perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kayla Itsines BBG – neljäs viikko käyntiin!

Aloitin eilen Kayla Itsines BBG -ohjelman neljännen pre-training-viikon. Muutama päivä on mennyt lörtsäillessä (jonka aikana söin muuten paketillisen keksejä *hupsista*), mutta nyt olen taas ruodussa.

Tuloksia on syntynyt lörtsäilystä huolimatta omasta mielestäni erittäin hyvin, joten ajattelin kertoilla vähän fiiliksiä ja muutoksia. Varsinaisia muutoskuvia ei ole tulossa, sori vaan tyttäret, koska a) en halua jakaa itsestäni alastonkuvia täällä blogin puolella ja b) en etenkään sellaisia, jotka sopivat paremmin luontodokkariin kuin julkiseen levitykseen jos ymmärrätte yskän köhköh

Kaylan Instagram-tili on älyttömän suosittu eikä syyttä – muutoskuvat ja treeni-ideat ovat todella inspiroivia! Kuva: Kayla Itsines Instagram
Muutoksista voitte lukua enemmän tuolta postauksen lopusta, aloitetaan kuitenkin nyt ensin sillä tarvittavalla työllä: treenit ovat edelleen päivästä riippuen todella raskaita. Eilen melkein oksensin, koska onnistuin kehittämään jonkinlaisen apinanraivon ja vedin ihan hurjalla tsempillä treenin loppuun :D. Tietystihän olisi voinut jättää suuremman tauon ruokailun ja treenin väliin, sekä kuunnella kroppaansa ja ottaa vähän iisimmin, mutta nyt meni näin.

Välillä treenit ovat siis todella raskaita, välillä taas suht helppoja, vaikka hiki kyllä lentää aina niin että korvisssa soi. Fiilis riippuu siis aika paljon myös päivästä, ehkä jopa enemmän kuin treenin vaikeutumisesta.

Kuva: Kayla Itsines
Ruokavalio on arjessa pysynyt hyvin, tosin käytän ihan omaa versiotani, joka tosin on suht samanlainen kuin Kaylan kirjassa. Jos haluaisin noudattaa tiukasti Kaylan vinkkejä, saisi ruokakauppaan laittaa varmaankin kolminkertaisen summan nykyiseen verrattuna, koska eri päivinä syödään aivan eri asioita. Itse saatan hyvin vetää vaikkapa puuroa viikon verran aamupalaksi, sen jälkeen siirtyä johonkin toiseen juttuun. Ruokavaliokirjasta saa kuitenkin aivan loistavia vinkkejä ja ideoita ruokapöytään – on kiva nähdä että Kaylakin syö välillä vaikkapa juustoa ja jauhelihapihviä. Terveellinen kun ei tosiaankaan tarkoita pelkkää vihersalaattia ja hedelmiä, koska keho tarvitsee rakennuspalikoita monipuolisesti. Pääpaino tietysti on hevi-osaston tarjonnalla, minkä lisäksi on tärkeää syödä pieniä aterioita monta kertaa päivässä. Itse syön aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan – just niin kuin koulussa on opetettu joskus sata vuotta sitten. 

Ja niin niitä muutoksia? Vaikka olenkin repsahtanut muutaman kerran ja herkutellut ainakin sen kerran viikossa, on makkaran kohdalta lähtenyt kolmessa viikossa hurjat viisi senttiä sitä itseään! Vyötäröstä, joka minulla on aika reippaasti navan yläpuolella, on lähtenyt 2,5 senttiä. Eilen sain vedettyä sovituskopissa yhtä kokoa pienemmät housut jalkaan, minkä lisäksi vaatteet sujahtavat päälle huomattavasti helpommin kuin kolme viikkoa sitten. Lisäksi peppu on hieman pystympi (ihmettelen edelleen mihin se hävisi raskauden aikana) ja olemus vähän kiinteämpi. 

Painoa lähti aluksi kilo, mutta nyt vaakalukema on noussut takaisin siihen missä se on ollutkin. Sentit ovat kuitenkin ehdottomasti tärkeämpiä kuin yksikään vaakalukema, sillä ne kertovat kehon muutoksista ja koostumuksesta – tarkoituksenani on timmiytyä, ei niinkään pudottaa painoa, vaikka minulla onkin muutama ylimääräinen kilo kertynyt nuoruusvuosien jälkeen.  

Muutoksia näkyy myös peilissä. Kaylan hokeman mukaan neljän viikon treenin jälkeen huomaat itse muutoksen, kahdeksan viikon jälkeen se näkyy myös muille – enpä malta odottaa, missä ollaan kuukauden päästä! Ehkä jopa siinä kuuluisassa rantakunnossa?

Kaylan ilmaisen treeniviikon saat ladattua hänen sivuiltaan. Kehotan tekemään tuon ilmaisviikon ainakin kahdesti peräkkäin, niin saat hieman tuntumaa hommaan. Varsinaiset ohjelmat ovat e-kirjoja, jotka voi ostaa Kayla Itsinesin nettisivuilta.

Kaylan ohjelmasta kerron enemmän tässä postauksessa, jos aihe kiinnostaa :). 

