sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Aineissa

Chia-siemenet – onkohan ne kuulkaas ihan laillista kamaa? Meinaa vaikka sainkin nukuttua historiallisen hyvin viime yönä, niin silti väsytti aamulla. Huitaisin smoothien naamariin ja siitä lähtikin sitten sellainen meno, että oksat pois.

Olen ihan oikeasti siivonnut aamukymmenestä iltakasiin ja jossain vaiheessa löysin itseni hinkkaamassa hammasharjalla alakerran laattalattiaa, eikä ole edes vehje kasvanut otsaan missään vaiheessa?

Good stuff, good stuff...

Tukkiksen syntymävuoden koriste nro. 2
Yleensähän meillä mennään tiukasti perinteen mukaan, eli ensin siivous ja sitten koristeet, mutta tänä vuonna taisimme tehdä väärin päin. Tosin okei –  tein pientä pintasiivousta ennen kuusen tuontia, koska onhan se nyt pyhäinhäväistys tuoda likaiseen kotiin joulukoristeita, mutta se todellinen puunaus jäi tekemättä.

Koristelimme kuusen toissapäivänä (olihan se silloin? Muisti ei muista) ja yllätyksekseni siihen tuli kuin tulikin punaista! Törmäsin nimittäin Muumi-kaupassa vuoden 2012 joulupalloihin ja hintaa oli enää vain kaksi euroa. Menimme miehen kanssa silloin naimisiin, joten pitihän se ostaa muistomerkiksi näin jälkikäteen. Ja kuka muka laittaa vain yhden punaisen pallon kuuseen? No en minä ainakaan.

Lisäksi ostin Tukkikselle hänen syntymävuotensa Muumi-pallon, joka on tietysti Toven juhlavuosi. Sitä ennen olin jo hankkinut hänelle jo oman muistokoristeen, mutta Muumi oli sen verran hienompi, että ehkä kivalla pojalla voi olla kaksi koristetta ;).


Toissapäivänä keitimme myös ensimmäiset joulupuurot (ja poltimme sen muuten myös vähän pohjaan, hehhee – pahuksen maito). On se vaan niin hyvää! Miksihän sitä ei tule koskaan keiteltyä muutoin kuin jouluna?


Lahjojakin olemme väkertäneet ja kuulkaas nyt tiedän, mitä miehet antavat toisilleen joululahjaksi – nimittäin kaljaa! Hienostellen sanottuna erikoisolutta. Mun rakkaani oli ostanut muutamalle kaverilleen pienen jouluyllätyksen ja koristelimme niitä sitten teeman mukaisesti (lue: nainen väkersi ja mies oli tyytyväinen).

Hauska idea ja taatusti kamuille mieleen, vai mitä?


Eli nyt on siis siivottu ja suurin osa koristeista on paikallaan. Todellakin olen ansainnut tällä riehumisella villasukkani ja konvehtini.

Mites siellä sujuu joulutouhut? Ja onko kukaan muu kokenut moista energisyyttä chian avulla, mitäsmitäs tää on? Kotiäidin salainen ase? ;D

10 kommenttia:

 1. Haha, ihana :D Nauraa hörähtelin moneen kertaan tätä lukiessa. Joulusiivous on tekemättä. Taidan kokeilla noita siemeniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä! Tosin eivät tepsi ilman jonkinmoisia yöunia ;D.

   Poista
 2. Munki pitäis varmaan hakea noita siemeniä, sillä tä koti todella kaipais kunnon joulupuunauksen :D haha!

  t.Korinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! Kohta myydään varmaan hyllyt tyhjäksi, ku mammat vähän "siivoilee".

   Poista
 3. Joulusiivous... se meni täällä kans ihan väärinpäin. Töiden jälkeen saunaan rentoutumaan, jonka jälkeen tehohoito tukkaan ja saunan sekä kylppärin pesu. Oon järjestelly huone kerrallaan joka laatikon ja kaapin ja siinä samassa väkerrelly kaikkea turhaa. Tein itelleni mm. askartelulaatikon. Justjust. Niin onhan se tosiaan kello neljä aamuyöllä,joten päätin nyt lopettaa. Huomenna alkaa yövuorot, joten kätevästi tää rytmi tälleenkin vaihtuu. Huomenna jatkukoot, sillä ne olennaisimmat eli imurointi ja luutuaminen on vielä tekemättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sullahan on mennyt just täydellisesti! Taidetaan kumpikin olla Pirren perillisiä, pakko siivota kunnolla vaikka silmäpussit ois tisseissä :D.

   Poista
 4. Hei mäkin tein tänä vuonna väärinpäin eli laitoin ensin joulukoristeet ja sitten vasta siivosin :D Muttakun koristeet oli pakko saada eikä siivousta ollut vielä kerinnyt tehdä! Mä tein joulusiivouksen jo viikko sitten, mutta nyt täällä näyttää jo siltä, että pakko varmaan siivota uudelleen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täälläkin katselen ympärilleni, että mitäs oikein tapahtui... :D Noh. Eipähän ainakaan ole kakkaista, on vaan vähän sekaista ja rentoa ;)

   Poista
 5. Oo mitä taikasiemeniä, on varmaan kokeiltava? :D Meillä ei tehdä sen kummempaa joulusiivousta, siivotaan kun ehditään (jos ehditään ;)). Tosin koti on siivouksen jälkeen heti mullin mallin, että siivous turhauttaa.. Mutta joulukoristeet on jo paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä on kans kaikki jo ihan sekaisin! :D Mutta nou hätä, ei se ole niin justiinsa.

   Poista