lauantai 6. joulukuuta 2014

5+1: Vinkit unelmien kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen muutos voi olla usein pienestä kiinni. Itse kuitenkin sinnittelin jostain kumman syystä kolme vuotta kylpyhuoneessa, jota inhosin sydämeni pohjasta – miksi ihmeessä? Puhun tietysti Töölön kotimme pientäkin pienemmästä kopperosta, johon piti vielä mahduttaa pesukone.

Aina kun kävin suihkussa tuijotin pesukonetta ja ärsytti. Ja ne rumat laatat ärsytti vielä tuplasti enemmän. Vannoin, että kun tästä muutamme, tulee kylpyhuoneesta i-h-a-n-a ja voi sitä hetkeä, kun ensimmäistä kertaa pääsin vuokrakodin uuteen, valkolaattaiseen suihkuun – oi se oli kuulkaas pornoa onnea se.  Ei ole nimittäin aivan se ja sama missä sitä peseytyy – ainakaan jos lämmin suihku on päivän ainoita hetkiä yksin (t: äiti). 

Nyt meillä on tarkoituksena tehdä pientä remonttia sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneisiin ja teeman mukaisesti ajattelin listata teillekin muutaman vinkin, joiden avulla voitte helposti uusia mälsää kylppäriä. 


Mikrosementillä saa aikaan huikean muutoksen! Kuvitelkaas tuonne alle laimean siniset kaakelit ja punainen lattia? Kuva lainattu: Daniel Paya

1. Muutosta mikrosementillä!

Oletko kuullut mikrosementistä? Betonipinnat ovat tällä hetkellä suosittuja sisustuksessa, mutta se voi olla haastava materiaali. Mikrosementti näyttää betonilta ja kaiken lisäksi sen voi laittaa (kuulemani mukaan) laatan päälle – ehkä helpoin tapa muuttaa täysin koko kylppäri. 

2. Kaakelitkin voi maalata

Jos muutoskohteena on vain vessa, eli ei varsinaisia suihkutiloja, voi laatatkin maalata. Myös suihkuseinämästä kauempana olevan seinän voi maalata – ei maksa paljoa, saat aikaa tuntuvan muutoksen ja hintakaan ei päätä huimaa. 


3. Näe tila uusin silmin

Astiakaappi kylpyhuoneeseen? Koko seinä pelkkää peiliä? Villit jutut toimivat usein yllättävän hyvin, testaa vaikka!

4. Hae inspiraatiota ulkomailta!

Suomalaiset tuntuvat olevan sopuleita, mitä sisustukseen tulee – kaikista kaupoista tuntuu saavan samoja juttuja, sisustuslehdet toistavat itseään ja rakennusaikakausi on helppo tunnistaa pelkkien trendien perusteella. Jep, syyllistyn itsekin tähän samaan, mutta silti kurkistus vaikkapa rapakon taakse tekee aina välillä hyvää. Älä ota vain sitä mitä annetaan, vaan selvitä mitä oikeasti haluat. 

Itse käytän tähän tarkoitukseen pääasiassa Pinterestiä – mieletön keksintö!

Korvaisitko suihkuverhon kiiltävällä lasipinnalla? Kuva lainattu: Inspire Interiors

5. Katse yksityiskohtiin

Pehmeät pyyhkeet, kullatut ripustimet, upottava kylpymatto ja kaunis saippuapullo – kaikilla näillä on merkitystä kokonaisuuden kannalta. Se on hyvä pitää mielessä niin positiivisessa kuin negatiivisessakin – esimerkiksi suora näköyhteys likapyykkiin ei taatusti tuo hyvää mieltä. 

+1 SE SIIVOUS! 

Mikään ei ole yhtä tehokas tapa muuttaa huoneen ilmettä, kuin heivata helvataan liika tavara ja jynssätä kakat pois seinästä. Aloita siis sillä, mitä sitten aiotkaan tehdä.8 kommenttia:

 1. Tosta mikrosementistä oon haaveillut jo pitkään. Meillä on, no perussiisti kylpyhuone, mutta ne kaakelit on varmaan 80-luvulta... Ei ihan miellytä omaa silmää ja niin ison tilan kaakelointi tulisi maksamaan pienen omaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Paljon halvemmalla varmasti pääsee :). Ei muuta kuin hommiin, tuohan kuivuukin nopsaa ;).

   Poista
 2. Tuosta mikrosementistä en oo kuulukkaan.Täytyy heti googlettaa :) ihana postaus.Sait minusta myös uuden lukian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Kiva että liityit joukkoon, jee :).

   Poista
 3. Mä olen miettinyt tuon mikrosementin puhtaana pitämistä. kuitenkin hieman karkeampi kuin laatat ja laattojen saumatkin on niin inhottavia puhdistettavia. Niin totta toi +1 siivous. Intopiukeana usein voi unohtaa tuon kokonaan ja ihmetellä kuinka ei tullutkaan nätin näköistä vaikka sitä ja tätä ostettiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistuksesta en kyllä tiedä yhtään mitään, olen vain ihastellut lopputuloksia :D. Me suunnittelimme aluksi laittavamme tuota jonnekin, mutta nyt on suunnitelmat muuttuneet. Ja siivous on kyllä ihan supertärkeää! Myös turhasta tavarasta luopuminen muuttaa tilaa ihmeen paljon.

   Poista
 4. Jotta pinta ei jäisi huokoiseksi (ja aiheuttaisi kuivumisesta johtuvia halkeamia ja värin muuttumista), mikrosementtiä tulisi laittaa ohjeiden mukaisesti kerroksittain hyvin ohut määrä, jolloin siitä tulee samalla hyvin tiivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Me itse asiassa päädyimmekin päällystämään sillä yläkerran vessan laatat ja näyttää tosi hyvältä :).

   Poista