torstai 18. joulukuuta 2014

Terveisiä yökukkujalta

Nappasin Herra Yökukkujasta muutamia puolivuotiskuvia. Kytännöllisesti katsoen tyyppihän on melkein jo seitsemän kuukautta vanha, mutta kukas näissä pysyy perässä? En minä ainakaan. Nyt poju on muuten jo 78 senttimetriä pitkä ja painoa on hulluna – melkein yhdeksän kiloa! Vaakalukema on triplaantunut syntymäpainosta ja sehän on tietysti hyvä juttu.

Olisi ihanaa näyttää teille kuvat sellaisenaan kuin ne ovat, mutta yksityisyyden vuoksi olen hippasen verran muokannut (eikä varmaan kukaan huomaa miten ;D) – toivottavasti ymmärrätte.


Muutama päivä sitten tyyppi muuten lähti ryömimään ja tänään hän yhtäkkiä istui ilman tukea – kehitys näköjään kehittyy ja sitä rataa. Saapas nähdä milloin pääsemme ihailemaan seisomista, pomppiminen äidin avulla on ainakin ihan huippua jo nyt.

Niin ja kiljuminen, se se vasta huippua onkin ja sitäkös mun unenpuutteesta puuroutuneet aivoni suorastaan rakastavat (NOT).



Tällä hetkellä ja tätä tekstiä kirjoittaessa tuntuu, että olen aivan poikki. En nimittäin enää oikein nuku ja syyllistä siihen en tällä kertaa voi hakea vain tuolta lastenhuoneen puolelta, sillä olen onnistunut kehittämään itselleni jonkin sortin uniongelman.

En meinaa nukahtaa sitten millään ja uni on sellaista liian kevyttä – herään kaikkeen! Ja niin herää muuten minimieskin, eilen esimerkiksi siihen kun aukaisin oven ihan hipihiljaa. Kuljen ympäriinsä Ikean kassit silmien alla, enkä tajua oikein enää mistään mitään...

Suuret joulusiivot saavat siis tällä kertaa jäädä ja teen sen minkä jaksan. Juhlan haluaisin kuitenkin koristaa kunnolla, sillä kerrankos sitä ensimmäistä joulua vietetään uudessa kodissa. Tänään saimme laitettua kuuseen koristeet, jee! Ostin pojan ensimmäisen joulun kunniaksi muutaman muistokoristeen – harrastatteko te samaa? Siis että joulukuuseen ilmestyy tärkeiden tapahtumien vuonna jotain spessua?


Huomenna lisää kuusi- ja kassijuttuja, nyt tämä täti lähtee nukkumaan.

Hyvää yötä murut!




15 kommenttia:

  1. Hauskat noi kuvat! :D meilläkin harrastetaan, tai siis AIKOMUS on harrastaa, tärkeiden tapahtumien muistaminen koristeissa. Ostin pojalle tietysti Baby's first christmas-pallon, ja sit oon katellut myös esim. Eiffel-torni-kuusenkoriste häämatkan muistoks. Mut toistaseks en oo hankkinut kuin tämä ekan pallon :) ja nyt poju sai ensinmäisen hänelle osoitetun joulukortinkin, sekin menee ehdottomasti säästöön :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja joo musta tuo on hauska perinne, sitten voi aina kuusta koristellessa muistella tiettyjä juttuja :). Matkoiltakin voisi tosiaan aina ostaa jotain, hyvä idea!

      Poista
  2. En mä kestä tota teidän pienen pehkoa, mikä ihana tukkajumala <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo tukkaa riittää kyllä... Leikkasin tässä männäpäivänä jo takatukan pois, eikä tullut mikään ihan pieni tupsu.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin ja lisäyksenä vielä, että toivottavasti uniongelmat helpottavat, ettei tarvitsisi ihan sumussa kulkea!

      Poista
    2. Kiitos Maaria! Toivottavasti tosiaan helpottaa, tää on ihan hirveää :(

      Poista
  4. Ihana pikkumies<3 oletko kokeillut melatoniinia? Sitä saa apteekista ja luontaistuotekaupoista. Mun mies menee aamulla jo 5 töihin ja etenkin sunnuntai-iltaisin on vaikea saada unta aikaisin kun on saanut vknl nukkua hyvin. Hän ottaa ennen nukkumaanmenoa melatoniinitabletin ja saa tosi paljon paremmin unta :) Ei se uni sinällään syvene että ei vaikka heräis herätyskelloon vaan se nukahtaminen helpottaa. Toivottavasti selviät uniongelmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on melatoniinia vaikka muille jakaa, mutta olen luullut ettei sitä saa ottaa jos imettää? Pitääpäs tutkia tarkemmin, kiitos vinkistä ja avusta Minna :).

