torstai 25. joulukuuta 2014

Ranskalainen vaatekaappi – aina jotain päällepantavaa!

Eikö taaskaan mitään päällepantavaa? Oletko koskaan kuullut ranskalainen vaatekaappi -käsitteestä? Tarkoituksena on luoda oma, kattava peruspuvusto, jota voi täydentää aina muutamalla vaatekappaleella tai asusteella per sesonki. Kun kaikki vaatteet sopivat yhteen ja yhdistyvät saumattomasti toisiinsa, on aina jotain päälle heitettävää ja asukriisit ovat historiaa (tai niin ainakin luvataan, tämä teoriahan täytyy todeta oikeaksi ennen kuin sen voi taata).

Aluksi suoritetaan tietysti raivausoperaatio, eli heivataan kaikki liian pienet, liian isot, nuhjuiset tai muuten vain käyttämättä jääneet vaatteet huisin helvataan. Sopivasti olenkin kirjoittanut teille jo Ammattijärjestäjän ohjeet, joiden avulla pääset turhasta tavarasta eroon – siitä luulisi olevan apua tässä projektissa.

Sen jälkeen laaditaan lista, johon kootaan kaikki itselle tärkeät perusvaatteet – löytyivät ne sitten omasta kaapista tahi eivät.

Oma listani näyttää tältä:


On sanomattakin selvää että listalle eivät kuulu urheiluvaatteet tai alusvaatteet, sillä tarkoitus on koota peruspuvustoa normaaliin arkikäyttöön.

Kun oma peruspuvusto on tiedossa, voi tärkeitä osia metsästää esimerkiksi juuri alkaneista alennusmyynneistä. Itselläni asiat ovat suht hyvin, tärkeintä olisi nyt saada laadukkaita neuletakkeja kaappiin, minkä lisäksi tyylikkäät ja lyhyelle naiselle sopivat nilkkurit ovat hakusessa. Lisäksi tarvitsen valkoisen kauluspaidan ja mukavat, mustat avokaskorkkkarit nyt, kun vanhat luottokapistukseni ovat kadonneet muutossa jonnekin.

Peruspuvustoa voi sitten vielä maustaa niillä muutamilla sesonkiin kuuluvilla uutuuksilla, itselläni ne taitavat tällä kertaa olla vadelmanpunaiset korkkarit ja ehkäpä raitaneule...

Milläs mielin te muuten teette aleostoksia? Ostatteko kaiken kauniin, mikä eteen tulee, vai harkitsetteko pitkän linjan kautta?


4 kommenttia:

 1. Mie oon välillä alennusmyynneissä ihan höperä ja ostan mitä vaan jos halvalla saa, mutta välillä taas hirveen pihi ja pohdin hirveesti mitä ostaisi :D. Pitäisi joskus kattoa rankalla kädellä vaatekaappi läpi ja heivata ylimääräiset vaatteet veks!
  http://blogit.kaksplus.fi/fitfatmama/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, olin ennen ihan samanlainen, mutta jotenkin olen hiljalleen oppinut olemaan järkevä näiden juttujen suhteen. Se ärsyttää sitten niin pirusti, kun on kaappi täynnä turhia vaatteita ja niihin on kulunut paljon rahaa.

   Tietty meikkiskin aina välillä vähän horjahtelee, mutta päälinja on pysynyt nyt hetken aikaa kovana :D.

   <3

   Poista
 2. Kiitos, hyvä lista. Pitää tehdä remppa omallekin vaatekaapille ja tästä on hyvä ottaa vinkkejä :)

  Terveisin, M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M :). Toivottavasti remppa onnistui hienosti.

   Poista