torstai 4. joulukuuta 2014

Hiukset raskauden ja imetyksen aikana

Raskausaikana olin täysin valmistautunut siihen että hiukset pitäisi leikata äidiksi tulon jälkeen lyhyeksi. Olen aina ihmetellyt miksi niin moni leikkaa hiuksensa, mutta nyt ymmärrän sen olevan suoraan yhteydessä hiusten lähtöön ja huonoon kuntoon – raskaus ja imetys kun voivat vaikuttaa rajustikin kutreihin. Kampaajani kertoi esimerkiksi kaljuista läikistä ja hiusmäärän puolittumisesta – huh.

Sain kuitenkin yllättyä positiivisesti, kun hiukseni paksunivat entisestään ja pituuttakin tuli reippaasti lisää. Raskaus ei siis välttämättä ole tukkatuomio.Nappasin muutaman foton päästäni ennen kuin suuntasin kampaajalle, koska ajattelin hiusten muuttuvan aikaisemmasta. Totuus on kuitenkin se, että meikkiksen tukkatyyli on niin vakiintunut, että varmaan Helvetti jäätyy ennen kuin mun pääni muuttuu sen radikaalimmin. Okei, kerran leikkasin polkkatukan ja se oli kyllä huippu, mutta sitten kun se alkoi kasvaa kaipasin todella paljon "omia" hiuksiani. Ette usko mitä kitinää asia aiheutti :D.

Eli siis ihan samanlaiset hiukset kuin ennenkin, mutta ehkä kymmenen senttiä lyhyemmät. Kyllä mää vaan olen niin spontaani muija ettei mitään rajaa.


Raskausaikana hiukseni siis kasvoivat vauhdilla, enkä ole todellakaan huomannut minkäänlaista runsaampaa tukkasatoa imetyksenkään aikana (vaikka näin monesta suunnasta peloteltiin). Kaiken kukkuraksi kampaajani kertoi että hiuksiani on tullut lisää (?) osoitellen 10-senttisiä haivenia jakauksen kohdalta.

Mielestäni myös hiuslaatuni on muuttunut hieman karheammaksi, mikä voi olla ihan vain shampoovaihdoksen ansiota. Hiuksenihan ovat todella sileät ja menevät helposti lättänään. Kampaajankin mukaan niitä pitäisi hieman vahingoittaa, jotta niiden laittaminen olisi helpompaa. Nyt tuntuu että yksi hius on tukevampaa laatua, mikä voi tosiaan olla myös sen shampoon ansiota – vaihdoin aikaisemman shampooni Doven uuteen Oxygen-shampooseen, jossa on kyllä hinta-laatu-suhde todella kohdallaan.


Tosin voihan olla ettei tämä ole vielä tässä – esimerkiksi imetyksen lopettaminen voi hyvinkin vaikuttaa hiuslaatuun ja hiustenlähtöön. Olen nyt imettänyt kuusi kuukautta ja toivoisin tekeväni niin vielä ainakin toiset kuusi. Eli puolen vuoden päästä olemme jälleen viisaampia.

Miten teillä imetys ja raskaus on vaikuttanut hiuksiin?9 kommenttia:

 1. Voi onnellinen! Itse lukeudun tähän lähes kaljuun imettäjätyyppiin. Tilanne oli pahimmillaan lapsen ollessa noin 3kk ikäinen. Ohimot harventuivat niin, että päänahka paistoi (ei hyvä, varsinkin näin lyhythiuksisena). Nyt 11kk imettäneenä aletaan olemaan takaisin siinä omassa normaalissa liruletissä.
  Äidiksi tulo voi kyllä muuttaa hiuslaatua. Ystävälläni (joka oli myös liruletti) kasvoi äärettömän jäntevät ja karheat hiukset raskauden myötä. En ole muistanut kysellä oliko vaikutus pysyvä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei :/. Onneksi hiuksesi ovat kasvaneet nyt hyvin takaisin! Ja toivottavasti tämä vaikutus on pysyvä :D.

   Poista
 2. Täälläkin on 6 kk imetystä takana, ja hiuksia lähtee ihan hirveästi! Mut kasvaa myös nopeasti takaisin.. paljon lyhyitä sojottaa joka puolelta päätä :D itsekin mietin hiusten leikkaamista, mut se ei johdu hiusten laadusta ollenkaan, vaan siitä et poika haluaa vain roikkua niissä ja repiä niitä. Pääsisin niin paljon vähemmällä tukistuksella jos ne olisi lyhyet! Mutta enpä taida raaskia leikata, oonhan kasvattanut ne 25 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin tuo! Joo meilläkin Tukkis rakastaa äidin tukassa heilumista :D. Yritänkin muistaa aina sitoa sen kiinni päivisin, kun touhuan pojan kanssa :).

   Poista
 3. Mulla lähti myöskin ihan järkyttävät määrät hiuksia muutama kuukausi synnytyksen jälkeen, ja hiukset sitä myötä harveni todella ohuiksi. Nyt tyttö on 1v5kk ja imetyksen lopetin pari kuukautta sitten. Enää ei irtoa hiuksia ja tuntuu että alkavat olla jo paksummat kuin aiemmin. Myös täältä löytyy paljon niitä 10-15cm uusia haivenia =)
  -Ciara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että niin monelle kasvaa lisää tukkaa! Itse en huomannut noita haivenia ollenkaan – oiskohan mullakin kuitenkin jonkinmoista satoa käynyt, kun kerran saan uusia hiuksia niin tiuhaan?

   Poista
 4. mulla on ilmestynyt sellaisia ehkä 2-3 cm pituisia uusia haivenia! En tajua :D muuten ihan sama on paksuus ku ennenkin, imettänyt oon sen kohta 8kk. Katotaan miten käy, nyt näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei sullehan tulee sitten taatusti heti kunnon kuontalo! :D Luontoäidin bonuksia lasten tekemisestä ;D.

   Poista
 5. Jumantsuikka mikä tukka! Ihana!! <3

  Ja onpas muuten kivan oloinen blogi. Onneksi järjestin arvonnan, koska löysin sen myötä myös tänne :)

  Salla / http://happy-heels.blogspot.fi/

  VastaaPoista