perjantai 12. kesäkuuta 2015

5+1 vinkkiä alennusmyynteihin

Alennusmyynnit ovat täällä! Itse harkitsen vakaasti kaupoista pois pysyttelyä, sillä tällä hetkellä kotimme muutokset nielevät kaikki ylimääräiset rahat. Vaatekaapistani puuttuu muutamia juttuja, joita tosin saatan käydä selailemassa.

Ajattelin kirjoittaa teille muillekin muutaman vinkin alennusmyynteihin, sillä on täysin mahdollista pysytellä oman kukkaronsa herrana ja samalla tehdä hyviä ostoksia.

1. Tiedä mitä olet hakemassa


Tärkeintä on tietenkin tehdä lista siitä, mitä tarvitsee, eikä lähteä suinpäin kauppoihin pläräämään läpi kaikkea mahdollista. Näin tulet vain ostaneeksi puolet kaupasta ja löydät itsesi ihmettelemästä, miten tässä nyt taas kävi näin.

Siksi tärkeintä on hoitaa listalta pois kohta 2.

marmorikuvioitu paita // laukku // bleiseri

2. Vaatekaapin läpikäynti


Aivan ensiksi avaa vaatekaappisi ovet ja järjestä se uuteen uskoon. Laita syrjään ne vaatteet, joita et ole käyttänyt vuoteen ja tee oma pino suosikkivaatteillesi – niille, joita käytät aina ja aina uudestaan. Suosikkivaatteita voi usein sanoa myös perusvaatteiksi, koska mitä todennäköisimmin ne ovat päätyneet suosikkilistallesi kahdesta syystä:

a) Ne näyttävät aina hyvältä ylläsi
b) Ne käyvät yhteen lähes kaiken kanssa

Perusvaatteiksi luetaan useinesimerkiksi farkut, valkoinen kauluspaita ja neuletakki, mutta perusvaate voi vaikka tuulipuku, jos käytät sitä jatkuvasti. Ranskalaisen vaatekaapin oppien mukaisesti vaatekaapin perusvaatevalikoimasta huolehditaan kunnolla ja sen jälkeen siirrytään hankkimaan vain 4–5 vaatetta tai asustetta per sesonki, mikäli tarpeellista. Näillä sesonkituotteilla tyyliä saa kivasti päivitettyä aina välillä ilman, että tulee käyttäneeksi liikaa rahaa.

Luku voi tietysti tuntua suurelta määrältä vaatteita joistain, mutta me himoshoppaajat tiedämme, että luku on aika pieni (alusvaatteita ym. ei muuten lasketa).

Olen tehnyt aikoinaan postauksen ranskalaisesta vaatekaapista ja se löytyy täältä.

bleiseri // mekko // laukku // hattu

3. Määrittele budjettisi


Tämä on itsestäänselvyys, mutta silti se menee monella ihan metsään. Selvitä paljonko voit ihan oikeasti käyttää rahaa, äläkä tuhlaa enempää. Piste. Tuplapiste.

Ihan tuhottoman hankala kohta, tiedetään! Mutta kiität itseäsi vähintään kuukauden päästä, kun talous on reilassa.

4.  Tee itsellesi ostoslista


Tee ostoslista vaatteista, joita tarvitset ja ota se mukaasi kauppaan. Näin pidät etsimäsi asiat kirkkaana mielessäsi, etkä palaa kotiin miljoonannen bikiniparin ja epäkäytännöllisten kesäkenkien kanssa.


laukku // koru // hame // housut

5. Saako ostoksesi palauttaa?


Tiedän – alennusmyyntien ideaan kuuluukin tehdä löytöjä ja ihastua juttuihin, joita ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi. Jos päädyt tekemään ns. heräteostoksia, kysy kaupanteon yhteydessä saako tuotteen palauttaa.

Yleensä itse ostan ne asiat, joita en saa mielestäni – tämä on osoittautunut mahdottoman hyväksi niksiksi. Koska alennusmyynneissä tähän ei ole mahdollisuutta (sillä muuten joku tuhannen roisto tulee ja ostaa löytösi HETI), kannattaa ostoksen kuitti säilyttää ja pohtia ainakin sen yhden päivän ajan, onko tämä jotain mitä oikeasti haluan ja tarvitsen. Kannattaa myös sovittaa vaatteita heti kun pääset kotiin, sillä kaikkihan me tiedämme mikä kummallinen mutaatio ihmiseen iskee heti kotiovella – vaate ei enää näytäkään häikäisevältä, kun sitä katsoo kotipeilistä. Siksi meillä on niitä käyttämättömiä vaatteita kaapit täynnä.


+1 Järjestäkää omat alet

Kohdassa kaksi hylkäät kaikki käyttämättä jääneet vaatteet, mutta toisen roska on toisen aarre, vai mitä? Sen sijaan että kiikutat kaikki ylijäämät kirpputorille, pyydä kaverit kylään ja käykää toistenne vanhat valikoimat läpi. Saat uusia vaatteista, etkä tule käyttäneeksi senttiäkään. Nerokas muija.


4 kommenttia:

 1. Olipas hyvä ja järkeviä vinkkejä, KIITOS! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Kiva että koit ne hyödyllisiksi 😋

   Poista
 2. Huiput vinkit Hane! Mulla toimii shoppaillessa sellainen temppu, että kun löydän jonkun pakkosaadaheti-vaatteen, lausun mielessäni mantran "jos se on mulle tarkoitettu, se tulee alennuksessa vastaan", jätän ostamatta. Erittäin suurella todennäköisyydellä vaate on odottamassa jonkin ajan kuluttua mua alerekissä punaisen lapun kera :) Toimii ihan älyttömän usein! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Mulla taas käy just päinvastoin (ainaki niiden kertojen osalta, kun on tullut testattua). Ehkä siksi totaalirakastumisen osalta jätän sen odottelun korkeintaan pariin päivään. 😆

   Poista