lauantai 20. joulukuuta 2014

Minä, bloggaaja

Blogiharrastukseni alkoi aikoinaan hetken mielijohteesta vuonna 2011. Suunnittelimme häitä ja halusin paikan, jonne voin purkaa kaikki mahdolliset glitterhääpukupitääköollakankaisetservietit-suunnitelmani. Lähipiiri oli toki kiinnostunut häistämme, mutta rajansa silläkin sietokyvyllä ;). 

Nyt takana on useampi vuosi blogielämää ja olen ihan koukussa. Ja yhtäkkiä myös miellän itseni bloggaajaksi – sekään ei ole ihan itsestäänselvyys. Voi nimittäin olla ihminen, joka harrastaa bloggausta tai sitten bloggaaja – ei sama asia ollenkaan. Bloggaajana kannan kameraa kaikkialle mukanani ja huomaan välillä ajattelevani asioita blogin kautta: "tuosta olisi kiva kirjoittaa" tai "pahus, tuon hetken olisin halunnut ikuistaa myös lukijoille". En siis erityisemmin tee postauksia kuten ennen, ennemminkin asiat vain tulevat eteeni ja elämääni, ja jaan ne sitten teille eteenpäin. 


Onnekseni löpötykseni kiinnostavat teitä muitakin, sillä kommentit ja lukijat ovat kliseisesti mutta ihan oikeasti niin parasta tässä hommassa. 

Esimerkiksi eilen sain tällaisen kommentin blogiini: 

"...aivan ihana blogi sinulla! Kirjanmerkeistä aina ensimmäisenä käyn katsomassa tämän blogin josko olisi uutta postausta. Kiitos :) Ja rauhallista, ihanaa Joulunaikaa teille!"

Sanomattakin selvää että tällaisesta palautteesta tulee ihan mahdottoman hyvä mieli ja vaikka väsyttää, niin silti on kiva kirjoitella tänne blogin puolelle kuulumisia. 

Myös kriittinen palaute on tärkeää, sen avulla nimittäin oppii ja kehittyy. Tietysti on sitten sellaista "kritiikkiä", jonka ainoa tarkoitus on ilkeily ja allekirjoittaneen mielen pahoittaminen, mutta onneksi tällaisia kommentteja tulee blogiini suht harvoin.


Ennen äitiyttä kuvittelin pitäväni suuren osan äitiys- ja vauvajutuista blogin ulkopuolella, mutta toisin kävi – ja hyvä niin! Teistä lukijoista saan ihan hirvittävän suuren määrän tukea äitiyteeni, hyviä neuvoja ja vertaistukea.

Nyt kun blogimuutosta on jo puoli vuotta, olisi mukavaa saada teiltä enemmänkin palautetta – mikä miellyttää, mikä ei miellytä? Negatiivisiakin juttuja on lupa sanoa ääneen ja myös postaus- ja kehitystoiveita otan innolla vastaan.

Tällä hetkellä kirjoittelen laidasta laitaan sitä, mikä kulloinkin sattuu mieleen juolahtamaan. Erityiskiitosta olen saanut 5+1-teeman alle kirjoittamistani jutuista, kuten vaikkapa Muutama ajatus, joka voi pelastaa taloutesi ja Intohimoa etsimässä ja näiden kirjoittamisesta tykkään myös itse. On myös mukavaa jakaa tarinoita henkilökohtaisesta elämästä ja jopa niitä päivän asuja, vaikka nyt niitä ei ole vähään aikaan näkynytkään täällä blogin puolella.

Eli siis: Onko jotain mitä haluat nähdä enemmän tai vähemmän, tietää tai olla tietämättä? Ja vielä kerran iso kiitos kaikille teille, jotka kommentoitte paljon ja annatte palautetta jo nyt – ootte ihan oikeasti ehdoton suola tässä harrastuksessa.6 kommenttia:

 1. Noi 5+1 jutut ovat kyllä tosi kivoja. Teidän kodin sisustusjututkin kiinnostavat.

  VastaaPoista
 2. Sisutus ja pukeutuminen on pop! Yksi asia mitä oon myös miettiny, niin käsittääkseni sinulla on tytärpuoli? Olisi mukava, jos kirjoittaisit siitä, miten teidän perhe-elämä uusiperheenä on toiminut ja millaisia tunteita herättänyt :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään kyllä ihan kaikesta! Sun blogissa on parasta just se, että kirjoitat kaikenlaisista aiheista. Vauva-arki asiat kiinnostaa tottakai koska on ajankohtaisia myös täällä, mutta erityisesti tykkään lukea tekstejä joissa pilkahtaa se henkilökohtaisuus. Monissa isoissa blogeissa sellainen henkilökohtaisuus ei enää välity. Tunnut blogin kautta ihanan symppikseltä tyypiltä! :) Jatka vaan samaa rataa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkään laajasta aihealueestasi. Koskaan ei tiedä minkälainen juttu blogissasi odottaa. Se on mukavaa. Olet monipuolinen, selvästi sana ja kirjoitus hallussa. Kirjoitat tosi hauskasti ja sujuvasti, monet naurut olen saanut. Kiitos niistä kaikista :D
  Toiveita ei mulla ole, muuta kuin että jatka samoilla linjoilla yhtä monipuolisesti kuin tähänkin asti. Palaan tänne aina mielelläni.

  Oikein mukavaa ja kaunista joulua <3

  VastaaPoista
 5. Itse päädyin lukijaksi läheisten laskettujen aikojemme takia, joten vauva-/äitiysjutut kiinnostaa, mutta toki myös nämä yleiset höpinät sisustus, kauneus jne. 5+1 ovat olleet kanssa mukavia.

  VastaaPoista
 6. Hyvin samantapaisia ajatuksia on minullakin tästä harrastuksesta. Pikkuhiljaa oppii luottamaan siihen, että aina osuu eteen jotain mistä haluaa kirjoittaa. Luulisin, että juuri tästä asiasta blogiin tuleekin sitä elämänmakuisuutta, josta myös lukijana paljon pidän.

  VastaaPoista