa ja saaristoa. Itseasiassa vielä samassa talossa! Kohta on kuitenkin aika pakata taas muuttolaatikot kun tila alkaa täälläkin käymään vähiin meille kolmelle. Upeasti olet kehittänyt blogiasi ja näin aloittelevana bloggaajana toivon myös pääseväni samalle tasolle vielä jonain päivänä. Aurinkoista viikonloppua! :)

  http://simplynathalie.blogspot.fi/

  ~Nathalie~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nathalie! :) Kävin kuules kurkkaamassa blogiasi ja se oli tosi kiinnostava, liityin lukijaksikin. Ja kiva että kommentoit, on aina mukava kurkistella sinne ruudun toiselle puolelle ja nähdä vähän kuka juttujani seuraa.

   Se talo on kyllä oikein mainio paikka asua! Etenkin kun siinä on meri heti vieressä, oli tosi kaunista kesällä ja varmasti talvellakin? Mehän asuttiin siellä vain muutama kuukausi, tsemppiä teillekin muuttoon :).

   Poista