tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vauvanhoitopyyhkeillä eroon näpyistä?

Ihoni on alkanut elää jälleen omaa elämäänsä. Alkukeväästä kävin Hydrafacial-hoidossa, jonka jälkeen sain testiin Swiss Cliniciltä Skin Renewal -paketin. Tämän käsittelyn jälkeen kasvoni olivat huippukunnossa entiseen verrattuna, mutta heti Skin Renewal -paketissa olleen voiteen loputtua ongelmat alkoivat uudelleen (ja kyllä, olen tilannut jo uuden putelin samaa ainetta – saa nähdä auttaako sama juttu tällä kertaa).


Vielä noin viikko sitten ihoni voi todella huonosti, poskeni olivat aivan rutikuivat, kipeät ja rosoiset. Etenkin treenin jälkeen iho kutisi pahasti juuri poskista ja siksi ajattelin ongelman johtuvan alkavasta allergiakaudesta, johon nappailin allergialääkettä. 

Ongelmaa googlatessani löysin kuitenkin yllättävän ehdotuksen – vauvojen kosteuspyyhkeet. Jollakulla netin ihmeellisessä maailmassa oli sama ongelma (akne ja ärtynyt iho) ja häntä oli vanha kosmetologitäti neuvonut välttämään vesipesua ja pyyhkimään iltaisin ihon ihan vain vauvanhoitopyyhkeillä. Lisäksi rouva oli käskenyt käyttämään mahdollisimman yksinkertaista ihovoidetta, eli lyhyen inci-listan omaavaa kosteuttajaa. Itse olen käyttänyt nyt manteliöljyä. 



Tarkoituksena on myös välttää meikkiä ja iho pyyhitään kosteuspyyhkeellä vain iltaisin – ei mitään turhia aamupesuja ja pusuja, vaan mahdollisimman kevyttä hoitoa (lähes täydellinen hoitamattomuus olisi kai se paras vaihtoehto). 

Suihkun ja saunan jälkeen kasvot pyyhitään myös pyllypyyhkeellä, koska se vaikuttaa ihon ph-tasapainoon. 


Ja mitä tapahtui? Viikossa poskeni ovat "parantuneet", iho ei kutise ja näppylöitäkin on vähemmän. Pitkän kirkkaan ihokauden jälkeen kasvoilleni on nimittäin tullut jälleen tukkeumia, mutta nyt elämä niiden kanssa näyttäisi helpottavan (koputan puuta, vaikka tuota meidän omppupuuta kopkop).

Onkohan tämä nyt ihan vain sattumaa, vai voisiko tässä veden välttelyssä ja vähässä hoitamisessa olla perää? Toisaalta miehillähän on todella harvoin kunnon iho-ongelmia (tai siltä ainakin tuntuu).

Onko teillä muilla ollut samanlaisia kokemuksia vauvanhoitopyyhkeistä?

Ps. Huomaatteko muuten, kotimme entisiltä asukkailta on jäänyt omenapuihin loistavia kiipeilyremmejä...  En ole vielä testannut, pitäiskö mennä heti? ;)
Pps. Swiss Clinicin setistä on tulossa postausta lähiaikoina, muistaakseni se kiinnosti monia?

6 kommenttia:

  1. Ootko käyttäny ihan vauvoille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä vai garnierin tms. Onko tuloksia haluttaessa väliä kumpaa käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! :) Olen käyttänyt ihan vain vaavin pyllypyyhkeitä, merkkikin taitaa olla laatua Rainbow tmvs. :D

      Poista
  2. Hei kiitti vinkistä. Odottelen kesän myötä kukkivaa ihoa. Minulla on herkkä mutta epäpuhdas iho, joten sen hoito ei ole aina helppoa! Tämä menee kokeiluun ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :)

      Mun ihoni reagoi TOSI KIVASTI JA SILLEEN eilen johonkin ihan ihmejuttuun, olen toivoton. Nyt otan ja varaan ajan ihotautilääkärille, saa ainakin kerralla selvyyden tähän pärstään.

      Poista
  3. Pakko kommentoida, kun asia on ajankohtainen ollut omallakin kohdalla.
    Vesi on pahin vihollinen huonolle iholle. Vauvapyyhkeet ajavat varmaan saman asian kuin hyvä kasvovesikin; palauttaa ihon tasapainon vesipesun jälkeen. Oma ihoni on parantunut huomattavasti nyt kun olen putsannut ihon kunnolla, pyyhkinyt ylimääräisen putsarin paperiin ja suurkuluttanut kasvovettä eli välttellyt veden kanssa lutraamista! Suihkun jälkeenkin heti vaan kasvovettä naamaan, niin ihon tasapaino palautuu. Ja tuotteiden kannattaa olla mahdollisimman puhtaita ja yksinkertaisia, ei mitään pitää inci-listaa siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama vaikutushan sillä. Kiva että olet löytänyt homman, joka ihollesi toimii! Omat kasvoni ovat tosiaan onneksi myös paremmassa kunnossa, mutta näpyt vaivaavat vielä buu.

      Poista