keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Äiti, leikitään!

Arvatkaapas kuka on oppinut kunnolla leikkimään? Ja nauramaan? Ja kertomaan vitsejä? Mieletöntä nähdä, miten uinuvasta toukasta muodostuu menevä pikkupoika, joka rakastaa pyörimistä, kaiken maailman näppäimiä (etenkin puhelimet ja kaukosäätimet varokaas vaan), ilmapalloja ja paljetteja.


Perinteiset lelut eivät pahemmin tunnu innostavan, paitsi jos joku on mukana leikkimässä. Kaikki rapiseva on suurinta herkkua, postit ja muovipussit saavat kyytiä, jos sattuvat jäämään lattialle. Vaikka minityyppi ei vielä kunnolla ryömi, pääsee hän yllättävän vikkelästi paikasta toiseen ja meidän on hiljalleen opeteltava nostamaan kaikki vähänkään vaarallinen pikkusormien ulottumattomiin.

Leikkimisen lisäksi naurattaa koko ajan. Eilen illalla yritin imettää, mutta ilmeisesti Tukkiksella ei ollut nälkä, koska syömisen sijaan oli kiva laittaa suu ammolleen ja puhaltaa tissiin. Ja nauraa päälle. Eipä ois arvannut, että 6 kuukauden ikäisenä osaa muka tuollaistakin.


Leikkitaitojen löytyminen antaa varmasti ideoita Joulupukillekin. Yksi suurimpia ihastuksia oli tuo mummulassa ollut Angry Birds -ilmapallo, joten sellainen voisi olla kiva leikkikaveri jouluaattona. Sitten kuitenkin äiti toivoo hieman pysyvämpiä leluja, mutta mitäs ne voisivat olla, kun jännintä ovat tosiaan ne paperit ja elektroniikka, kuten äidin puhelin.


Yritimme harhauttaa tyyppiä ostamalla hänelle ihan oman puhelimen – Fischer Pricen 6 kuukauden ikäisille tarkoitetun mölytoosan, mutta eipä mene läpi. Tukkis tahtoo ilmeisesti oman iPhonen ;).Miten te olette lahjoneet 6 kuukauden ikäisiä pikkutyyppejänne ja ovatko olleet onnistuneita lahjoja? Suosituksita tai ideoita? Varmaa ainakin on että käärepaperia pitää olla PALJON.


4 kommenttia:

 1. Hihi, hyvä että muillakin on tekniikan ihmelapsia :) meidän poitsun (ensi viikolla 6 kk) lempilelu on läppäri ja mun puhelin. Mekin ajateltiin toivoa joulupukilta tuollaisen leikkipuhelimen, toivottavasti menee läpi ;)

  www.strongmamy.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se feikkipuhelin ei ole lähellekään niin jännä kuin äidin tai isän versio – tietokoneesta puhumattakaan! :D

   Poista
 2. Ei oo tosi tuota tukkaa, äääk!! Sähän joudut viemään poikaa kohta parturiin?? :D Ihana!
  Meillä kanssa kivointa on kaikki kielletyt aikuisten jutut. Kai ne nyt kiinnostaa kun iskä ja äiti on puhelimet ja kaukosäätimet kädessä jatkuvasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta näin sun kommentin! Joo tukkaa on vaikka muille jakaa, tänään leikkasin ensimmäisen kerran lyhyemmäksi takatukkaa, kun se oli jo aika hurjan näköinen :D. Ja iPhone, televisio, kaukosäätimet, tietokoneet ja etenkin siskon iPad – vitsit miten huippuja juttuja! Saapa nähdä millainen tekniikkariippuvuus pojalle kehittyy :/.

   Poista