      Poista
    2. No enpä tullut ajatelleeksi tuota imetyksen kannalta. Voihan höh :/

      Poista
  5. Juu melatoniini on kiellettyä imetys aikana. Teratologiseen tietopalveluun kannattaa soittaa jos pähkäilee unilääke mahdollisuutta. Itsellä vajaa 9kk poika ja uniongelmat valitettavasti hyvinkin tuttuja! Väsyttää mutta ei saa unta.. Poika kyllä antaisi uneen mahdollisuuden.. On tämä pyllystä! Mutta hei, aivan ihana blogi sinulla! Kirjanmerkeistä aina ensimmäisenä käyn katsomassa tämän blogin josko olisi uutta postausta. Kiitos :) Ja rauhallista, ihanaa Joulunaikaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihana kommentti :). Teidän lukijoiden kommentit tuo kyllä niin paljon lisää tähän harrastukseen ja etenkin tällaiset sanat tuo kovasti motivaatiota tähän hommaan väsymyksen keskellä. <3

      Ja niin epäilinkin että kiellettyä on :(. Jotenkin olen aika arka nappaamaan mitään lääkettä ym. imetyksen aikana, mutta eipä tässä enää montaa kuukautta tarvitse sinnitellä. Tissi jää pois viimeistään siinä vuoden (tai vähän yli) iässä, jos ei sitten luonnostaan lopu sitä ennen.

      Ihanaa joulunaikaa myös sinne! :)

      Poista
  6. Tsemppiä hirmuisesti nukkumisen kanssa. Itse kehitin tuon unettomuusongelman (siis ettei ekan yösyötön jälkeen tullut enää uni lainkaan) jo kesällä (meni sitten onneksi ohi), mutta jätti kyllä entistä pahemman uni- ja jaksamisvajeen. Katkonaiset unet jatkuivat niin kauan kuin meidän vaavi söi tissiä, joten tissibaari meni kiinni muutama viikko sitten, ja sen jälkeen sitten onneksi alkoi paljon paremmat yöunet, kun vaavi ei syö enää yöllä lainkaan, joten herätyksiä on hyvin paljon vähemmän tai ei ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on kyllä niin mahtavaa että saat taas nukkua, oot niin sen ansainnut! Sulla on ehdottomasti ollut paljon hankalampaa tämä aika, ehkä nyt on mun vuoro olla nukkumatta :D.

      Ja kiitos tsempeistä muru <3.

      Poista
  7. Joo ei tästä tule yhtään mitään. Että terkkuja vaan toiselta uniongelmaiselta. Toissayönä noustiin jo neljältä neidin kanssa. Tosi kivaa. Eilen oli sitten mun "nukkumisvuoro" kun mies nousi tytön kanssa, silti heräsin jo viideltä enkä meinannut saada enää unta. Ja tänään sitten isännän (tarpeettomasti soiva) herätyskello herätti koko mökillä samassa huoneessa nukkuvan sakin jo kuudelta, kiitti isi, t. Heräämisvuorossa oleva äiti. Että täällä syypää taitaa olla tuo huonosti nukkuva 1,5v, herkästi heräilevä stressiäiti sekä megaärsyttävä ajattelematon isäntä. On se vaan jotenkin niin vaikea rentoutua ja nukahtaa kun ei tiedä pitääkö heti silmänsä ummistettua hypätä ylös vai saako jopa nukkua pari tuntia ennen ekoja yötaputteluja. Argh. Että rentoudu siinä sitten. Kyllä täällä nukutaan kokonaisia öitäkin, kun silloin osaisi itsekin nukkua. :)

    Että postausta (lapsistahuolimatta) rentoutumisesta?

    Oho. No tulipa tekstiä. Anteeksi vuodatuksesta! :D Olen lueskellut juttujasi sieltä hääblogin puolelta oikeastaan alusta saakka. Silloin itsekin vielä kirjoittelin. Kiva seurailla mihin suuntaan elämä häiden jälkeen kuljettelee! Monella sen aikaisista hääbloggailijoista kun on nyt pieniä. <3

    T. dawn

    VastaaPoista