12 kommenttia:

  1. Yritin ladata tuon ilmaisen treeniviikon muttei onnistu? Tai en ymmärrä jotain :D Kiinnostaa kyllä tosi paljon, kävin katsomassa kaikki nuo motivaatiokuvatkin. Itse kun olen tällainen laiska sokerihiiri-sohvaperuna niin pitäisi todellakin saada tehtyä jotain. Minulle treenin on oltava lyhyttä, tehokasta, motivoivaa ja hauskaa. Salilla en viihdy yhtään kun inhoan muiden arvostelevia katseita. Kun nyt olet tuota kokeillut niin luuletkos että tällainen laiskimuskin saisi noita treenejä tehtyä? Ja mikä tuossa on parasta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti! Treenin aikana kannattaa ajatella, että se kestää vain puoli tuntia ja seitsemän minuuttia kerrallaan – kyllähän jo kaksikin seitsemänminuuttista on parempi kuin ei mitään? :) Tsemppaan itseäni kesken treenin, jotta jaksan vetää sen loppuun ja ihan mahtava fiilis, kun on saanut treenin tehtyä. Kyllä se sullakin menee kuule tsempillä!

      Tuo treeniviikon lataaminen toimii niin että linkki lähetetään sulle sähköpostiin – missä kohtaa sulla ei onnistunut? Katsoithan myös roskapostiin, välillä mainoksilta vaikuttavat jutut voi mennä sinne :).

      Tsemppiä! Pystyt tähän ihan varmasti :). Ja Kaylan mukaan ruokailu on 80 prossaa, treeni 20 prossaa (vaikka itse kyllä väittäisin treenillä olevan huomattavasti suurempi osuus ainakin meikäläisen timmiytymisessä). Jos sulle maistuu makea tosi hyvin, niin kannattaa yrittää olla ainakin jonkin aikaa ihan ilman mitään herkkuja, jotta pääset vierottumaan sokerista. Itse olen kyllä repsahdellut välillä pahastikin, mutta pääasia että menee 90 prosenttisesti hyvin.

      Poista
    2. Hahaa onnistui! Sillä spostilla vain kesti hetken tulla :) Ihan mielenkiinnosta, tuossa treenissä käytetään aika paljon treenipenkkiä. Niin mitä olet keksinyt käyttää sen sijasta? Mallailen täällä sohvapöytää ja tuoleja, en vain tiedä mitkä kestää kiipeämistä :D

      Toivotaan että treeni tuottaa tulosta ja saisi motivaatiota jatkaa ja vaikka tilata tuon maksullisen. Ruokavalio on onneksi kunnossa, makeaa tosin on pakko ruveta rajoittamaan.

      Poista
    3. Jee huippua, tästä se lähtee! :) Teen treenit pääasiassa ulkona, joten olen käyttänyt ihan vain meidän portaita ja terassia apurina.

      Poista
  2. Wow mitä tuloksia :). Höh; oisit ottanu ennen-jälkeen kuvat vaikka toppi päällä :). Tai ota ainaki itelle kuvat,niistä on kiva ettii motivaatiota sit myöhemmin :). Ja nams keksejä,miulleki on iha iisii vetää paketti kerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheee, otin siis itselleni kuvia, mutta ei niitä todellakaan kehtaa näyttää kenellekään :D. Plus olen about alasti.

      Mä olen kuule aina ihmetellyt naisia, jotka muka jonkun yhden kakkupalan jälkeen on ihan ähkyssä. SE ON HUIJAUSTA, kuka tahansa nainen pystyy tuosta vaan vetäisemään vähintään neljä palaa, eikä tunnu vielä missään.

      Poista
  3. Moikka!
    Haluaisin myös alkaa noudattaa kaylaa mutta en tajua miten treeni muodostuu (montako toistoa ja mitä minäkin päivänä treenataan jne?) kaipaan vinkkejä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Eli kun tilaat ohjelman Kaylan nettisivuilta, niin siinä kerrotaan kyllä mitä tehdään ja miten, mutta käytännössä treeni koostuu aina kahdesta eri ohjelmasta per treenikerta. Kaylan nettikirjassa on aina kuvien kanssa kerrottu yhdelle treenikerralle kaksi neljän liikkeen sarjaa, joita tehdään aina seitsemän minuuttia kerrallaan – ensin 7 minuuttia sarjaa 1, sen jälkeen puolen minuutin–minuutin tauko ja sen jälkeen 7 minuuttia sarjaa 2. Sitten taas uudestaan sarja 1, tauko ja perään sarja 2. Ja sitten valmis!

      Suosittelen lämpimästi tilaamaan ainakin tuon treenikirjan ja sen ohella noudattamaan perusterveellistä ruokavaliota (viisi ateriaa per päivä, suht pienet annoskoot mutta ihan oikeaa ruokaa + paljon hevi-osastoa).

      Poista
  4. Ai kun itsekin sais taas aikaiseksi muutakin liikuntaa kun vaunulenkkejä. Salikorttia ja kahvakuulaa löytyy, mutta ei sitä kuuluisaa motivaatiota... Nyt kun on vielä vauvavuoden jälkeen töitäkin aloitellut, niin aikaa onkin yhtäkkiä tosi vähän iltaisin. Vaikka tekosyyhän sekin vaan on -jos vaikka tästä koneelta nousisi niin olisi puoli tuntia lisää aikaa elämässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta ei aina kaikkea tarvi jaksaa <3. Teet sitten kun motivaatiota löytyy! Jos sitä muuten haluat ihan etsiskellä, niin kehotan tutustumaan noihin Kaylan muutoskuviin, on ihan huikeita!

      Poista
  5. Mikä juttu se on että peppu häviää raskauden aikana? :D Oon miettinyt monesti, heh! Mut ihanaa että olet innostunut ja saanut tuloksia tästä, tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tajua minäkään, mutta johonkin se on häipynyt! :D Kohta se ehkä tulee takaisin, toivottavasti...

      Poista