tiistai 2. joulukuuta 2014

Brio Happy

Kokemuksia Brio Happy -vaunuista luvassa – kärryt on nimittäin jääneet esittelemättä!

Vaunujen ostaminenhan on yks pirun hankala nakki – niitä käydään kääntelemässä ja vääntelemässä, erilaisia ominaisuuksia verrataan kuukausia ja sitten lopulta sitä hintaakin on katsottava tarkkaan.

Meillä käytössä on siis Brio Happy -vaunut, jotka ostimme kahdesta syystä: vaunut tuntuivat suht ketteriltä ja kevyiltä, mikä oli näin pienikokoiselle naiselle tärkeää. Lisäksi myyjä lupaili renkaiden olevan hyvät lumikeleillä. Vaunuja ostavien kannattaakin etukäteen pohtia mitkä asiat ovat vaunujen pääasiallisille käyttäjille tärkeimmät, kaikkea ei voi todellakaan saada (valitettavasti).

Niin ja muistakaahan kokeilla että vaunut mahtuvat auton takakonttiin! Ikävä yllätys muuten luvassa ;).


Äitini osti vaunut Tukkikselle syntymälahjaksi ja niitä on käytetty ahkerasti – niin hyvät kuin huonotkin puolet ovat siis tullee tutuksi tässä puolen vuoden aikana. Aluksi kesällä vaunut olivat helposti aika kuumat, lämpötilaa piti tarkkailla jatkuvasti (tosin näin taitaa olla vaunujen kuin vaunujen suhteen), nyt talvella koppa pysyy taasen hyvin lämpimänä.


Briot tuntuvat mukavan tukevilta käytettäessä ja esimerkiksi kaupungissa olen päässyt liikkumaan niillä suht näpsäkästi.

Eri ominaisuuksien käytettävyys onkin sitten aivan oma lukunsa. Jos vaunuja pitää laittaa usein kokoon, kopan asentoa muuttaa tai käyttää yhdistelmävaunujen istumaratas-mahdollisuutta ja vaunuja yhtä aikaa voipi mennä helposti hermo äitiliinillä. Nimittäin liikkuvia osasia on just liikaa ja kun kerran saat jotain muutettua, niin seuraavalla kerralla et enää muistakaan miten homma meni. Voin kertoa että hemmetin ärsyttävää siinä vaiheessa, kun vauva itkee ja kaikilla on kuuma.

Tietysti olisin voinut treenata vaunujen käyttöä miljoonaan kertaan ennen vaavin tuloa (ja tämä on suositeltavaakin), mutta enpäs silloin niin ajatellut koko asiaa. Äitini on ostanut mummulakäyttöön kirpputorilta ikivanhat vaunut, jotka ovat niin loogiset ja helppokäyttöiset, ettei ehdi edes ajatella vaunuihin tehtyjä muutoksia – sellaista käytettävyyttä toivoisin myös Brioihin, hei ingenjörit!

Lisäksi itse koppaosa on aika pieni – meidän 8-kiloinen pikkumies täyttää tilan jo aika tiukasti (etenkin nyt toppavaatekaudella).


Mehän ostimme myös Brio-lisäosan, jolla saa turvaistuimen nostettua vaunukopan tilalle. Tämä on toki ihan hyvä juttu (esimerkiksi jos vauva on nukahtanut autoon matkalla ostoksille), mutta olemme käyttäneet kyseistä ominaisuutta vain muutaman kerran nyt puolen vuoden aikana. Kannattaa siis pohtia myös tämän lisäosan todellista tarvetta tarkkaan.

Tuomio: ihan ok-käyttöiset ja ainakin omaan silmääni kivan näköiset perusvaunut, joiden kanssa voi muuten myös juosta. Tukkis on tykännyt kovasti, sehän se on kai pääasia. Jos ostat, niin tutustu tekniikkaan ennen kuin vauva syntyy.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti