maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua -kampanja

Olen selvinnyt jostain syystä hyvin vähällä kiusanteolla blogimaailmassa, mutta muiden blogeja lueskellessa törmään usein aivan järkyttävään kommentointiin. Osa ihmisistä kuvittelee voivansa sanoa mitä tahansa netissä ja etenkin bloggaajat ovat vapaata riistaa.Ilkeilijät perustelevat kommentointiaan yleensä sanavapaudella ja blogin pitämisen vapaaehtoisuudella, "Miksi perustaa blogi, jos ei kestä kriittistä palautetta". Kriittinen palaute on kuitenkin aivan eri asia kuin esimerkiksi bloggaajan tai tämän lähipiirin henkilökohtaisten ominaisuuksien mollaaminen – esimerkiksi ulkonäön arvostelu ei valitettavasti kuulu sananvapauden piiriin, vaikka anonyymit nettivihaajat kuinka niin haluaisivat. 

Onnekseni blogini lukijat ovat aivan älyttömän fiksuja ja ihania! Jos nyt kuitenkin sattuu että kampanjateksti osuu myös ilkeilijöiden silmiin, toivoisin teidän miettivän mitä ilkeillä kommenteillanne saavutatte – vaikka bloggaajan mielen pahoittaminen toisi sinulle hetkeksi hyvää mieltä, tulet pilanneeksi sillä oman elämäsi. Haluatko olla ihminen, joka roikkuu päivät pitkät netissä haukkuen toisia, vai pitäisikö kuitenkin keskittyä siihen oman onnellisuuden lisäämiseen? Negatiivisuus kun luo ympärilleen vain negatiivisuutta, eikä ilkeily loppupeleissä taida saada sinua yhtään onnellisemmaksi?

Nettivihaajia kohtaan tunnen itse lähinnä sääliä, sillä onnellinen ja itseensä tyytyväinen ihminen ei todellakaan harrasta tuollaista vapaaehtoisesti. 

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  -  Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

1 kommentti:

  1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :)

    Negatiivisuus tosiaan lisää negatiivisuutta ja samoin positiivisuus positiivisuutta. Jos kaikki muut käyttäytyvät asiallisesti, niin en mä ainakaan kehtaisi olla ainoa, joka rettelöi ja haukkuu toisia. :)

    VastaaPoista